Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

Antik Kenti bölgesinde Prusias ad Hypium Arkeopark'ı açıldı

Antik Kenti bölgesinde Prusias ad Hypium Arkeopark'ı açıldı

DÜZCE - Düzce Belediyesi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından aslan pençesi figürleriyle süslenmiş basamakları ve kemerli geçitleriyle varlığını koruyan Prusias ad Hypium Antik Kenti bölgesinde kurulan arkeoparkın açılışı gerçekleştirildi.

Konuralp bölgesinde oluşturulan arkeoparkın açılışına Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ile vatandaşlar katıldı.

Kurdele kesiminin ardından Başkan Keleş, DÜ Rektörü Çakar ve davetliler, oluşturulan arkeoparktaki Prusias ad Hypium Antik Kentinden çıkarılan eserlerden Konuralp Bey, Osman Gazi ve Osmanlı kadın heykellerinin bulunduğu 2 bin metrekarelik alanda incelemelerde bulundu.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgenin tarih olarak önemli bir değer olduğunu söyledi.

Arkeopark çalışmalarının hızlandırılıp bir an önce vatandaşların beğenisine sunulduğunu ifade eden Keleş, şöyle konuştu:

Konuralpi turizm alanında yapılan çalışmalarla dünya turizmine açmak istiyoruz. Burası tarihi bir hazine. Şu anda uygulamaya koyduğumuz birçok proje var. Konuralp Dünya Destinasyonu Oluyor projesi kapsamında burada Arkeopark yaptık. Amacımız, en kısa zamanda Konuralpi dünya turizmine açmaktır. Konuralp halkının da bu konuda çok ciddi desteğini görüyoruz. Burada arkeopark oluşturmaktan memnuniyet duyuyoruz.

Bölgeden çıkan tarihi eserleri korumak için büyük bir müzeye ihtiyaç duyduklarını ifade eden Keleş, tarihi değerler için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini sözlerine ekledi.

haber

haber

haber

haber

haber

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
84 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
124 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
589 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
800 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
853 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
550 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1491 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
901 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
871 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
210 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI