Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

ÇATUROĞLU, 'ORTAMI GERMEYE GEREK YOK'

Çaturoğlu, Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili eleştirilere sert yanıt verdi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, 16 Nisan Pazar günü yapılacak olan referandumla ilgili olarak, “Şu anda ortamı germeye gerek yok. Biz referandumdan Türkiye’nin istikrarla güvenle çıkacağını, halkın büyük bir çoğunluğunun evet diyeceği umudu taşıyoruz.” dedi.
Kdz.Ereğli Esnaf Kefalet Kooperatifinin Mali Genel Kurulunda konuşan Çaturoğlu, Hükümetin, Zonguldak bölgesine yapılan çalışmalardan bahsederken, iş dünyasına yönelik hizmetleri anlattı.
Çaturoğlu, Kimse referanduma sunulan 18 maddeden bahsetmiyor, nedir bunlar demiyor. Yok rejim değişecek, Yok Cumhurbaşkanlığı sistemi gelecek; asacakmış, kesecekmiş; bırakın bunları bilimsel şeyler söyleyin. Cumhurbaşkanının yardımcıları olacak. Cumhurbaşkanı yürütme görevini yapacak. Parlamento yasama işini yapacak. Yargıda yargı işini yapacak. Diyorlar ki; “kuvvetler ayrılığı.” Nerede kuvvetler ayrılığı! Cumhurbaşkanının şu anda sorumluluğu var mı? Bir sürü yetki vermiş anayasa, Cumhurbaşkanına; vatana ihanet dışında hiçbir suçla suçlayamıyorsunuz ama şimdi, Cumhurbaşkanının da sorgulanabileceği yargılanabileceği bir sitem ortaya çıkıyor. Bu iş bu kadar basit. Ortamı germeye gerek yok. Biz seçimden Türkiye’nin istikrarla güvenle çıkacağını büyük bir çoğunlukla evet diyeceğini umudu taşıyoruz.” dedi.
“YENİ AŞKLAR ARAYACAĞIZ”
Çaturoğlu karayolları ile ilgili eleştirilere ise; “Ereğli-Zonguldak ve Ereğli-Devrek karayollarına yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah bu yollar 2018’in ortalarında tamamlanacak ve bu aşk bitecek, yeni aşklar arayacağız” dedi.
ESNAFA KATKILAR SAĞLADIK.
2008 krizinin etkilerinin halen geçmediğini da ifade eden Çaturoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Esnafımızın sanatkarımızı hak ettiği noktaya ulaşması adına; Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlar Kurulumuz, Milletvekillerimiz Belediye Başkanlarımızı teşkilatlarımız bu noktada çalışıyor.
Plan ve Bütçe Komisyonunda çalışmalarımız devam ediyor. Esnaf ve Sanatkarımızın rahatlatmak için neler yapmışız bir bakalım. 2008 yılı Dünya atlatamadı. Altını kalın çizgilerle çizmekte fayda var. Bugün çektiğimiz sıkıntılarda oradan kaynaklanmaktadır.
“ÇEKLERE CEZA GETİRDİK, İFLAS ERTELEMEYİ ZORLAŞTIRDIK”
Çek denilen bir ödeme aracı var. Cezası yoktu. Plan Bütçe komisyonunda önerge verdik. Çekin ödenmemesi durumunda müeyyidesini getirdik. Esnafın güvenle çek almasını sağladık. Çek alıyor. Devasa firma iflas erteleme almış mahkemede alacaklılar hiçbir şey alamıyor. İçini boşatmış şirketin Zorlaştırdık iflas erteledik. Şirketler İflas ertelemeyi rahat yapıyordu.
PEŞİN VERGİ ÖDEMELERİNDE YÜZDE 5 İNDİRİM YAPTIK
Kendi işini yapacak genç esnaflarımıza hibe veya düşük krediler verdik. Bu kredilerden ev hanımları da yararlarlandı. Mesela Sicil affı getirdik. Vergiye barışık olan düzenli ödeyen esnafımıza yüzde 5 indirimli ödemesi imkanını getirdik. Şimdi geçen hafta plan ve bütçe komisyonunda esnafın lehine önemli düzenlemelere imza attık, atmaya da devam edeceğiz “

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ilçede yapılan ve yapılması hedeflenen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.
YÜRÜYEREK PAZARYERİNE İNİLEBİLECEK
Kdz.Ereğli Esnaf Kefalet Kooperatifinin Mali Genel Kurulunda konuşan Başkan Uysal, ilçede esnafın rahat etmesi, kazançlarının yükseğe çıkması için ellerinden gelen çabayı ortaya koyduklarını belirterek, Örneğin pazaryerinin üstü. Sakindereden beri projemiz başlıyor. İnsanlar yürümeli, gezmeli ve çevreye bakmalı. Yürümeli ki alışveriş yapmalı, esnaf ile selamlaşmalı. Özellikle ilçemizin en kalabalık mahallesi olan Bağlık Mahallesi ve diğer bölgelerimizden insanlarımız yürüyerek pazaryerine gelebilecek dedi.
MAHKEME SÜREÇLERİNİ BİTİRDİK
Göreve geldiklerinde pazaryeri ile ilgili yaşanan mahkeme sürecinin yeni sonuçlandığını hatırlatan Uysal, Mahkeme süreçlerini bitirdik. Biz pazarcı esnafımızdan yana taraf olduk. Esnafımız Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi her zaman ekonominin omurgasıdır. Pazaryeri rehabilitasyon projesini parça parça bölüm bölüm yapıyoruz, esnafımız rahatsız olmasın diye. Ağustos veya Eylül ayında çoğu hizmetlerimiz şekillenecek. Oradan sonra bölgelerimizi birleştirmeyi düşünüyoruz sözleri ile konuştu.
ÇARŞI SELDEN KURTULDU
İlçe merkezinde yaptıkları alt yapı çalışmaları ile esnafın yağmur ve çamurdan kurtarıldığını da ifade eden Uysal konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: Pazaryeri esnafımız ve sonra çarşı esnafımız için onları da aklımızdan çıkarmıyoruz. Göreve geldiğimizde biliyorsunuz çarşı esnafımız yağan yağmurlarda sel altında kalmıştı. Selin olduğu gece sokağa çıktım, fotoğrafları da var, ayakkabılar yerde yüzüyordu. Bu sene gezdim, yağmur ve kar olmadı. Çünkü Ortacamiden boylu boyunca bir menfez çalışması yaptık. Yetmedi çarşı içerisine logarların en üst seviyesinden bir gider daha yaptık. Bundan dolayı o günden sonra çarşıyı sel, yağmur basmıyor. Sel bastı diyenler herhalde bölgeleri karıştırıyorlar diye düşünüyorum. Bizler her zaman esnafımızın, alın terinin yanındayız. Esnafımız emeği ile çalışan insanlardır, ne zaman hangi saatte görüşmek isterseniz sizlerle olmayı bir borç bilirim. HİZMETLERİMİZİ YETERLİ GÖRMÜYORUZ
Kar hizmetlerimizde de 22 tane araç ile kar temizleme çalışması yaptık. Bir metre küp olan tuzlama aracımızı 15 metre küpe çıkardık. Yeter mi, yetmez. Zaten biz de hizmetlerimizin yeterli gören, yeter diyen bir kadro değiliz, olmayız da. Oradan sonra bu sene yapacağımız hizmetlerimiz var. Ofis yolunda spor parkımız yakında hizmete açılacak. Gülüç ırmağının kenarındaki 22 dönüm arazide çocuk dünyası projemiz de hizmete sunulacak.
BELEDİYEDEN HER TÜRLÜ DESTEK VAR
Devlet hastanesinin eski yerlerinin üniversiteye tahsisi konusunda çok gayretlerimiz oldu. Milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Bizler belediye olarak hazırlıklıyız. Gerek imar durumları gerekse alanların durumu hakkında tüm desteği veriyoruz. Anıtlar Yüksek Kurulu ile de gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Oradan büyük bir hafriyat çıkacak. Alan da hazırlandı. Belediyeden her türlü destek var. İlçe genelindeki yollarımızda güzelleşiyor.
EV VE İŞYERİNE DAMACANA GİRMEYECEK
İnşallah önümüzdeki günlerde, evimizde muslukları açtığımızda temiz sularımızı içeceğiz. Artık evlere dışarıdan damacanalarla su taşımayacağız, dükkanlarımıza su almayacağız. Musluğu açacağız ve suyumuzu içeceğiz. Bu konuda destekleyen milletvekillerimize, Devlet Su İşleri Bakanımıza ve emeği geçenlere Ereğli halkı olarak teşekkür ediyoruz
TURPCU: ZONGULDAK SAHİPSİZ KALDI
CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, AK Parti Hükümeti’nin 15 yıllık iktidarı döneminde, özellikle yapılan özelleştirmeler sayesinde de bol para ile ekonomiyi yürüttüğüne dikkat çekerken, buna karşılık ise 400 milyar lira borçlandığını hatırlattı.
Turpcu, hükümetin bazı hizmetlerde de bulunduğunu ifade ederken, “ne yazık ki Zonguldak bu hizmetlerden hiçbir şey alamadı. Hatta daha da fazlasını verdi” şeklinde konuştu.
DEMİRTAŞ: ÜNİVERSİTE-TURİZM-SANAYİ
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da, ilçe ekonomisinin canlandırılması gerektiğinden bahsettiği konuşmasında, ilçedeki üniversite öğrenci sayısının arttırılması, sanayisinin geliştirilmesi ve turizm kenti olması yönünde çalışmalar yapılmasına vurgu yaptı.
İlçede üniversitekampüsü kurulması çalışmalarını olumlu bulan Demirtaş, bu konuda katkısı bulunanlara da teşekkür etti.
COŞKUN: KREDİLER HERKESE VERİLEBİLMELİ
Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun ise hükümetin esnafa sağladığı faizsiz kredilerden Zonguldak’ın yeterince yararlanamadığının altını çizerken, “bu konuyu Sayın Başbakanımız ile görüştük. Geçtiğimiz yıl müracaat enlerin haklı saklı kalmak üzere 20 Şubat’a kadar yapılacak müracaatlar da kabul edilecek ve 27 Şubat itibarıyla mesajlar çekilmeye başlanacak” diye konuştu.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
101 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
147 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
601 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
810 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
872 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
559 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1500 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
910 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
874 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
213 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI