Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

O MUMU ÖĞRENCİLER YAKTI!

gundemeregli.com- Ereğli&[#]8217;deki Eğitim Fakültesi öğrencileri çok anlamlı bir projeye imza atıyor. İlçeye bağlı Danışmentli köyünde evi yanan aileye verilmek üzerine kampanya başlatan öğrenciler &[#]8220;Bir mumda sen yak&[#]8221; kampanyası ile yeni bir yardımlaşma örneği ortaya koydu.

Ereğli ilçesindeki Üniversite öğrencilerinin büyük bir insanlık örneği göstererek, &[#]8220;bir mumda sen yak&[#]8221; projesiyle hayata geçirdiği futbol turnuvasından elde edilecek gelirin tamamı Danışmentli&[#]8217;de evi tamamıyla yanarak kullanılmaz hale gelen 5 çocuklu Aldemir ailesine bağışlanacak.

Anlamlı proje ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Üniversite öğrencileri ve organizasyonun yürütme kurulu üyeleri, Celil Duman, Ali Kenar, Özer Ardınç, Emin Şahin ve Halil İbrahim Yormaz, projeye çok önem verdiklerini ve Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanlığının bu turnuvaya destek vererek, önlerini açtıklarını söyledi.

Danışmentli köyünde evi yanarak kullanılmaz hale gelen aileye bu turnuvadan elde edilecek gelirin tamamının verileceğini kaydeden yürütme kurulu üyeleri, ailenin şu an kardeşlerinin yanında kaldığını belirterek  düzenlenen turnuvanın renkli geçtiğini söylediler.

BİR MUMDA SEN YAK

Yürütme kurulu üyeleri gençler, Danismentliler Köyü&[#]8217;ünde ikamet eden ve evi yangında kullanılamaz hale gelen Kazım Aldemir ve ailesine maddi ve manevi destek olmak için böyle bir proje planladıklarını anlatarak, &[#]8220;Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Koordinatörü, Koordinatör Yardımcısı ve bizim danışman hocamız aynı zamanda Fakülte Dekan Yardımcısı olan Sayın Doç. Dr. Soner Yavuz&[#]8217;un onayıyla projemiz Ereğli Eğitim Fakültesi tarafından kabul edildi&[#]8221; dedi.

PROJE İÇİN HEP ÇALIŞTIK

Projemiz kapsamında Kdz. Ereğli Kaymakamlığına, Kdz. Ereğli Belediyesine ve Kdz. Ereğli Müftülüğü&[#]8217;ne müracaat ettiklerini de vurgulayan yürütme kurulu üyeleri, şu görüşler yer verdi:

&[#]8220;Kdz. Ereğli Belediyesi ise bizim yapacağımız herhangi bir şey yok diyerek bizi Kaymakamlığa ve yerel esnafa başvurmamızı istediler. Kdz. Ereğli Kaymakamlığı resmi prosedürlerdeki sıkıntılardan dolayı yardımın kısıtlı olarak verilebildiğini söylediler. Kdz. Ereğli Müftülüğü&[#]8217; ne başvurduk ama müftünün yoğunluğu sebebiyle müftüyle görüşme imkanı bulamadık. Kdz. Ereğli Esnaflarından sponsor bulmaya çalıştık ama ne yazık ki gereken desteği bulamadık. Yardımsever bir vatandaş bize bazı 2. el eşya bulma konusunda yardımcı oldu.&[#]8221; şeklinde konuştu.

DÜZENLEMEYE KARAR VERDİK

Resmi kuruluşlardan ve esnaflardan gereken desteği bulamayınca iş başa düştüğünü düşünerek turnuva projesini hayata geçirmeyi amaçladıklarını kaydeden gençler, şu görüşlere yer verdi:

&[#]8220;Bizler bazı organizasyonlar düzenlemeye karar verdik. İlk olarak fakültemizin de onayıyla halı saha turnuvası yapmaya karar verdik. Bunun için afişler hazırlayıp fakültemize ve bazı yerlere afişleri astık. Gerekli katılım sağlanınca turnuvayı başlattık. Elde edeceğimiz maddi yardımı aileye ulaştıracağız. Bize bu konuda yardımcı olan takımlara, Koordinatör hocalarımıza, yabacı halı saha sahibi Ahmet Yabacıya, yardımsever ağabeyimize, Türkçe Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Mehmet Tosun&[#]8217;a, fakültede görevli Araştırma Görevlisi Erhan Yeşilyurt hocamıza ve Gündem Gazetesi muhabiri Şaban Atalay&[#]8217;a teşekkürlerimizi bir borç biliriz. Bizim gibi değerli projelerle uğraşan sınıf arkadaşlarımıza da projelerinde başarılı olmalarını temenni ederiz.&[#]8221;

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
126 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
181 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
636 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
837 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
890 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
570 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1520 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
928 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
887 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
221 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI