Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

‘’KOZLU LİMANI YIKILMA TEHLİKESİNDE’’

İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen Kozlu Limanı’nda bulunan dalga kırandaki beton blokların arasına kum ve çakılın dolduğunu bu nedenle dalga kıran özelliğini yitirdiğini ifade etti. Erkmen bu şekilde devam ederse Kozlu’da bulunan balıkçı barınaklarının yıkılma tehlikesi yaşayacağını ifade ederek yetkililere uyarıda bulundu.
Erkmen açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Kozlu’daki Balıkçı Barınağı ana mendirek arkasının kum ve çakılla dolması nedeniyle yıkılma tehlikesi arz etmektedir. Mendirek yapımında kullanılan, dalganın hızını ve yıkım etkisini sönümleme görevi yapan beton blokların aralarında boşluklar tamamen dolmuştur. Beton blokların araları dolduğu için bu beton bloklar artık dalganın hızını ve yıkıcı etkisini azaltma görevini yapamamaktadır. Bu nedenle dalgalar hiçbir engele takılmadan geldiği gibi kronman duvarının üzerinden atlayıp içeri girmektedir. Hiçbir engele takılmadan içeri giren dalgalar mendireğin iç kısmındaki taş dolguyu dağıtacak ve duvarları devirecektir. Kısaca söylemek gerekirse gerekli önlemler alınmadığı takdirde önümüzdeki iki yıl içerisinde limanın tamamen yıkılması ihtimali kuvvetle muhtemeldir. Ayrıca Kozlu deresinin denize çıkış ağzı kısmen yıkılmış olduğundan dere ile deniz arasında kum, çakıl dolgusu meydana gelmiş, bir sedde oluşmuştur. Bu nedenle Kozlu olası bir sel afeti ile de karşı karşıya kalabilir.
Milli servetin yok olmaması adına süratle gerekli önlemlerin alınarak, Barınağın kurtarılmasını aksi halde meydana gelebilecek bir iki kuvvetli dalgada yıkılıp yok olacak Barınağın sorumluluğunun önlem almayan yetkililerin olacağını kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
125 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
178 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
631 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
830 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
888 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
569 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1518 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
925 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
884 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
219 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI