Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

ÇAY´DAN ERDOĞAN´A ZİYARET

gundemeregli.com- Zonguldak&[#]8217;ın Ereğli ilçesi Kaymakamı İbrahim Çay, Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan&[#]8217;ı ziyaret etti.
Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, beraberinde Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık ve Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Çivelek ile birlikte Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan&[#]8217;ı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, beraberinde Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık ve Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Çivelek&[#]8217;in
ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Dernek çalışmaları hakkında bilgiler veren Erdoğan, &[#]8220;1995 yılında Verem Hastanesinin temelini yaparken devlet-millet işbirliği içerisinde bu işe giriştik. Burada bütün mesele halka hizmet getirmek. Devletimizin her yere yetişmesi mümkün değil,Toplum örgütsüz, vakıfsız devlet bana göre dalsız ağaca benzer biz imkanlarımız ölçüsünde insanlarımızın derdine derman olmaya çalışıyoruz. 1930 ve 1940 lı yıllarda dünyada verem kol geziyordu. Veremle mücadele o yıllarda başlamıştı. 1970&[#]8217;li yıllarda da verem ülkemizde en ölümcül hastalıklar arasında yer alıyordu ve her yıl binlerce kişi can veriyordu. Bulaşıcı hastalık olmasından dolayı çok çabuk yayılıyordu. O yıllarda aracımız yoktu gezerek, kilometrelerce yürüyerek bu işi yapıyorduk. Bu iş gönül işidir. Veremle mücadelenin gelişmesi ve tıp biliminin ilerlemesi neticesinde günümüzde Verem hastalığı ölümcül olmaktan çıkmış durumdadır. Tabi erken teşhis ve tedavi süreçleri çok önem arz etmektedir. Bizde Verem Savaş Derneği olarak yıllardır bölgemizin köylerinde verem taramaları gerçekleştiriyoruz. Zaman zaman çeşitli kurumlarda da periyodik aralıklarla bu sağlık taramalarımızı gezici mobil verem tarama aracımızla gerçekleştiriyoruz&[#]8221; dedi.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, sivil toplum örgütlerinin önemine değinerek, &[#]8220;Sivil Toplum Kuruluşlarının önemi her geçen gün artmaktadır. Çünkü Sivil Toplum kuruluşları bu işi gönülden yapmaktadır. Tabiki devlet-vatandaş işbirliği içerisinde yapılan şeyler kalıcıdır. Vatandaşa odaklı hizmet anlayışı çok önemlidir. Zaten hükümetimizde son zamanlarda bununla ilgili çalışmalar gerçekleştirmektedir. Sosyal dayanışma ve yardımlarda da vatandaşlarımız önemli hizmetlerden yararlanmaktadır. İhtiyaç sahibi ailelerimiz sosyal güvence kapsamlarına alınmıştır. Bu çalışmalar devam etmektedir. Ülkemiz sağlık, eğitim alanlarında önemli gelişmeler kaydetmiştir. Tabi ki devlet ve millet işbirliği içerisinde bu çalışmalar daha da önem arz etmektedir. Devletin imkanlarıyla biz vatandaşlarımızın dertlerine çare bulmaya çalışıyoruz. Hayırsever vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.

Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık ve Şoförler Odası Başkanı Cevdet Civelek&[#]8217;te Verem Savaş Derneği yönetimine hayırlı olsun dileklerini sunarak çalışmalarında başarılar dilediler.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
117 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
167 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
620 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
823 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
564 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1511 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
919 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
217 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI