Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

MEHMET AKİF ERSOY ANILDI

Zonguldak Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesi tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Zonguldak Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Salonu’ndaki programa Zonguldak Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Necdet Çarık, Belediye Başkanı Yardımcısı Erol Yılmaz, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Bakkal, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Yüksel, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Veli Köktürk, Tarım ve Orman İl Müdürü Cemalettin Çatak ve davetliler katıldı.
Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Ardından Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan sinevizyon gösterisi izlendi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Okul Müdürü Ömer Yılmaz, “Milli birlik inancını anlatan metinlerdir. İstiklal Marşı’mızın içerdiği derin anlamlar düşünmeyi buluyoruz. Mehmet Akif Ersoy’u anmak için paylaşımlarda bulanacağız. 16 Mar 1920 de İngiliz’ler İstanbul’u işgal edince Akif Ankara’ya geçer 23 Nisan 1920 de görev üstlenir. Akif Dergisini Anadolu’ya taşır. Milli mücadele yayını sürdürmüş ve sonra da İstanbul’a gelmiştir. 12 Mart 1920’de Türkiye Büyük Millet meclisinde kabul edilen o zamandan beri özgürlük marşı olan İstiklal marşı bu ortamın ürünüdür. Akif şiirlerinde her zaman gerçeği söylemektedir. Akif’i ne kadar anlatsak az kalır. Deprem felaketinde kaybettiğimiz vatandaşlara rahmet diliyoruz” dedi.
Programın son bölümünde İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeler takdim edildi. Program, öğrencilerin oratoryo gösterisinin ardından sona erdi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
105 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
153 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
604 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
812 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
873 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
559 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1500 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
911 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
875 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
213 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI