Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

Herşey kireçlik için

Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde hizmet veren Karadeniz Ereğli Çevre Platformu üyeleri Ereğli Kaymakamlığı´na dilekçe verdiler.

Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde hizmet veren Karadeniz Ereğli Çevre Platformu üyeleri Ereğli Kaymakamlığı´na dilekçe verdiler.

Karadeniz Ereğli Çevre Platformu Sözcülerinden Murat Akbaş, platform üyeleri ve destekleyiciler tarafından imzalanan dilekçeleri Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı´na sunmadan önce Kaymakamlık binası önünde açıklama yaptı. Akbaş; Kireçlik için ÇED sürecinin sonuçlanmış olmasının, termik santral ihtimalini tümüyle ortadan kaldırmadığının altını çizdi.

Kireçlik´in geleceğinin garanti altına alınabilmesi için, bölgenin kalıcı olarak bir turizm alanına dönüştürülmesinin şart olduğunu dile getiren Akbaş açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verdi;

Bilindiği gibi Yalıboyu köylerinin bulunduğu bölgedeki Kireçlik Koyu´na Termik Santral yapılmak isteniyor. Termik Santrale ilişkin Çevre Platformu olarak bizim girişimlerimiz olmuştu. En son santral yapmak isteyen firma ÇED tarihini kaçırdığı için, onunla ilgili de bir basın açıklamamız olmuştu.

Yalnız bu işin peşini bırakacaklarını sanmadığımız için, işimizi biraz daha garantiye almak istiyoruz.

Kireçlik´in, günü birlik turizm alanına dönüştürülmesi için Ereğli Çevre Platformu olarak birkampanya başlattık. Bununla ilgili bir dilekçe yazdık. Bu dilekçeyi bugün arkadaşlarımızla birlikte, Zonguldak Valiliği´ne verilmek üzere Ereğli Kaymakamlığı´na sunacağız. Bu sürece katkı ve imza veren tüm Ereğlili ve çevre köylerdeki çevreci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

DİLEKÇE KAYMAKAMLIĞA VERİLDİ

Açıklamanın ardından Akbaş ve beraberindekiler, konuyla ilgili, vatandaşlar tarafından imzalanan dilekçeleri Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı´na verildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
105 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
153 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
603 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
811 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
872 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
559 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1500 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
910 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
874 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
213 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI