Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

Sevdası vatan olanın aşkı şehadet olur

Kdz. Ereğli’de Çanakkale Zaferinin 101.yılı nedeniyle çeşitli törenler düzenlendi.

Kdz. Ereğli’de Çanakkale Zaferinin 101.yılı nedeniyle çeşitli törenler düzenlendi. Kdz. Ereğli ilçesinde Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıl dönümü nedeniyle ilk tören Atatürk anıtı önünde gerçekleştirildi. Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Demirdüyen, ‘zaferin’ tanımı yaptı, Çanakkale’nin ‘sevda’ anlamına geldiğini söyledi. Demirdüyen, “sevdası vatan olanın aşkı şehadet olur. Binlerce yıllık Türk tarihi sevdalısı âşıkların hikâyeleri, destanlarla dolu iken, vatan toprağından bir çakıl taşı almak isteyenlerin aklına şaşmamak elde değil. Bir ‘sevda’dır Çanakkale” sözleriyle konuştu. Başkan Demirdüyen, konuşmasının son bölümünde ise ‘bebek katili’ olarak nitelendirdiği terörist başı Apo’nun, vatana ihanet ile işlediği terör suçlarından idam edilmesi gerektiğini savundu.

ŞEHİTLERE KIRMIZI KARANFİLLER

Güne ilişkin yapılan konuşma sonrası, Anıt arkasında bulunan, üzerlerinde şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu özel alana kırmızı karanfiller bırakıldı. Kaymakam Nazım Madenoğlu, Zonguldak Milletvekilleri Faruk Çaturoğlu ve Ünal Demirtaş, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Ereğli Belediye Başkanvekili Esra Alpago, Devlet uhdesindeki daire-birim-kurum müdürleri ile siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yetkilileri ve şehit yakınları, ellerindeki çiçekleri peş peşe şehitliğe bıraktı.

RESİM SERGİSİ AÇILIŞI

Resmi tören kapsamında; daha önce, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Çanakkale Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında, ilçedeki tüm okullarda gerçekleştirilen resim yarışmasında, dereceye giremeyen öğrencilerin yaptığı resimler, ‘Çanakkale’ adıyla açılan sergide gösterildi. Kaymakam Madenoğlu, sergi öncesi yaptığı konuşmada, sözlerini gençlere yönelik söyledi. Madenoğlu, gençlerin, günün anlamını iyi bilmeleri gerektiğini belirterek şunları kaydetti: “Bugünün anlak ve önemini kavrayabilmek ve ona göre davranabilmek, hepimizin fakat özellikle gençlerimizin üzerine düşen bir görevdir. Umuyor ve diliyorum ki gençlerimiz, bugünün anlam ve önemini, 101 yıl önce bu vatanı bize emanet eden atalarımızın ne denli kahramanlıkla ve fedakarlıklar yaptıklarının farkında olacaklardır.” Sergiyi gezen Madenoğlu, dereceye giremeyen resimlerin, girenler kadar değerli ve anlamlı olduğunu ifade etti.

“ÇANAKKALE TARİHİN ŞEREF LEVHASIDIR”

Kdz. Ereğli’de bir diğer tören ise Erdemir Kültür Merkezi’nde ibrahim süheyla  izmirli fen lisesi tarafından  düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende günün önemini anlatan konuşmayı yapan İbrahim Süheyla İzmirli Fen Lisesi Okul Müdürü Alaattin Pekdemir” Bugün 18 Mart, tarihin beyaz sayfalarına kanla yazılmış Türklüğün, onurunun, gururunun destanı. Kadını, erkeği, genci, yaşlısının, çoluğunun, çocuğunun yüreğini bileğini birleştirip şehitlik mertebesine erdiği, vatan hürriyet uğrunda gösterdiği en ulvi direnişin destanı. Cephede savaşan askere sırtında taşıdığı mermi ile destek veren Türk kadınının destanı. Daha 15’ine yeni girmiş Hasan’ın erkek olmadan er olduğu ruhunu şahadete vermiş daha nicelerinin destanı. Mehmetçiğin kursağımı doldurmayan yemek listesine rağmen açlığa yokluğa aman vermeden ruhunu doyurduğu, ilahi aşkla direnişi yazdığı bir destandır. Bu bayrağın altında yaşıyorsak, şuan hepimiz ciğerlerimize nefes çekiyorsak bir bir, unutmayınız ki; birileri nefesini kaybettiği içindir.’’dedi.

ÇANAKKALE ZAFERİNİN HER KADEMESİ AYRINTILARI İLE ANLATILDI

Törende Karadeniz Bölge Komutanlığı tarafından hazırlanan video görüntüleri ve slayt eşliğinde Çanakkale Savaşı’nın her kademesinin ayrıntıları anlatıldı
Sunumun ardından Çanakkale Zaferi dolayısıyla ilk ve orta dereceli okullar arasında yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.Tören Ereğli Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo ile sona erdi.

KATILIMCILAR

Törene, Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu,Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan,Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Konuk, Kdz.Ereğli Belediye Başkanvekili Esra Alpago ,AK Parti  Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu,CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş,Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük,İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan ,AK Parti Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır,Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı,MHP Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker,sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
103 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
151 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
602 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
811 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
872 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
559 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1500 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
910 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
874 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
213 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI