Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

ÜCRETSİZ YEMEK MENÜSÜ BELİRLENDİ

Zonguldak'ta Ücretsiz Yemek Destek Programı çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan başkanlığında, yemek menüsü belirleme komisyonu üyelerinin katılımı ile anasınıfı, anaokulu ve taşımalı eğitim yapan okulların yemek menüleri belirlendi.

6 Şubat Pazartesi günü 2. dönem eğitim öğretimin başlaması ile il genelinde 31 bin 383 öğrenciye verilecek ücretsiz yemek menüsü il geneli ortak menü olarak belirledi. Yemek hizmeti verecek olan meslek lisesi müdürleri, öğretmenevi müdürleri, halk eğitimi merkezi müdürleri, yiyecek içecek hizmetleri öğretmenleri, bölüm şefleri, kimyager, diyetisyen katılımı ile öğrencilerin gelişim seviyelerine uygun olarak yemek menüsü hazırlandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Öğrencilerimizin her yaş gurubunda yeterli ve dengeli beslenmesi tüm yaşam sürecinde gereklidir. İlerleyen yaşlarda beslenmeye bağlı oluşabilecek sağlık risklerinin azaltılmasında ve okul başarısının artmasında yeterli ve dengeli beslenme etkilidir. Büyüme sürecinde olan okul çağı çocuklarımızın günlük enerji ve besin ögesi ihtiyaçlarının sağlanması gerekmektedir. Günlük enerji ve besin ögelerinin yeterli ve dengeli bir şekilde karşılanabilmesi için öğrencilerimizin tüketmeleri gereken besinlerin iyi kalitede ve yeterli miktarlarda olması önem arz ediyor. Sağlıklı beslenme ilkelerine uygun menülerin planlanması, besin ögesi ihtiyaçlarının karşılanması, sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırılması açısından gerekli. Bunun için bütün hazırlıkları tamamladık. İl geneli öğrencilerimize vereceğimiz yemek menüsünü oluşturduğumuz komisyon marifeti ile belirledik. Öğrencilerimizin sağlıklı ve dengeli beslenmesi önceliğimiz dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
111 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
162 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
616 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
820 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
879 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
563 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1509 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
917 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
880 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
216 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI