Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

Gökçek ve Erdoğan Ereğli'de...

23 yıl önce çekilen bu fotoğrafın tanıdığı o günleri anlattı. Gökçek ve Erdoğan Ereğli'de...

Ankara ve İstanbul gibi iki önemli kentin Refah Partisi tarafından alındığı 1994 yerel seçimlerinden 5-6 ay sonra Refah Partisi’nin Kdz. Ereğli Sesliler Düğün Salonunda yapılan ilçe kongresinde ve yine aynı süreçte Ereğliye gelen iki özel misafiri vardı.

ONDAN BAŞKASI DEĞİL... 

Bu isimlerden biri, kendisini uzun siyasi maratonun sonunda; bugünlerde Cumhurbaşkanlığına taşıyacak olan yürüyüşün kilometre taşlarının döşendiği yıl olan 1994 yılının çiçeği burnunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan başkası değil…

İkinci isim ise yine 1994 yılı yerel seçimlerinde Refah Partisi adayı olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen İbrahim Melih Gökçek idi...

23 YILLIK KARE

Bu kareler ise Tam 23 yıl önce çekilmiş!
54. Hükümet’in henüz kurulmadığı, Necmettin Erbakan’ın Başbakanlığa hazırlandığı bir dönem ve Seçilmiş Cumhurbaşkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın o yıllarda en sık uğradığı duraklardan biri olan Kdz.Ereğli İlçesi’nden başka bir yer değil…

BEBEĞİN İSMİ MELİH TAYYİP 

Recep Tayyip Erdoğan ve İ. Melih Gökçekin 1994 yılında aynı sene içerisinde Ereğliye gelişlerinde her ikisinin de kucağına alıp sevdiği ve öperek poz verdiği çocuk bugün 22 yaşında ve üniversite öğrencisi.

Peki, kim bu çocuk? 1994 Mart seçimlerinde Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerini kazanan Refah partisinin mutluluğunun hemen sonrası Nisan ayında dünyaya gelen ve Refah Partisi ilçe kadın kolları teşkilatının Ankara ve İstanbul belediyelerini kazanan Melih Gökçek ile Tayyip Erdoğanın isimlerini birleştirip Melih Tayyip ismini koydukları bebek, Melih Tayyip Keleş.

23 YAŞINDA BİR GENÇ 

Refah Partisi Kdz.Ereğli ilçe başkanlığının düzenlediği kongre ve toplantılarına katılan Erdoğan ile Gökçekin henüz yaşına girmemiş bebek adaşları Melih Tayyip Keleşi kucağına alarak sevip, öptükleri ve çektirdikleri hatıra fotoğrafı ile poz verdikleri bebek bugün 23 yaşında ve üniversite öğrencisi olarak eğitimine devam ediyor.

İsmini aldığı siyasilerden biri olan Melih Gökçek, hiç aralıksız 1994 yılından beri her seçimde yeniden seçilerek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına devam ederken, 1994 yılının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise okuduğu bir şiir yüzünden tutuklanarak hapse girmiş, sonrasında muhtar bile olamazsın denilmiş, ancak azminden ve inancından hiç birşey kaybetmeden çıktığı yolda kurduğu AK Parti ile 2002 yılında tek başına iktidara gelmiş, Başbakan olmuş ve 2002den 2014 yılına kadar girdiği her seçimde oylarını yükselterek 12 yıl boyunca tek başına iktidar olmuş ve onikinci yılın sonunda da ilk defa geçekleşen halk oylaması ile Türkiyenin yüzde 52 sinin oyunu alarak halkın seçtiği Cumhurbaşkanı oldu.

KELEŞ, FOTOĞRAFLARLA MUTLU OLUYOR

Melih Tayyip Keleş, ismini taşıdığı siyaset adamlarının başarılarından her zaman gurur duyduğunu belirterek; Yaşım sebebiyle o günleri ailemden dinledim. Benimle yakından ilgilenmişler dakikalarca kucaklarından indirmemişler. Belkide ülkede bu iki ismin verildiği ilk çocuklardanım. Arşive girip, fotoğrafları karıştırdıkça, mutlu oluyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye her geçen gün dahada gelişerek ilerliyor... Onların ülkemize ve milletimize hizmetlerini kimse inkar edemez. Milletimizin gönlünde taht kurmuşlardır. Böyle büyük ustanın, liderin ve devlet adamının ismini taşımaktan gurur duyuyorum. Melihler, Tayyipler artık hiç tükenmeyecek. Cumhurbaşkanımızın yeni Türkiye vizyonuna inanan ve onunla yürüyecek olan yeni nesiller yetişiyor inşallah dedi.
Fotoğrafta yeralan diğer isimler ise dönemin Zonguldak Milletvekili Necmettin Aydın ve Kdz. Ereğli Emniyet Müdürü Selami Doğruay.

Zaman bir filim şeridi gibi, su gibi akıp geçerken, hafızalarda nostaljik bu fotoğraflar kalıyor…

width=555width=555width=555

Yorumlar

erdem bal 7 Yıl Önce

gurur duydugunu ilk defa gördük biz hep melih diye biliyoduk keşke tayyibide söyleseymiş zamanında :))

Daha Fazla Haber
Genel
101 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
147 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
601 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
810 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
872 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
559 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1500 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
910 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
874 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
213 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI