Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

EREĞLİ FESTİVALİNE, KİMLER GELİYOR KİMLER!..

Ereğli festivaline başta Orhan Gencebay olmak üzere, Serdar Ortaç, Şebnem Ferah, MFO, Hande Yener, Orhan Gencebay ve Halil Sezai gibi sanatçılar sahne alacak.

gundemeregli.com- Bu yıl 6 ile 8 Temmuz tarihleri arasına yapılacak olan Kdz. Ereğli 19. Uluslararası Sevgi Barış ve Dostluk Kültür Sanat Festivali yine ünlü geçidine sahne olacak.

Üç gün sürecek olan festival ile ilgili AKM&[#]8217;de basın toplantısı düzenleyen Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yine dolu dolu geçecek bir festivale ev sahipliği yapacaklarını söyledi.

Gerek katılım olarak gerekse bütçe olarak Türkiye ve Avrupa&[#]8217;nın en büyük festivalinin 19. sunu yapacaklarını ifade eden Posbıyık,  festivali bütçesini ise 400 ile 500 Bin TL arasında olacağını kaydetti.

TARKAN GELEMİYOR

Festivalde bu yıl sahne alması beklenen ünlü sanatçı Tarkan&[#]8217;ın özel bir içecek firması ile yaptığı anlaşma gereği Ereğli&[#]8217;ye gelemeyeceğini anlatan Posbıyık: &[#]8220; Daha önce Ereğlİ&[#]8217;de sahne alan Tarkan ile bu yıl yaptığımız görüşmelerde kendisi bize Ereğli&[#]8217;ye çok gelmek istediğini, yalnız özel bir içecek firması ile yaptığı anlaşma gereği Doğu ve Güneydoğu&[#]8217;da konserlerin olacağını söyledi.  Biz yine festival komitesi olarak sürpriz bir sanatçı getirme düşüncesindeyiz.  Ama bu isim net değil.  Görüşmelerimiz devam ediyor.  Bombalarımız devam edecek&[#]8221; dedi.

İLK AKŞAM SERDAR ORTAÇ SAHNE ALACAK.

Herkesi dolu dolu bir festivalin beklediğini kaydeden Posbıyık, &[#]8220; Festivalin ilk günü meşalenin yakılması ile başlayacak olan etkinlikler kapsamında, akşam: 21.00&[#]8217;de Halil Sezai sahne alacak. Arkasından ise Serdar Ortaç, Yine Sevi Barış ve Dostluk ödülünü Ereğli&[#]8217;de eğitim gönüllüsü olan Kadri Yılmaz&[#]8217;ın eğitim sevdasını devam ettiren Zuhal Yılmaz&[#]8217;a vereceğiz. Yine aynı ödülleri, Gazeteci Uğur Dündar,  Yılmaz Özdil ve Tiyatrocu Müjdat Gezen&[#]8217;e vereceğiz.

7 Temmuz tarihinde ise, Şemnem Ferah ve arkasından Masar Fuat Özkak üçlüsü yani MFO olarak bilinen sanatçılarımız sahne alacak.  Festivalin son akşamı ise, Hande Yener sahne aldıktan sonra Orhan Gencebay&[#]8217;da 40 yıl sonra ilk kez sahneye çıkacak.  Gencebay mini bir konser verecek, konser vereceği yeri tam olarak belirlemedik.  Yine Müjdat Gezen tiyatrosu sahne alacak.&[#]8221; dedi.

Bir gazetecinin festivale kaç kişi bekliyorsunuz şeklindeki bir sorusuna ise Posbıyık, &[#]8220; 3 günlük festivale 1.5 Milyon TL vatandaşımızı bekliyoruz. Dediğim gibi Avrupa&[#]8217;nın bütçe ve kalabalık olarak en büyük festivalini yapıyoruz. Bu yıl mesele sahnede Bozhane tarafı akşam görünmüyor. Görünmesi için özel bir aydınlatma sistemi kuracağız. Katılım milyonları buluyor&[#]8221;  şeklinde konuştu.

Yine bir gazetecinin festivalin bütçesi ile alaklı olarak sorduğu soruya ise,  festivalin bütçesi 450 ile 500 Bin TL civarlarında burada sahneye çıkmak için sanatçılar üzerilerine para veriyorlar.  Burada sahneye çıkmak kolay değil, biz sanatçıları çok uygun fiyatlara Ereğli&[#]8217;ye getiriyoruz. Bizim işimiz bu. Festival sonrası gelen müfettişler bile şaşırıyorlar bizim yaptığımız anlaşmalarına çok düşük fiyatlara anlaşıyoruz.&[#]8221; diyerek yanıt verdi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
9 Kez Görüntülendi.
Halk Toplantıları Yeniden Başlıyor
Genel
181 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
270 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
710 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
870 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
930 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
609 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1557 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
967 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
915 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı