Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

Operasyon ile ilgili ilk açıklama Çınar´dan

Zonguldak genelinde cemaate ait okul, kreş ve dershanelerde, terör örgütüne mali kaynak sağlandığı gerekçesiyle polis ve maliye tarafından arama yapıldı.

İHA - Zonguldak genelinde cemaate ait okul, kreş ve dershanelerde, terör örgütüne mali kaynak sağlandığı gerekçesiyle polis ve maliye tarafından arama yapıldı. 
Zonguldak Adliyesi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından çıkarılan kararla sabah erken saatlerde belirlenen adreslere Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Siber Suçlarla Mücadele ve Maliye birimleri tarafından operasyon düzenlendi. Mahkeme kararıyla gerçekleştirilen operasyonda ekipler bilgisayar ve evrakları inceledi. Operasyon sırasında okula öğrencilerini kaydettirmek isteyen bazı veliler de geri dönmek zorunda kaldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Av. Burhan Temel Çınar, “Sabah saat 09.00 itibariyle özel eğitim kurumlarımıza ait dershanelerimize ve okullarımıza arama için emniyetten arkadaşlar geldi. Bu arama kararının içeriği Fettullah Gülen Terör Örgütü’ne mali kaynak aktardığı yönündedir. Bu karar kapsamında okullara ait bilgisayarlar ve evraklar incelenmektedir. Biz kendi açımızdan yasaya ve mevzuata uygun olmayan hiçbir şey yapmıyoruz. Aramaya gelen memurlara da yardımcı olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kurumlarda arama çalışmaları ve incelemeler devam ediyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
133 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
203 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
643 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
841 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
896 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
573 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1524 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
929 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
888 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
221 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI