Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

EREĞLİ HALKI ÖLMEDEN DEĞERİNİ ANLADI

gundemeregli.com- Ereğli&[#]8217;nin yetiştirdiği en büyük sanatçılarından biri olan Ressam Osman Zeki Oral, Ereğli Belediyesi önünde düzenlenen törenlerle ebediyete uğurlandı.
Ankara&[#]8217;da zzun süredir kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Oral&[#]8217;ın cenazesi önceki gün Kültür Bakanlığı önünde düzenlenen törenin ardından doğup büyüdüğü Ereğli ilçesine getirildi.
Ereğli Belediye Binası önünde düzenlenen ikinci törende konuşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Oral&[#]8217;ın değerini hayattayken vermeye çalıştıklarını kaydetti.
Oral&[#]8217;a, 2010 yılında gerçekleştirilen, &[#]8220;Uluslararası Karadeniz Ereğli Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali&[#]8221; etkinlikleri kapsamında, &[#]8220;Sevgi, Barış, Dostluk Ödülü&[#]8221; verdiklerini hatırlatan Posbıyık, &[#]8220;ödülü verirken gözlerinden yaşlar aktığını çok iyi hatırlıyorum. Mikrofon elinde, konuşma yapmaya çalışıyordu. Mikrofondan, &[#]8216;bu gece benim düğünüm. Ereğli halkı ben ölmeden değerimi anladı. Bunun için çok mutluyum&[#]8217; sözleri gerçekten çok etkileyiciydi. Bizler onu ve ismini unutmamak, unutturmamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız&[#]8221; dedi.
Yeğeni Gani Oral da, amcasının adeta bir &[#]8216;çınar&[#]8217; olduğunu ve öyle anılacağını ifade etti.
Oral, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, bazı oda ve dernek başkan ve temsilcileri, belediye yöneticileri ile yakınlarının katıldığı törenin ardından Bozhane Camisi&[#]8217;ne getirildi. Burada cenaze namazı kılınan Oral, Şehir Mezarlığı&[#]8217;nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

CANDAN&[#]8217;DAN TAZİYE
Diğer yandan, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Oral´ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı.
Candan, mesajında şunları kaydetti:
Bölgemizin yetiştirdiği ve ülkemizin önemli sanatçılarından olan Ressam Osman Zeki Oral&[#]8217;ı kaybetmenin büyük üzüntüsü içerisindeyiz.
Hayatını sanata adayan ve çok sayıda sanatçı yetiştiren, şahsen tanışma fırsatı bulduğum için büyük mutluluk duyduğum merhum sanatçıyı her zaman sevgi ve saygıyla anacağız. Kendisi ebedi hayata göç etse bile, geride bıraktığı değerli eserleriyle her zaman yaşayacaktır.
Merhuma yüce Allah&[#]8217;tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
86 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
127 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
590 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
802 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
856 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
550 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1491 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
901 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
871 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
210 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI