Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

“İyi niyetin kurbanı olduk´´

Ereğli´ de, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerinin ´Evrakta sahtecilik´ operasyonu kapsamında gözaltına alıp çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılan zanlılar Reşat Sezer ile Mustafa Demirli, iyi niyetlerinin kurbanı olduklarını söyledi.

Ereğli´ de, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerinin ´Evrakta sahtecilik´ operasyonu kapsamında gözaltına alıp çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılan zanlılar Reşat Sezer ile Mustafa Demirli, iyi niyetlerinin kurbanı olduklarını söyledi. 
Kdz. Ereğli´ de geçen hafta sahte evrak ile üzerinde haciz olan bir aracı noter kanalı ile sattıkları tespit edilen aralarında vergi dairesinde çalışan bir memurunda bulunduğu 6 kişi, Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri tarafından yapılan bir operasyonla gözaltına alındı. Emniyette alınan ifadelerinin ardından adliyeye getirilen 6 zanlı, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol kararı verilerek serbest bırakıldı. Operasyonla ilgili çıkan haberleri düzeltmek için açıklama yapma ihtiyacı duyduklarını belirten Mustafa Demirli, yardım etmek istedikleri sırada iyi niyetlerinin kurbanı olduğunu söyledi.
Demirli açıklamasında, Olay Y.Y´den aldığımız aracı E. isimli arkadaşımıza satmak. Alım satımı yaparken her iki tarafa satışının olmadığını söyledim. Satışta herhangi bir evrak ve herhangi bir kayıt yok. Biz direk olarak sözle işi hallettik. Aracı alan arkadaşımızın aracın kaydını üzerine almak istemesi üzerine vergi dairesinde tanıdık birisini ararken Reşat kardeşimizi aradık. Reşat kardeşimiz de kanunlar çerçevesinde nasıl yardımcı olunabileceği konusunda görüşme geçti. Benim yaptığım bütün iş o diye konuştu. Parayı ödeyip arabayı aldığını anlatan Demirli, sözlerini şöyle sürdürdü: Arabayı satışsız olarak sözle sattım. Paramı aldım. Sonra olan olaylardan bir bilgim yok. Yapılan haberlerde vergi dairesinde çalıştığım, Y.Y´nin arabasının satıldığından haberi olmadığı ve yedi emin deposundan alındığına dair bilgiler yanlış verilmiştir. Amaçlarının devam eden yargı sürecini etkilemek olmadığını sadece basında çıkan yanlış haberleri düzeltmek olduğunu belirten Demirli, dava sonuçlanıncaya kadar Milliyetçi Hareket Partisi Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatı yöneticiliğinden istifa ettiğini söyledi.
Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Reşat Sezer de arkadaşına araç satışı için yardımcı olmak isterken telefon trafiğine yakalanıp mağdur olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: Ben eskiden galericilik yapıyordum. Vergi dairesindeki prosedürleri bildiğim için beni aradılar. Bende bununla ilgili A.T´yi aradım. Araçla ilgili sıkıntısı olan arkadaşların yanına geldiklerinde kanunlar çerçevesinde yardımcı olmasını istedim. Arkadaşım A.T işi aşamayınca belgeyi başka bir muhasebeci arkadaşının orada düzenleyip trafik tescil büro amirliğine kendi elleri ile teslim ettiğini söyledi. Ben bu olayı Ağustos ayında öğrenmiştim. Bu konuda emniyet beni aramadan ben giderek bilgi verdim. Benim burada arkadaşı arayarak araç satışında yardımcı olunmasını istememdir. Ben araç satışının nasıl ve ne zaman olduğunu bilmiyorum. Bizim suçumuz, burada iki arkadaşı birbirleriyle buluşturup telefonları verip aracılık yapmak.”
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
101 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
148 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
601 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
810 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
872 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
559 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1500 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
910 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
874 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
213 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI