Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

DOLU DOLU KUTLU DOĞUM...

gundemeregli.com- Kdz. Ereğli Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu doğum haftası etkinlikleri Ali Molla Camii avlusunda düzenlenen etkinliklerle başladı.

Kuran-ı Kerim&[#]8217;in okunması ile başlayan etkinlik ilahilerin okuması ve halka gül, broşür, davetiye dağıtımı ile devam etti.

Kızılay tarafından &[#]8216;da küçük kutular içinde lokum ikram edilirken etkinliğe Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan ve birçok sivil toplum kuruluşundan vatandaşlar katıldı.

Tören de Kutlu doğum haftası ile ilgili bilgiler veren Müftü Erkan yaptığı konuşmasında; Kutlu doğum haftasının 1989 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı, Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katkılarıyla ortaklaşa kutlandığını belirterek şu görüşler yer verdi:

&[#]8220;Kutlu doğum haftasının bu yıl ki başlangıcını sizlerin huzurunda bu gün burada başlatmış bulunuyoruz. Bu yıl ki kutlu doğum haftamızın ana teması Peygamber Efendimiz s.a.v kardeşlik hukuku ve kardeşlik ahlakı günümüzde toplumumuz tarafından benimsenmesine hakikaten çok ihtiyacımız var.

Bu yıl 14 Nisan ile 20 Nisan arasında ilçe merkezimizde beldelerimizde ve köylerimizde, konferanslar, paneller ile kitaplarımız. Kartlarımızı, güllerimizi en önemli gönülden muhabbetlerimizi vatandaşlarımız ile paylaşarak kutlayacağız. İnşallah kutlu doğum haftası ülkemizin, iyiliğine güzelliğine, birliğine-beraberliğine, dinine güzelliğine kardeşliğimizin, hakiki kardeşliğimize ulaşmasına vesile olmasını kendimiz için istediğimizi din kardeşlerimiz içinde isteme noktasına hepimizi ulaştırmasını ben yüce mevladan niyaz ediyorum. Peygamber efendimiz s.a.v şefaatine bu programlar ile vesile olmasını yüce Mevlamdan temenni ediyorum. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.

Ardından konuşan Zonguldak Milletvekili Prof Dr. Ercan Candan, kutlu doğum haftası ile söylenecek çok şey olduğunu belirterek, &[#]8220;özellikle Resullah için çok şey var. Binlerce cilt kitap yazıldı, binlerce cilt tesbihatlar yapıldı onun için. Dolayısıyla burada bizimde söyleyecek çok fazla bir şeyimiz yok. Çok şey var ama onların hepsi bizim kalbimizde, kutlu doğum haftamızı kutluyorum hayırlara vesile olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
105 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
154 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
604 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
812 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
873 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
559 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1501 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
911 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
875 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
213 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI