Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

HERKESİ GÖREVE DAVET EDİYORUM

gundemeregli.com- Kdz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli Öğretmenevi konusunda açtı ağzını yumdu gözünü.

Ereğli&[#]8217;de öğretmenevinin hemen açılmasını isteyen Posbıyık, &[#]8220; Bu konudan bahsettiğim zaman sayın valim bana kızıyor. Kim kızarsa kızsın, herkesi göreve davet ediyorum&[#]8221; dedi.

Mevcut Öğretmenevi binasının çürümeye başladığını savunan Posbıyık, binanın boş olmasına karşın kamu yararına çalışan derneklere buradan yer tahsis edilmemesine de sert tepki gösterdi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçede inşaat tamamlanmasına karşın, halen faaliyete geçmeyen Öğretmenevi konusunda tepkisini dile getirdi.

Posbıyık beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ile birlikte Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol ile dernek binasında yaptığı görüşmede Öğretmenevi konusuna değindi.

İlçede Öğretmenevi binasından İl özel idaresinin 2,5 trilyon para kazandığını ifade eden Posbıyık, &[#]8220;İnşaatı tamamlanmış binaya 750 Bin TL verip de öğretmen evini maalesef harekete geçirmiyorlar&[#]8221; dedi.

HERKESİ GÖREVE DAVET EDİYORUM

Öğretmen evinin yapılmasını, ak parti milletvekillerini, yöneticilerini, il başkanlarını, ilçe başkanlarını, göreve davet eden Posbıyık yaptığı konuşmada şu görüşler yer verdi:

&[#]8216;&[#]8217;Ben buraya gelmişken bir yaraya parmak istiyorum, üzerinde bulunduğumuz binanın bulunduğu yer belediye başkanlık sarayıydı. İmar planında yıllarca süren ihalelerden sonra bu bölgenin öğretmen evi yapılması için çok uzun zamandan beri bu işin mücadelesini veriyoruz. Ama ben bu işin politik bir malzeme de yapıldığını biliyorum. En son bu Belediye imar planına başkanlık sarayından çıkardıktan sonra , buraya öğretmen evi yapılmasını kararlaştırdık. Öncelikli meselemiz buraya öğretmen evi yapılmasıdır. Özel idare burayı ihaleye verdi , üzerine iki buçuk trilyon (2.5 Milyon TL) para aldı hem bu binalara kendilerine ait binalar yaptırdı, hem de öğretmenevini yaptırdı ama burada carfuar açtık, diğer ticaret merkezlerinin hepsini açtık ama hala öğretmen evi açılmadı! Basın mensubu arkadaşlarımdan istirham ediyorum burayı gündemde tutmamız lazım. AK parti milletvekillerini, yöneticilerini, il başkanını, ilçe başkanını göreve davet ediyorum. İktidar partisi buraya harcayacağı 500 milyar Lirayı, 750 milyar parayla teftişini yapacak. Ama yapılmıyor. Yani mevcut öğretmenevi binası çürümeye başladı. Kapıları çürümeye başladı. Eğer bir yeri işletmeye açmazsanız burası çürür mafolur. Öğretmenlerimizde köylerde çürümeye başladılar hiç değilse ay başlarında maaşlarını almak üzere Ereğli&[#]8217;ye geldiklerinde bir iki akşam burada öğretmen evinde yatacakları, nişanlarını ve düğünlerini buradaki düğün salonunda öğretmen evi salonunda ucuz fiyata yapma imkanı bulacaklar. Ama maalesef öğretmenlerimize bu hak verilmiyor, bu yer özel idare ye gidiyor 2,5 trilyon parada aldılar, kendileri 750 milyar lirasını verip de öğretmen evini maalesef harekete geçirmiyorlar bu hiç affedilecek bir konu değil. Affetmediğim bir konuda kdz Ereğli&[#]8217;deki sivil toplum kuruluşları ilgili müdürlükten hiç sesini çıkarmıyorlar basın mensupları sesini çıkarmıyor. Ereğli&[#]8217;nin en önemli konularından bir tanesi de bu bina yapılmış bedavaya çıkmış devlet birde buradan para kazanmış ama beş altı yüz milyon para harcayıp da öğretmenlerimizin odalarını teftiş etmekten uzak kalıyorlar. Her gün siyasi partiler, iktidar partisinin yöneticileri çıkıyorlar, Televizyonlarda, gazetelerde demeçler veriyorlar. Atıyorlar, kesiyorlar, tutuyorlar ama Ereğli&[#]8217;de bir şey olduğu yok.&[#]8221; Dedi.

SEBEPLERİNİ BULMAK LAZIM

Alaplı&[#]8217;nın Düzce&[#]8217;ye bağlanma konusunda da değinen Posbıyık, &[#]8220; Bakıyorum Alaplı ayağa kalktı! (Ben Düzce&[#]8217;ye bağlanacağım) diye bağırıyor! Neden? Burada bir anlam bulmak lazım. Burada bir soru işareti var. Çünkü Zonguldak ta demirçelik var, diye TTK var diye, yüksek gelirli yer olarak burayı kabul ettikleri için teşvik kapsamına almıyorlar. Kayseri&[#]8217;yi almışlar, Antep i almışlar, Konya, Kayseri Antep Türkiye&[#]8217;nin en gelişmiş illerinden olmasına rağmen teşvik kapsamında ama kdz Ereğli Zonguldak teşvik kapsamına alınmıyor. Neymiş Demir çelik varmış,

Burada öğretmen evinin hemen açılmasını istiyoruz! Bu konudan bahsettiğim zaman sayın valim bana kızıyor ama kim kızarsa kızsın, Ereğli&[#]8217;de Öğretmenevinin açılmasını istiyoruz. Ve ilave ediyorum: Burada boş duruyor özel idarenin yerleri, Zonguldak, Karabük, İstanbul ve Ankara&[#]8217;da özel idarenin yerleri yok pahasına küçük ücretle kamu yararına çalışan derneklere verilir. Gaziler derneğine verilir çilek derneğine verilir, işçi emeklileri derneğine verilir, muhtarlar derneğine verilir, sadece bu Ereğli&[#]8217;de uygulanmıyor. Çok yüksek paralarla istedikleri için! O derneklerde garibanlarda, maalesef buralarda yerlerini alamıyorlar. Ne oluyor, burada bütün odalar boş, her taraf boş. O dernekler kamu yararına çalışıyorlar. Ereğli&[#]8217;nin lehine çalışıyor ama ısrar ediyor. İl özel idaresi il genel meclisi üyeleri uyuyorlar mı? Buradan İl genel meclisi üyelerine sesleniyorum! Siz ne iş yaparsınız derneklerinizin hepsi sokakta, burada boş odalar var neden yer vermiyorsunuz?&[#]8221;

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
160 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
244 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
687 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
858 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
917 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
595 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1544 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
954 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
905 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
235 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI