Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

AVUSTRALYA BAŞBAKANI´NA ŞAL HEDİYE EDEN EREĞLİLİ KİM?

Çanakkale Kara Savaşları´nın 97. yılı anma etkinliklerine kapsamında Türkiye&[#]8217;ye gelen Avustralya Başbakanı Julia Gillard&[#]8217;a Ereğli&[#]8217;de 110 yaşında vefat eden Gazi Hüseyin Kaçmaz&[#]8217;ın oğlu Emekli Öğretmen Turgut Kaçmaz tarafından şal hediye edildi.

Törenlere katılmak üzere Kdz. Ereğli İlçesi&[#]8217;nden Çanakkale&[#]8217;ye giden Kaçmaz,  yapılan törenlerde protokol üyeleri ile birlikte ağırlandı.

Gelibolu Yarımadası´ndaki Anzak Koyu´nda yapılacak Şafak Ayini ve LonePine (Tek Çam) Anıtı ile Conkbayırı´ndaki Yeni Zelanda Anıtı´nda düzenlenecek törenlere iştirak etmek amacıyla törenlere katılan Avustralya Başbakanı Gillard ile görüşen Kaçmaz kendisine şal hediye etti.

Konu ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Kaçmaz, Çanakkale&[#]8217;deki törenlerin çok anlamlı bir şekilde geçtiğini belirterek,  Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarında İstiklal Madalyası sahibi &[#]8220;dünyanın en yaşlı son Çanakkale gazisi&[#]8221; unvanıyla 1994 yılında 110 yaşında vefat eden Gazi Hüseyin Kaçmaz&[#]8217;ın oğlu olmaktan bu törenlerde bir defa daha onur duyduğunu söyledi.

Kaçmaz, yapılan etkinliklerden de bahsederek, Çanakkale&[#]8217;nin ruhuna yakışır törenler gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

Bilindiği gibi Gillard, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Oğuz Teoman, Avustralya´nın Ankara Büyükelçisi Ian Biggs, Türkiye´nin Canberra Türkiye Büyükelçisi Oğuz Özge, Avustralya´nın Çanakkale Konsolosu Andrew Koç Mcdonald  tarafından havaalanında karşılanmış ve  bu çalışma programı kapsamında 26 Nisan Perşembe günü Ankara´da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşmüştü.

Gillard, çeşitli ziyaret ve temaslarının arından ülkeden ayrılmıştı.

 

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
124 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
175 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
624 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
825 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
883 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
566 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1513 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
921 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
217 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI