Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

400 kalifiyeli kursiyer yetişti

Kdz. Ereğli Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açılan kurslardan bugüne kadar 400 civarında kursiyer yetiştiren Ereğli Belediyesi vatandaşları eğitmeyi sürdürüyor.

Yine Halk Eğitim ile işbirliği içersinde düzenlenen bilgisayar kurusundan belge almaya hak kazanan 15 kişi için Ereğli Belediyesinin bir süre önce hizmete açtığı Cumhuriyet Halk evlerinde sertifika töreni düzenlendi.

Açtıkları kurslarda eğitim alan öğrencilerin kalifiyeli brier aleman olarak yetiştiğini kaydeden Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, farklı branşlarda da kurs açmak istediklerini ifade etti.

Posbıyık&[#]8220;Amacımız ve hedefimiz bu memlekete yetkimiz oranında becerimiz oranında hizmet verebilmek. Tüm gayretimiz bu akla hayale gelmeyecek projelerimizi bölgemize yansıtmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Halk Eğitim Müdürlüğü kursiyerlerimiz, öğretmenlerimiz onların sayesinde burayı işletiyoruz yoksa kuru kuruya mekan yapmışsınız orda eğitim, öğretmen kursiyer yoksa orası boş bir mekandır, hiçbir işe yaramaz. Bu bakımdan ben halk eğitim müdürüne yetkililerine öğretmenlerine şükranlarımı sunuyorum.

Milli eğitim müdürlüğüne ve yetkililerine şükranlarımı sunuyorum. Çünkü buradaki hareketliliği onlar sağlıyor. Belediye olarak her türlü destek veriyoruz ve vermeye de devam ediyoruz.

Bugüne kadar kurslarda 400 civarında kursiyerin eğitim gördüğünü de kaydeden Posbıyık şu görüşlere yer verdi:

&[#]8220;Aynı zamanda açıldığından bu yana Halk Eğitim öncülüğünde 2 dönemdir aşçılık kursundan 80 kişi, dikiş-nakış kursundan 1 dönemde 50 kişi. Toplamda değişik branşlardan yaklaşık bir yılda 400 mezun verdik. Değişik branşlarda da kurs vermek istiyoruz. Kısaca fotoğraf çekmek, diksiyon, çocuk gelişimi, bağlama kursları da açmak istiyoruz. Hedefimiz bu bölgeyi hareketli bir hale getirmek. Sadece bunla kalmıyoruz, hayvanat bahçemiz var. Emekli odamız var. Kadınlarımız için oda var gün yapmaları için&[#]8221;

Kdz Ereğli Halk Eğitim Müdürü İzzet Şahin yaptığı konuşmasında; Kdz Ereğli Belediyesi ve Halk Eğitim Müdürlüğümüzün işbirliği kapsamında bilgisayar kursunu bitiren kursiyerlerin diploma töreni için toplandıklarını belirterek, &[#]8220;Hayatta en zor şey insan yetiştirmek. Böyle güzide bir yerde değerli Başkanımızın bu atıl durumdaki bu yeri gerçekten güzel bir noktaya getirmesinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.&[#]8221; diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Sertifika töreninden sonra Posbıyık ve beraberindekiler halk evlerini gezerek, çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Gerçekleşen törene, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Başkan Yardımcıları Turan Çınar, Ethem Özdemir, Cevat Aydın ve belediye meclis üyeleri, belediye çalışanları ile kursiyerlerin yakınları katıldı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
101 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
147 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
601 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
810 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
872 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
559 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1500 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
910 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
874 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
213 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI