Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

KAZANAN CHP OLDU

gundemeregli.com-
 Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli ilçe örgütünün aylardır beklediği ilçe kongresinde gülen taraf Hayrettin Kartal oldu.
Kartal, 380 delegenin 192&[#]8217;sinin oyunu alırken, Balcı ise 187 oy aldı. Rakibine 5 oy fark atan Kartal, 3 yıllığına ilçe başkanlığına seçilmiş oldu. Ereğli Büyük Anadolu Otel&[#]8217;de bugün saat: 11.00&[#]8217;da gerçekleştirilen kongreye katılım beklenenin de üzerindeydi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kongrenin Divan Başkanlığını iki ilçe Başkan adayının da önerisiyle CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Divan Yardımcılığını Semih Özkök Yazmanlığı ise Ferit Ören yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden kongrenin ardından denetim ve faaliyet raporları okunarak, oylandı. Ardından Divan Başkanı Öztürk kongrede aday olmak isteyenlerden listelerini istedi. Partinin Mevcut İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ile eski İlçe Başkanı Mali Müşavir Yaşar Balcı listesini divana sundu.
CHP KAZANACAK
Kongrede söz alan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kendisinin de etten, kemikten yapılmış insan olarak hataları bulunduğunu ifade ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü:
&[#]8220;Ama ben herkese hakkımı helal ediyorum. Herkesi de bana hakkını helal etmesini diliyorum. CHP&[#]8217;nin içinde bulunduğu, ülkemizin içinde bulunduğu şartlardan kurtulması, çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceklerinin iyi noktaya gitmesi için CHP&[#]8217;lilerin bir birleriyle kavga etme lüksü yoktur. Tüm partilerimizi kucaklıyorum. Şehir delegesi üzerinde yaptığım araştırmada yüzde 50&[#]8217;sinin 50 yaş üzerinde olduğunu belirledim. Bu partiye gençler lazım. Gençleri partiye getirmemiz lazım. Kadın kotalarından yararlandırılacak sayıda kadın bulamıyoruz. Bunlar bizim eksikliklerimiz. Burada kendimi eleştiriyorum. Bazı köylerde üyemiz olmadığı için delegemiz yok. Bu gerçekleri bilerek el ele vererek köy köy dolaşmamız lazım. Bugün burada bir aday kazanacak ama bana göre aday kazanmayacak, CHP kazanacak. Hangisi kazanırsa kazansın, el ele, gönül gönüle verip onun peşinden koşturacağız. Çünkü ülkemiz, Ereğlimiz gerçekten çok zor şartlar altında. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzda bu sorunları çok daha rahat atlatacağımıza yürekten inanıyorum.&[#]8221;Ereğli Belediyesi maddi ve manevi yönden çok güçlü. CHP İlçe örgütü de yürekli insanlardan kurulmuş. CHP&[#]8217;nin yürekli insanlardan kurulmasına rağmen tek başına kaldığında Ereğli&[#]8217;de CHP&[#]8217;yi başarıya getirebilir mi? Ereğli Belediyesi istediği kadar güçlü olsun, eğer tek başınaysa CHP&[#]8217;yi ilçede istediğimiz noktaya getirebilir mi? Bunların güçlerinin birleşmesi lazım. İki güç birleşerek Ereğli&[#]8217;de tarih yazmalı.&[#]8221;
KARTAL, &[#]8220;ÇEKİŞMELER SON BULSUN&[#]8221;
CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal da, ülkenin kritik günlerde geçtiğine dikkat çektiği konuşmasında, adaylık sürecinde yaşadıklarını aktardı.
Kartal, CHP&[#]8217;lilerin gerçekleştirilen kongreden beklentilerinin belli olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
&[#]8220;Herkes partide barış ve huzur istiyor. Kısır, sen ben çekişmesi son bulsun, herkesin bir birine saygı ve hoş görüyle davrandığı bir ortam oluşmasını istiyor. Birlik ve beraberlik istiyor. Örgüt ve yerel yönetimin, bir birlerinin görev alanlarına müdahale etmeden uyumlu çalışarak halkımıza hizmet üretmesini istiyor. AKP&[#]8217;nin gözünü diktiği Ereğli Belediyesi&[#]8217;nin kaybedilmemesini, diğer belde belediyelerinin de kazanılmasını istiyor. Türkiye&[#]8217;nin AKP kuşatmasından kurtulmasını, CHP&[#]8217;nin iktidara yürümesini istiyor. Başarının da ancak birlikte, omuz omuza mücadele ile geleceğini biliyor. Kongremiz bu nedenle büyük önem taşıyor. Ya komple kazanmak için aynı ve eski alışkanlıkları devam ettireceğiz, partilerimizi birbirine düşürüp, küstüreceğiz, ya da &[#]8216;zararın neresinden dönülse kardır&[#]8217; deyip, yeni bir anlayışla yeni bir dönem başlatacağız.
BALCI&[#]8217;DAN ZEYTİN DALI
CHP İlçe Başkan Adayı Yaşar Balcı da, konuşmasının büyük bölümünü, ilçe başkanlığı döneminde Posbıyık&[#]8217;ı partilerine kattıkları ve seçimde de kol kola hareket ederek kazandıklarına ayırarak, şöyle dedi:
&[#]8220;29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesinde çok değerli başkanım Halil Posbıyık&[#]8217;ı partimize katarak birlikte 31 mahallemize, 5 beldemize ve 90 kadar köyümüze giderek çalıştık. Hayatımda siyasette en zevk aldığım dönem, Halil Bey ile birlikte 29 Mart seçimlerinde yaptığımız çalışmadır. O seçimlerde ilk defa partimizi birinci parti yaptık. Bu tarihi yazanlardan Allah razı olsun CHP&[#]8217;lilere teşekkür ediyorum. O dönemde sayın Kartal da yardımcımdı. Başarılı bir dönem yaşadık ki, ikinci dönem aday olduğumda benim yanımda yeniden yer aldı. Kavgacı, başarısız olduysam Sayın Kartal ikinci dönem neden yanımda görev aldı? Hatta, eğer böyle bir kavgacı yapım varsa aynı kongredeHalil Bey&[#]8217;in desteklediği bir adaya karşı neden yanımda yer aldı? Bu sorgulanacak bir durumdur. Genel başkanımıza karşı bazı basın yoluyla Halil Başkan ile kavgalı olduğum yönünde bilgiler gitmesine üzülüyorum. Buradaki kürsüden, &[#]8216;artık beyaz bir sayfa açıyorum&[#]8217; diyeceksin. Hem de yıllarını, emeğini bu partiye vermiş bu kardeşinize yapılan yakıştırmalar çok hoş şeyler değil. Gerçek barış, gerçek sevgi yüreğinizden geliyorsa, temiz bir saygı da yüreğinizden olacak. Ben buradan yeni bir strateji çiziyorum. Salonda başta belediye başkanı ve eşi, Belediye ve il genel meclis üyeleri olmak herkese barış elimi uzatıyor, kucağımı açıyorum. Birlikte iktidara yürümeye varım. Ama aynı özveriyi masanın karşısındaki sizlerden de bekliyorum.&[#]8221;
Konuşmaların ardından Divan Başkanı Öztürk&[#]8217;ün daveti üzerine iki başkan adayı, yönetim kurulu üyeleri ile Milletvekili Köktürk ve Posbıyık kürsüye çıkarak birlikte delegeleri selamladı.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
111 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
162 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
617 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
821 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
880 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
564 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1510 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
918 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
880 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
216 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI