Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

EREĞLİ HALKI KİTAP OKUDU

gundemeregli.com- Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği 3.Sınıf 2.Öğretim öğrencileri tarafından &[#]8220;Topluma Hizmet Uygulamaları&[#]8221; dersi kapsamında geliştirdikleri projede &[#]8220;Tüm Ereğli Kitap Okuyor&[#]8221; etkinliği amfi tiyatroda gerçekleştirildi. Kitap okuma projesine Kazım Karabekir&[#]8217;in kızı Timsal Karabekir&[#]8217; de katılırken, etkiliğe katılanlar yaklaşık 20 dakika sessiz bir ortamda kitap okudu.

 

Bülent Ecevit Üniversitesi (BÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi, İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği 3.Sınıf 2.Öğretim öğrencilerinden Emre Doğan, Sultan Yıldırım, Taner Harbici, Safiye Alpsoy ve Esra Karagül&[#]8217;ün &[#]8220;Topluma Hizmet Uygulamaları&[#]8221; dersi kapsamında geliştirdikleri projede &[#]8220;Tüm Ereğli Kitap Okuyor&[#]8221; etkinliğini Ereğli Belediyesi sahili Amfi Tiyatroda gerçekleştirildi. Ereğli halkı ve Fakülte öğrencilerinin katıldığı etkiliğe proje sahibi öğrencilerin daveti üzerine Ereğli&[#]8217;ye gelen Kazım Karabekir&[#]8217;in kızı Timsal Karabekir Yıldıran ile Ereğlili yazarlar Gülseren Engin ve Hilal Karahan&[#]8217; da katıldı.

 

Etkinlik kapsamında ilk konuşmayı yapan Kazım Karabekir&[#]8217;in kızı Timsal Karabekir Yıldıran, babasının anılarını öğrencilerle paylaştı. Geçmişin ne kadar önemli olduğunun altını çizerek konuşmasını yapan Yıldıran &[#]8220;Babamın anılarını altını çizerek size bahsetmek istiyorum. Batum&[#]8217;dan geriye dönerken buralarda bulduğum silahları Japon toplarını gemiye yükledim Trabzon&[#]8217;a bıraktım. Özellikle altını çiziyorum. Bir Milli Mücadele Fikri var ki, Anadolu silahlanmaya başlıyor. İngilizler Mustafa Kemal Paşa&[#]8217;nın tutuklanmasını isterler. Aciz olan Padişah bu emri Kazım Karabekir&[#]8217; e verir. Kazım Karabekir anılarında Mustafa Kemal Erzurum&[#]8217; a geldi der. 7-8 Temmuz gecesi sabaha kadar uyumayan Mustafa Kemal &[#]8216;Tutuklanacağıma, azledileceğime ben istifa ediyorum&[#]8217; der ve bütün rütbelerinden arınır. O artık sivil bir insandır ve hiçbir askeri yetkisi kalmamıştır. Sizlere babamın, dedenizin bir sözünü söylemek istiyorum. &[#]8216;Vatandaş, Yanlış Bilgi felaket kaynağıdır. Evvela her şeyin doğrusunu özünü öğren ondan sonra münakaşasını yap&[#]8217;&[#]8221; diyerek sözlerini tamamladı.  

 

Ereğlili Yazar Hilal Karahan ise kitap okumanın kendisinde çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. Karahan konuşmasında, kitap okumayı okula gitmeden önce öğrendiğini ve arkadaşlarının fiş kestiği o günlerde kendisinin beraberinde getirdiği kitapları okuduğunu ifade etti.

 

Etkinliğin son konuşmacısı olan Gülseren Engin ise anne ve babaların çocukların üzerinde çok büyük etkisi olduğuna değindi. Anne ve babanın çocuklar tarafından birebir olarak takip edildiğinin altını çizen Engin &[#]8220; Günümüzde televizyon ve Bilgisayar ne yazık ki pek çok zamanımızı çalıyor. Elbette onlardan da birçok şey öğreniyoruz. Ama hiçbir şey kitabın yerini tutmaz. Hiçbir şey bir kitabın verdiği tadı vermez. Bunu kitap okuyanlar kitap okumayı sevenler çok iyi bilirler. Çünkü her kitap başka dünyalara açılan bir kapıdır. O kapıdan içeriye girersiniz ve bir yolculuğa başlarsınız. Farklı bir dünya içinde yolculuktur bu. Kitap okumanın önemini çocuklar küçükken daha iyi anlar. Bu konuda anne ve babalara büyük rol düşer. Çocuklar anne babayı taklit eder. O ne yapıyorsa onu yapmaya çalışır. Bu yüzden de anne ve babanın önemi çok büyük&[#]8221; dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Ereğlili vatandaşlar ve çocukları ile birlikte Fakülte öğrencilerinin de katılımıyla Kitap okuma saatine geçildi. Yaklaşık 20 dakika süren kitap okuma saatinde etkinliğe gelenler beraberinde getirdikleri kitapları okuyarak zaman geçirdi. Etkinlik kitapların okunmasının ardından sona erdi.

 

Etkinlik alanı

Ereğli halkı ve fakülte öğrenciler

Kazım Karabekir&[#]8217;in kızı Timsal Karabekir Yıldıran&[#]8217;ın konuşması

Yazar Hilal Karahan&[#]8217;ın konuşması

Yazar Gülseren Engin&[#]8217;in konuşması

Kitap okuma saati

Ereğli halkı ve çocuklarının kitap okuması

Öğrencilerin kitap okumaları

Detaylar

Görüntü tek klip halinde zngSKkitapokuma olarak gönderildi

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
119 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
171 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
621 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
823 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
565 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1513 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
921 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
217 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI