Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun

Kdz. Ereğli ve Alaplı´da Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni gerçekleştirildi.

Kdz. Ereğli ve Alaplı&[#]8217;da Cumhuriyetin 91. kuruluş yıl dönümü nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. Atatürk anıtı önünde yapılan törende saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başlayan tören, Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Hasan Doğan ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal &[#]8217;ın Anıt önüne çelenk sunumunun ardından son buldu.

Atatürk anıtı önündeki törene, Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal, Kdz Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, ilçe müftüsü Recai Albayrak, Cumhuriyet Halk Partisi Kdz Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve ilçe yöneticileri, Ereğli Önceki Dönem Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ERDEMİR Kurumsal iletişim Müdürü Gülşin Yöney, Türk Metal Sendikası Kdz Ereğli Şubesi Sekreteri Metin Ercan ile Mali şube sekreteri Sedat Taşdelen, Demokratik Sol Parti Ereğli İlçe Başkanı Mustafa Timur, ,CHP Ereğli Önceki Dönem İlçe Başkanı Yaşar Balcı, Atatürkçü Düşünce Derneği Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu Emin Semih Özkök, CHP&[#]8217;li Meclis üyeleri, askeri erkân, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının İlçe Kaymakamlığı ile Ereğli Belediyesi&[#]8217;nin tertip edecekleri resmi tören ve etkinlikler ile Bugün Çarşamba (29 Ekim) devam edeceği belirtildi.

CHP´DEN ALTARNATİF TÖREN

Resmi törenin ardından CHP Kdz. Ereğli ilçe teşkilatı alternatif çelenk koyma töreni düzenledi. Alkışlarla anıta partisinin çelengini koyan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe başkanı Hayrettin Kartal, Cumhuriyet´i ve Atatürk´ü unutturmayacaklarını ve unutturmak isteyenlerin de her zaman karşısında olacaklarını ifade etti. CHP&[#]8217;nin töreni olaysız bir şekilde sona erdi.

ALAPLI&[#]8217;DAKİ TÖREN

Diğer Tören ise Alaplı&[#]8217;da gerçekleştirildi. Alaplı&[#]8217;da Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından tören sona erdi.

KUTLAMA MESAJLARI

Siyasi Parti temsilcileri ile sivil Toplum kuruluşu temsilcileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladılar

Yayımlanan mesajlar şu şekilde;

AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ PROF. DR. ERCAN CANDAN

Güzel vatanımız düşmanlar tarafından işgal edildiğinde, baştaGazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde milletimiz kurtuluş mücadelesine başlamış ve her zaferinde başarıya ortak olmuştur. Kurtuluş mücadelemizin ardından, Gazi Mustafa Kemal Atatürk savaşta olduğu gibi barışta da ülkenin geleceğine hep beraber karar verilmesi gerektiğine inanarak, yeni meclis açılmıştır.

29 Ekim 1923 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisinde Cumhuriyet ilan edilerek yeni rejimin adı konulmuş, kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi geleceğine de halkın karar vermesi sağlanmıştır. Köklü bir geçmişe ve devlet geleneğine sahip olan milletimiz genç Cumhuriyetimize sahip çıkacak, demokratik gelişimini devam ettirecek gelecek nesillere aktaracaktır.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıl dönümünde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapmak için kendilerini feda eden aziz şehitlerimizi şükranla, rahmetle ve minnetle anar, aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı´nı tebrik eder, selam ve saygılarımı sunarım.

&[#]8220;AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÖZCAN ULUPINAR&[#]8221;

&[#]8220;Bundan tam 91 yıl önce, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ve onurlu ecdadımız önderliğinde kazanılan Kurtuluş Savaşı ile tarihte eşine az rastlanan bir başarı gerçekleştirilmiştir. Yaşanılan tüm zorluk ve sıkıntılara rağmen inanç ve kararlılıkla kazanılan bu zafer Milletimize kayıtsız şartsız egemenliği temin eden Cumhuriyeti armağan etmiştir. Cumhuriyetin sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde, Türkiye özellikle son yıllarda, eğitimden sağlığa, sanayileşmeden altyapıya, siyasetten ekonomiye, her alanda önemli atılımlar gerçekleştirmiştir. Bu düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk&[#]8217;ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum.&[#]8221;dedi.

&[#]8220;KDZ. EREĞLİ İLÇE KAYMAKAMI İBRAHİM ÇAY&[#]8221;

&[#]8220;Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK &[#]8217;ün bizlere miras bıraktığı en büyük eseri olan Cumhuriyetimizin 91.´inci yılını, ilk günkü gibi büyük bir coşku ve gurur ile kutluyoruz. Yüce Türk Milleti´nin ferdi olarak, bu emanetin değerinin farkında, bilincinde ve O´nu hak ettiği muasır medeniyetler seviyesinin ilerisine taşıma gayreti ve azmi içerisindeyiz. Milli egemenliğe dayanan, gücünü halktan alan, iktidarın millete ait olduğu bir rejim olan Cumhuriyetimiz, Ulu Önder Atatürk&[#]8217;ün önderliğinde insanüstü bir gayret ve fedakârlıkla, bağımsızlık mücadelesi ile elde edilen eşsiz bir zaferle kurulmuştur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazanılan ve tarihe altın harflerle yazılan Kurtuluş Savaşı destanının ardından kurulan Cumhuriyetimiz; azmin, kararlılığın, fedakârlığın, birlik ve beraberliğin ve egemenliğin sembolü olmuştur. Bu itibarla, Cumhuriyetin ilanı milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından birisidir.Bu tarihi gün dolayısıyla,Cumhuriyetimizin kurucusu başta büyük devlet adamı ve eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden devlet adamlarımızın, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanımızın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için can veren tüm aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, Kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyor, tüm Kdz.Ereğli halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarını en içten dileklerimle tebrik ediyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum&[#]8221;

&[#]8220;KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI OPR HÜSEYİN UYSAL&[#]8221;

&[#]8220;Cumhuriyeti bizlere armağan etmiş atalarımızın büyük hatırasına olan inancımız ve derin bağlılığımızla, Cumhuriyet&[#]8217;in 91. yıldönümünü kutlamanın heyecan ve gururu içindeyiz. Cumhuriyet, aziz Türk Milleti&[#]8217;nin her türlü imkânsızlığa rağmen vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterdiği kahramanlığın eseri, birlik ve beraberlik içinde hareket edildiğinde olmaz denilenlerin başarabileceğinin en büyük ispatıdır. Başta Gazi Mustafa Atatürk ve şanlı bir kurtuluş mücadelesi veren silah arkadaşlarının, çok büyük zorlukların üstesinden gelerek 29 Ekim 1923&[#]8242;te ilan ettikleri Cumhuriyet, aynı ideallere sahip yeni nesillerin omuzlarında yükselmeye devam etmektedir. Ülkemizin dirlik ve düzeni için gerekli özenin, Cumhuriyet değerleri çevresinde kenetleneceğine ve yeni eserlerle yüceltilerek geleceğe güçlü bir şekilde taşınacağına olan inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle bölge halkını, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 28 Ekim günü Amfi Tiyatroda yapılacak Gençlik Konserleri, 29 Ekim günü saat 18.00&[#]8217;de Bağlık Karakolu önünden başlayacak Cumhuriyet Yürüyüşü ve 19.00&[#]8217;da gerçekleşecek ve Yusuf Güney&[#]8217;in sahne alacağı Cumhuriyet Konserine davet ediyor; Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 91.yılını kutluyorum&[#]8221;

&[#]8220;CUMHURİYET HALK PARTİSİ EREĞLİ İLÇE ÖRGÜTÜ&[#]8221;

&[#]8220;Bağımsız, laik, demokratik ve çağdaş niteliklere sahip olan Cumhuriyet, bir medeniyet projesidir. Birbirinden farklı niteliklere sahip olan bireylerin meydana getirdikleri bir armonidir. Cumhuriyet, ırk, din, dil ve sınıf farkı gözetmeksizin tüm vatandaşların paylaştıkları ve yararlandıkları siyasal rejimin adıdır. Cumhuriyet, en ileri devlet şeklidir. Ne yazık ki bugün hepimizin bildiği bazı çevreler Atatürk&[#]8217;ü küçümseme, karalama, O&[#]8217;nun kurduğu çağdaş Cumhuriyet değerlerini, ulusal bilincimizin tarihsel köklerini, toplumun hafızasından silme ve unutturma çabası içindedirler. Bu çevreleri ürküten, Atatürk&[#]8217;ün kurduğu Cumhuriyetin ilerici ve çağdaş kimliğidir. Bugün Ortadoğu&[#]8217;da ve İslam coğrafyasında yaşananlara, kan, gözyaşı ve çatışmalara baktığımızda; laik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin farkı hemen görülmektedir. Bugün bizler; toplumun tüm ilerici yurtsever kesimleri; işçi, köylü, memur, esnaf ve tüm halkımız, tüm yönetici ve görevliler olarak, tarihi bir görev ve sorumluluk altındayız. Ülkemizi, Cumhuriyetimizi, toplumumuzu ve özellikle de gençliğimizi korumak, uyarmak zorundayız. Biz CHP olarak; Atatürk&[#]8217;e ve Cumhuriyetimize olan sevgi ve saygımız ile bu tehditlere göğüs gereceğiz, O&[#]8217;nun yolunda yürüyeceğiz. Gençlerimiz ve her gelecek kuşak bilmelidir ki; bu vatanda kurduğumuz Cumhuriyet yönetimi kolay kazanılmamıştır. Bu büyük başarının arkasında Atatürk&[#]8217;ün önderliğinde binlerce şehidin, gazinin kanı vardır. Bu nedenle, bu büyük eserin geliştirilmesi her türlü tehlikeden titizlikle korunması hepimizin görevidir. 91. Yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyetimiz ve 29 Ekim 2014 Cumhuriyet Bayramımız hepimize kutlu olsun&[#]8221;

&[#]8220;TÜRK METAL SENDİKASI KDZ. EREĞLİ ŞUBESİ BAŞKANI YUSUF ZİYA ODABAŞ&[#]8221;

&[#]8220;Türkiye Cumhuriyeti&[#]8217;nin kuruluşunun 91. Yılını, her yıl olduğu gibi bir kez daha heyecan ve coşkuyla kutluyoruz.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarının verdiği Kurtuluş Savaşı sonrası kurulan Cumhuriyetimiz, sadece bizlerin değil, gelecek neslimizin de &[#]8220;Egemen ve Bağımsız&[#]8221; yaşamasının teminatı olmuştur. Bu uğurda; Atamızın bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti&[#]8217;ni, biz de geleceğimizin teminatı olan gençlerimize en iyi koşullarda sunabilmeliyiz. Bu uğurda; dış ve iç mihrakların, bölüp parçalamak istedikleri ülkemizi, yıkmaya çalıştıkları Cumhuriyetimizi korumak ve kollamak, en büyük ve birinci görevimizdir.

Bu duygularla, halkımızın, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. Yılını kutluyor, yaşadığımız bu onur ve heyecanın sonsuza dek sürmesini diliyoruz&[#]8221;

&[#]8220;GENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI YÖNETİMİ&[#]8221;

&[#]8220;Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk&[#]8217;ün Samsun&[#]8217;a çıkarak yaktığı meşalenin ateşi, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanıyla geleceğimizi aydınlatmaya başlamıştır.
TBMM&[#]8217;nin tam bağımsızlığımızı pekiştirdiği, devletimizin yönetim biçimini belirlediği tarih 29 Ekim 1923 tarihidir. Bu tarih, ardından yapılan devrimlerle Anadolu&[#]8217;nun aydınlanma ışığının yakıldığı tarihtir.
Kurtuluş Savaşı ile birlikte Zonguldak Kömür Havzası&[#]8217;na büyük ilgi gösteren ve havzadaki yabancı şirketleri denetim altına alan, 1921 yılında 151 Sayılı Ereğli Havza-i Fahmiyesi Maden Amelesi&[#]8217;nin Hukukuna Müteallik Kanun ile maden işçisinin haklarını teminat altına alan ve Cumhuriyetten önce Amelebirliği&[#]8217;ni kurarak sosyal güvenliği sağlayan Mustafa Kemal ve arkadaşları, Ankara&[#]8217;nın Başkent yapılmasının ardından 14 Mayıs 1924 tarihinde Zonguldak&[#]8217;ı il yapmışlardır. Böylece Zonguldak, bağımsızlığımızın ve Cumhuriyetin ilanı ile öne çıkan illerimizden biri olmuştur.
Tam bağımsızlığımızın simgesi kurumlarımıza sahip çıkmak hepimizin görevidir.166 yıllık üretim kültürüyle, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) da bu kurumlardan biridir.
Türkiye&[#]8217;nin yıllık 25 milyon ton taşkömürüne ihtiyacı varken ve yılda 4-5 milyar dolarımız dışarıya giderken, işçi açıkları nedeniyle üretimi düşürmek ve TTK&[#]8217;yı zarara sürükleyerek, kendi kaynaklarımızı değerlendirmemek doğru değildir.
Tam bağımsızlığın ne demek olduğunu öğrendiğimiz şanlı bir tarihimiz var.Cumhuriyetimize ve onun temel kurumlarına sahip çıkarak geleceğimizin daha aydınlık olacağına inanıyor, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yılını ve tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı&[#]8217;nı kutluyoruz.&[#]8221;

&[#]8220;CUMHURİYET HALK PARTİSİ ORMANLI BELDE BAŞKANI RECEP ERGÜN&[#]8221;

Egemenliğin asıl sahibi olan halkın, fikirlerini serbestçe ifade ettiği, hukuk devleti ilkesi ile adaletin teminat altına alındığı demokratik cumhuriyetler, ırk, din, dil ayrımı gözetmeden herkesin ortak iradesiyle oluşturduğu, eşit ve özgür yaşadığı, gelir dağılımında adaletin ve toplumsal refahın sağlandığı yönetim biçimleridir. Cumhuriyetimizin de bu ilkelerden ödün vermesi düşünülemez. Bugün ulus olarak, birlik ve beraberlik içerisinde; acıda, sevinçte ve kederde ortak duyguları paylaşmaktayız. Aynı bayrağın altında, aynı ilkelerin etrafında tek vücut oluşumuzun 91. yılını kutlamanın gururunu yaşamaktayız. Ulu Önder Atatürk&[#]8217;ün gösterdiği hedefe doğru kararlılıkla ilerleyen milletimiz; Cumhuriyetimizin değerini çok iyi bilmektedir. Cumhuriyet&[#]8217;i yaşatmak, yöneteni ve yönetileniyle herkesin sorumluluklarını, hiçbir kuşkuya yer bırakmadan yerine getirmesiyle başarılabilecek bir hedeftir. Bu anlamda bizler bu milletin temsilcileri olarak karalılıkla ülkemiz ve Cumhuriyetimiz adına sorumluluklarımızı yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Cumhuriyet&[#]8217;in devrimci ve aydınlanmacı ruhunu ilk günkü coşkuyla sürdürmesi için çalışmak, gelecek nesillere karşı sorumluluğumuz ve milletimize karşı borcumuzdur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak; Bu inanç ve kararlılıkla benzeri olmayan bir mücadelenin zaferle sonuçlanmasını sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk&[#]8217;ü ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimiz ve gazilerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyor,29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI&[#]8217;nı kutluyorum.
 
 
AK PARTİ KDZ. EREĞLİ GENÇLİK KOLLARI İKİNCİ BAŞKANI VE EREĞLİ KENT KONSEYİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ UMUT YÜKSEL KURU
 
&[#]8217;Türk milletinin yeniden doğuşu ile kurulan Cumhuriyetin 91.yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşamaktayız. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Milli Mücadele ile tarihte eşine çok az rastlanır bir başarı gerçekleştirilmiştir. Cumhuriyetimizin 91. yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı içindeyiz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden de çok önem vermekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk&[#]8217;ü ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor Cumhuriyet Bayramınızı yürekten en kalbi sevgilerimle kutluyorum.&[#]8217;

&[#]8220;KDZ. EREĞLİLER DERNEĞİ İKİNCİ BAŞKANI BİROL BEKTAŞ &[#]8220;

&[#]8220;Cumhuriyetimizin 91. kuruluş yıl dönümünü ve Cumhuriyet Bayramını heyecanla, gururla, onurla, coşkuyla, umutla kutlarken, başta kurtuluş mücadelesinin Büyük Önderi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyet ilanına karar veren TBMM&[#]8217;nin tüm üyelerinin, bütün şehitlerin, gazilerin, isimli ve isimsiz tüm kahramanlarımızın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesidir. Milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyet, bağımsızlık ve hürriyetimizden asla taviz vermeyeceğimizin ifadesidir. Cumhuriyetimizin hedefleri doğrultusunda daha büyük mesafeler kat edeceğiz ve daha büyük başarılarla cumhuriyetimizi taçlandıracağız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyetin kurulmasında ve yaşatılmasında mücadele eden; gazi ve şehit olan bütün vatan evlatlarını saygı ve rahmetle anıyor; aziz Türk Milleti&[#]8217;nin Cumhuriyet Bayramı´nı en içten dileklerimizle kutluyoruz.&[#]8221;
 
YAZICIOĞLU ŞİRKETLER GRUBU YÖNETİMİ
 
 Türkiye Cumhuriyeti&[#]8217;nin 91&[#]8217;inci yıldönümünü gururla ve kıvançla kutlamaktayız. Cumhuriyet, vatanı işgal edilmiş olan bir milletin bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği millî mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin taçlanmasıdır. Bu nedenle Aziz Milletimiz, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti&[#]8217;ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki el birliği ile çalışacak, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak ve 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emin adımlarla yürüyecektir. Cumhuriyetimizin 91 yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı içindeyiz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve aziz milletimizin birliğine her zamankinden daha çok ehemmiyet vermekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yâd ediyor, Cumhuriyet Bayramınızı yürekten en kalbi sevgilerimizle kutluyoruz.
 
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
115 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
164 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
617 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
821 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
880 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
564 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1510 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
918 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
880 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
216 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI