Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

MEME KANSERİ ANLATILDI

gundemeregli.com- Zonguldak&[#]8217;ın Ereğli ilçesinde Meme Kanserinde Erken Teşhis ve Tedavi Yöntemleri konulu konferans düzenlendi.
Kdz. Ereğli Belediyesi, Karadeniz Ereğli Kent Konseyi ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) işbirliği ile düzenlenen Meme Kanserinde Erken Teşhis ve Tedavi Yöntemleri konulu konferans, Atatürk Kültür Merkezi&[#]8217;nde gerçekleştirildi. Bülent Ecevit Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güldeniz Karadeniz Çakmak ile Karadeniz Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık&[#]8217;ın konuşmacı olarak katıldığı ve konferansı kalabalık bir vatandaş topluluğu dinlerken, etkinliğe Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Soner Yavuz, bazı belediye meclis üyeleri ve Kent Konseyi yöneticileri de katıldı. Konferansta ilk konuşmayı yapan BEÜ Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Güldeniz Karadeniz Çakmak, meme kanserinin oluşum süreci ve yaşanan evreleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Sunum eşliğinde yaptığı konuşmada, meme kanserinin meydana geliş sebeplerini, hastalığın teşhisi konulduktan sonra yaşanan süreci anlatan Çakmak, hastalığın risk faktörleri hakkında da yorumlarda bulundu. Meme kanserinin her yaşta kadının başına gelebilecek hastalıklardan biri olduğuna vurdu yapan Çakmak, &[#]8220;Erken yaşlarda ortaya çıkan meme kanserinde genetik faktörler de söz konusu olabilir. Bu sebeple de özellikle 20 yaşından sonra her bayanın meme kanseri ile ilgili gerekli kontrolleri önce kendileri yapmaları, ardından da periyodik olarak mamografi çektirip kontrollerini yaptırmaları gerekmektedir&[#]8221; dedi.
Çakmak, hastalığın çoğunlukla menopoz sonrası dönemde ortaya çıkmasının aldatıcı olmaması gerektiğini belirtti. Doç. Dr. Çakmak&[#]8217;ın ardından da Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık konuşma yaptı. 2010 yılının sonlarında meme kanseri teşhisi konulan ve kısa süre içinde ameliyat olarak, özellikle milletvekili adayı olduğu dönemdeki çalışmalarına denk gelen zaman içinde sekiz kemoterapi alan Bayan Posbıyık, o günlerde yaşadıklarını paylaştı. Yaşamı boyunca düzenli bir insan olarak yaşadığını, sağlığını ilgilendiren her konuda titiz davrandığını belirten Posbıyık,&[#]8220;Hastalığım teşhis edildiği dönem doktorum bile bana, bu hastalığa en son yakalanması gereken insanlardan birinin ben olmam gerektiğini söylemişti. Ancak bu hastalığın kimin başına geleceği belli olmuyor&[#]8221; diye konuştu. Hastalığı döneminde asla eve kapanmadığını, milletvekili adayı olarak gerektiğinde mahalle mahalle, köy köy dolaşıp insanların arasında olduğunu hatırlatan Posbıyık şunları söyledi:
&[#]8220;Hastalığım teşhis edildikten sonra zaman geçirilmeden başlatılan tedavi sürecim zor geçti; ama sonucu başarılı oldu. Benim tavsiyem şu: Kontrollerinizi ihmal etmeyin. Korkunun eceli faydası yok. Hastalığın zamanında teşhis edilebilmesi meme kanserinde en önemli nokta. Teşhis zamanında konulabilirse tedavi süreci de o kadar kolay geçiyor. Düzenli olarak mamografilerinizi ve ultrasonlarınızı çektirin. Ben bu kontrolleri zamanında yaptırmamış olsaydım bu süreç daha sıkıntılı olurdu. Ben bu süreçte ameliyatımı oldum; ameliyattan on beş dün sonra da kemoterapilere başladım. O dönemde milletvekili adaylığını bile kabul ettim. Mücadelemi böyle yaptım. Sekiz kemoterapinin yedisini seçim süresi içinde aldım. Sabırlı ve dayanıklı oldum. Çok fazla sıkıntı yaşamadım. Elbette kolay olmadı; ailemden de çok büyük destek aldım. Ancak ısrarla belirtmek istiyorum ki erken teşhis çok önemli. Bu sebeple de herkesin zamanında kontrollerini yaptırmalarını ve bu hastalıktan korkmamalarını istiyorum.&[#]8221;
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
111 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
161 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
614 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
818 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
878 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
563 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1508 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
915 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
879 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
216 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI