Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

Türkiye´ye değerli taşlar sokmak isterken yakalandılar

Zonguldak’ta, Ukrayna’dan Türkiye’ye değerli taşlar sokmaya çalışan iki kişi ile taşları teslim almaya gelen bir kişi yakalandı.


Zonguldak’ta, Ukrayna’dan Türkiye’ye değerli taşlar sokmaya çalışan iki kişi ile taşları teslim almaya gelen bir kişi yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Ukrayna’dan Türkiye’ye Ro-Ro gemisiyle gelen bir TIR sürücüsü ve yanındaki bir kişi koliler içerisinde bulunan 3 kilo 350 gram ağırlığındaki 16 adet kehribar taşı, 3 adet balina dişi ve 4 adet mors balığı dişi veya fildişi olduğu düşünülen 150 bin lira değerindeki değerli taşlarla gümrükten geçmeye çalıştı. Ukrayna uyruklu oldukları öğrenilen O.K. ve Y.H.’nin şüpheli tavırları Zonguldak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi. O.K. ve Y.H.’yi takibe alan ekipler, değerli taşları teslim almak üzere limana geldiği öğrenilen E.Y.´nin de bulunduğu aracı x-ray taramasından geçirdi. X-ray cihazının yoğunluk olarak gösterdiği bölgede arama yapan ekipler aracın bagajında koliler içerisine gizlenmiş fil, mors ve balina dişi ile 3 kilo 350 gram ağırlığında 16 parça kehribar buldu.
Kaçakçıkla ilgisi bulunduğu iddia edilen Ukrayna uyruklu O.K., Y.H. ile el konulan ürünleri satın almak istediği iddia edilen E.Y. gözaltına alındı.
İşlemleri tamamlanan şüpheliler, sevk edildikleri adliyede Cumhuriyet Savcılığı´ndaki ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
128 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
184 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
636 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
837 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
891 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
571 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1522 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
929 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
888 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
221 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI