Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

GÜMELİ&8217;DE HIDIRELLEZ COŞKUSU

gundemeregli.com- Alaplı ilçesine bağlı Gümeli Beldesi&[#]8217;nde Hıdrellez şenlikleri 7&[#]8217;den 70&[#]8217;e yoğun bir kalabalığın katılımı ile gerçekleşti.

Milletvekili, belediye başkanı ve siyasilerin akın ettiği şenlikle, sema gösterileri gerçekleşti, plaket töreni düzenledi.

 

Her yıl olduğu gibi bu yılda Gümeli Belde Belediyesi ile Gümeli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Gümeli Belediye parkında düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan, Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Hıdrellez doğanın yeniden canlanması ve uyanışı olduğunu söyledi. Dünyada bahar bayramı olarak kutlanan hıdrellez ayrı bir önemi olduğunu kaydeden Saydam, &[#]8220;Türk dünyasında bilinen ve kutlanan bahar bayramımıdır. Milletlerin sosyal oluşumunda Kültür değerlerinin yeri büyüktür. Toplumu oluşturan unsurların başında toplumu bağlayan sevgi, saygı, gelenek görenek ve inançlar gelir. Hıdrellez bizlere her mevsim kültürümüze sahip çıkmayı birlik ve beraberliği ve saygıyı hatırlatan bir bahar bayramıdır&[#]8221; dedi.

Ereğli ilçesi Alevi Kültür Dernekleri Şube Başkanı Dursun Ali Kansu ise konuşmasında, Ereğli&[#]8217;de yapılan Cem Evinin aleviler kadar sunilerinde katkısı olduğunu ifade ederek,  &[#]8220;Misyonumuz bölgemizde alevi en iyi şekilde yaşatmak ve tanıtmaktır Bununda bir parçasını burada görmektesiniz. Ereğli İlçemizde cem evi binası yaptık. Oradaki binada aleviler kadar sunilerinde katkısı vardır. Biz bu bölgede o kadar güzel bir sinerji yarattık ki Alevi Sünni diye bir şey yok her şeye insana olarak bakmaya başladık. Herkesi bir birine ibadetine yaşam şekline saygıyla ve sevgiyle başladı. Bu gün ki gazetelere baktığımızda Aydın Didim de bir alevi evine kapısına Alevilere ölüm diye yazmışlar. Bunlar çok üzüntü verici şeyler.&[#]8221; Dedi.Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, ise, Alevilere et ve tırnak gibi ayrılmaz bir bütün olduklarını belirterek, şöyle dedi;

&[#]8220;Bizler bir birimize yardım etmek sorundayız. Biz hiçbir zaman biz sizi öteki görmedik lütfen sizde bizi öteki görmedik. Kim ne yazarsa yazsın kapının üstüne biz birbirimizden ayrılmaz et ve tırnağız. Ak Partini yaptığı inkılâplar aslına Atatürk&[#]8217;ün hayalindeki inkılaplardı. Gerçekte teminatı varsa oda biziz biz sabahlara kadar 24 saat çalışıyoruz&[#]8221; dedi.

Konuşmaların ardından, Gümeli Beldesine maddi manevi destek verenlere plaket takdim edildi. Gümeli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği semah gurubu tarafından gösteri sunuldu.

Etkinliğe, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, J.Kom. Yüzbş. Levent İşçan, Kdz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Belde Belediye Başkanları, Siyasi Partilerin İl ve İlçe Başkanları, Oda ve Dernek Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte fotoğraf kulüpleri ve diğer farklı kulüplerde katılarak, destek verdi.  

 

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
101 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
148 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
601 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
810 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
872 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
559 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1500 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
910 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
874 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
213 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI