Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

KAYNAŞMA KAHVALTISI YAPILDI

gundemeregli.com- Türk Eğitim-Sen Alaplı Temsilciliğince üyelere yönelik dayanışma ve kaynaşma kahvaltısı düzenlendi.
Türk Eğitim-Sen Alaplı Temsilcisi İlhan Usta, sendika üyelerine yönelik dayanışma ve kaynaşma kahvaltısı düzenlediklerini söyledi.
Alaplı&[#]8217;da yetkili sendika olarak haksızlıklar karşısında da üyelerin ezilmemesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ve göstermeye de devam edeceklerini belirten Usta, &[#]8220;İstediği yasaları meclisten tabiri caizse jet hızıyla çıkaran, istediği yasaları birkaç kez götürüp getiren hükümet, devletten maaş alan aileleriyle beraber 20 milyon nüfusa tekabül eden bir kesimi ilgilendiren zamlar konusunda gereğini yapamamıştır. Ne hikmetse 2010 yılından 2012 Nisan ayına kadar toplu sözleşme yasası çıkarılamamıştır&[#]8221; dedi.
Hükümetin milletvekili maaşlarına yapılan zammı gece yarısı meclisten geçirdiğini belirten Usta, hükümetin memura yapılacak olan zamları çok gördüğünü söyledi.
Ülkeyi yönetenlerin memurun istediği yüzde 20 zammı çok gördüğünü dile getiren Usta, şunları söyledi:
&[#]8220;O kadar güçlü bir ülkeyiz ki, krizde olan Yunanistan&[#]8217;a bile katkı sağlayacak gücümüz var. Ama memura gelince ne oluyor. Siz kimi kandırıyorsunuz? Eğer bu ülkeyi yönetenler milletvekillerine yüzde 45, üst düzey bürokratlara yüzde 30 zam yapabiliyorsa Türk memurunun istediği yüzde 20 zammı nasıl çok görür? Cumhuriyet tarihinde ilk defa Türk memuru ve Türk emeklisi yeni bir yıla zamsız girmiştir. 2011 yılında Türkiye genelinde yetkili olan Memur-Sen bu adaletsizliğe ses çıkaramamıştır. Ne hikmetse Memur-Sen&[#]8217;e bağlı sendikalar yetkili sendikaların belirleneceği şu günlerde sendika olduklarını hatırlamışlar. Bu sendika 2012 den beri yeni mi hatırladı memurun hakkını araması gerektiğini, elbette bu yetersizde olsa bizi sevindirmeye başlamıştır. En azından Memur-Sen&[#]8217;e bağlı sendikalar kürtçe eğitim, andımızın kaldırılması, özerklik gibi milli birlik ve beraberliğimizi, tehlikeye düşürecek, ilgi alanı dışındaki konularla meşgul olmayı bırakmış tekrar sendika olduklarını hatırlamışlardır. Tabi bu sürecin yetkiyi kaybetmemek adına, üyelerinin haklı yere yükselen feryatlarını kesmek için olduğu, göz boyamak için bu eylemleri yaptıkları yadırganamaz bir gerçektir. Eğer yaptıklarında samimi olsalardı memur şuan zam mağduru olmazdı.&[#]8221;
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
125 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
178 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
631 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
830 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
888 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
569 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1519 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
926 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
885 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
220 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI