Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

KÖPRÜLER MERCEK ALTINDA

 gundemeregli.com- Zonguldak&[#]8217;ın Ereğli ve Alaplı ilçelerinde 45 yıl önce yapılan köprülerin eski olması ve uzun yıllardan beri yıl bakımlarının yapılmaması vatandaşları tedirgin ederken, yetkililerden her iki köprüde inceleme yapılması isteniyor.
Çaycuma ilçesinde geçen hafta yaşanan köprü faciasının ardından gözler 45 yıl önce yapılan ve uzun zamandan beri bakım ve onarımları yapılmayan Gülüç ve Alaplı köprülerine çevrildi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan&[#]8217;ın Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ı ziyaretinde de gündeme gelen Gülüç köprüsü 45 yıl önce yapılması ve uzun zamandan beri bakım yapılmaması dolayısıyla vatandaşları tedirgin ediyor.
TIR ve kamyonlarda dahil günde binlerce aracın geçtiği Gülüç köprüsüyle ilgili endişesini dile getiren vatandaşlardan Eyüp Savaş, &[#]8220; Bu köprü çok sallanıyor. Yeni köprüden de geçtim onda böyle bir durum yok. Ancak bu köprü beni korkutuyor. Birkaç yerden açılmaların olduğunu gözlemledim. Yetkililerimizin biran önce önlem almaları gerekiyor. Zaten bu kış Gülüç ırmağının debisi de çok yükselmişti. Köprünün direncinin zayıfladığını düşünüyorum. Otomobil bile geçse köprü deprem oluyor gibi sallanıyor. Endişeliyim&[#]8221; dedi.
ALAPLI KÖPRÜSÜNE İNCELEME TALEBİ
1967 senesinde yapılan eski Alaplı köprüsü de Gülüç köprüsü gibi şehirler arası bağlantıyı sağlayan ana köprülerden biri olmasına rağmen uzun süredir bakımdan geçmemesi vatandaşları endişelendiriyor.
Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu , Köprünün gözden geçirilmesi için Karayolları Bölge Müdürlüğüne talepte b ulunduklarını belirterek&[#]8220;Çaycuma&[#]8217;da yaşanan Köprü felaketinin ardından bizde Alaplı Belediyesi olarak Karayolları Bölge Müdürlüğü&[#]8217;ne, köprünün bakım ve onarımı için bir yazı yazdık. Köprümüz 1967 yılında ulaşıma açıldı. 45 yıllık bir köprü ve şu an itibariyle bir problem görülmüyor. Ancak her ihtimale karşı karayollarından köprünün gözden geçirilmesini talep ettik&[#]8221; dedi
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
116 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
165 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
618 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
822 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
880 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
564 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1511 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
919 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
217 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI