Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

ADINI DÜNYA´DA DUYURDU

 gundemeregli.com- Başarılarla sık sık adından bahsettiren Ereğli ilçesinin eğitim kurumlarından Yıldırım Koleji başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor.

Kolej yönetimi, okul hizmet binasında düzenlediği bir basın toplantısı ile Dünya da derece alan öğrencilerini ve projelerini basına tanıtmanın gururunu yaşadı.

Öğrenciler tarafından slayt eşliğinde anlatılan projeler, toplantıda bulunanlar tarafından da tam not aldı.

Yıldırım Koleji Müdürü Ahmet Arıkçı, binlerce projenin içersinden okul öğrencilerinin projesinin dereceye girdiğini belirterek bunun mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Öğrencilerin yapılan yarışmalardan madalya ile döndüğünü vurgulayan Arıkçı, şunları söyledi:

&[#]8220;Geçen hafta Romanya&[#]8217;dan uluslararası informatrix olimpiyatına katılan öğrencilerimiz bir gümüş, iki bronz madalya ile dönmüştü. Bu hafta ise Ankara&[#]8217;da yapılan uluslar arası EBİKO (eğitimde bilişim kültürü organizasyonu)yarışmasında web tasarım alanında dünya ikinciliği elde etti.

6-C sınıfı Öğrencilerinden Ceren Batu ve 5-C sınıfı Öğrencilerinden Emirhan Ulukaya bir yıllık bir çalışmanın ürünü olan &[#]8216;&[#]8217;eserlerimiz dünya ortak mirasında&[#]8217;&[#]8217;isimli bir site oluşturdular. Oluşturdukları bu site ile öğrencilerimiz bu yıl 8.si düzenlenen EBİKO organizasyonunda dünya ikincisi oldu.

Bu yıl 8.si düzenlenen EBİKO organizasyonuna dünya üzerinde 48 ülke, Türkiye&[#]8217;den 74 il, 4 Bin 750 proje ve 6 bin 550 öğrenci katıldı. Bu öğrenciler içerisinde elenerek alanında ilk 15 e giren öğrencilerimiz finalde yarışmaya hak kazandı.

15 proje içerisinde 1 proje birinci, 4 proje ikinci, 10 proje üçüncü oldu. Öğrencilerimiz 15 proje içerisinde 3.sıraya yerleşerek gümüş madalya almayı hak ettiler.

Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyor ve onları bu süreçte yalnız bırakmayan ailelerine e okul personelimize teşekkür ediyorum.

Romanya&[#]8217;nın başkenti Bükreş&[#]8217;te bu yıl 10.su düzenlenen INFOMATRIX bilgisayar proje yarışmasında derece aldıklarını ifade eden Arıkçı, sözlerini şu şekilde tamamladı:

&[#]8220;On binlerce proje arasından 180 proje Bükreş e davet edildi. Microsof&[#]8217;ttan birleşmiş milletler development center a kadar Avrupa&[#]8217;nın ve dünyanın prestijli pek çok firma ve kuruluşunun sponsorları arasında olduğu bu yarışmaya ABD&[#]8217;den Vietnam a kadar 42 ülkeden binlerce lise ve üniversite öğrencisi projelerini hazırladılar. 38 ülkenin projesi finale davet edildi. Yıldırım koleji finallere davet edilmeye layık görülen 180 proje arasından 4 proje ile katıldı. 4 gün süren final sonunda öğrencilerimiz dünya ikinciliği 1 gümüş madalya iki dünya üçüncülüğü 2 bronz madalya kazanarak ülkemizi en güzel şekilde temsil etmiştir.

Dereceye giren öğrenciler ve projeleri;

Abdullah Berka Salihoğlu; YILDIRIM LİNE Projesi ile çizgi izleyen robot kategorisinde dünyanın en iyi 8 robotu arasına girerek dünya 3.lüğünü elde ederek bronz madalya kazandı.

Muhammet Yavuzyılmaz ve Tunahan Akın MPR-YILDIRIM çok amaçlı arama tarama robotu projesiyle hardware control alanında dünya 3.lüğünü elde ederek bronz madalya kazandı.

Furkan Enes Yalçın ve Ahmet Çelik , yıl CO UP 4 pervaneli insansız hava aracı projesiyle dünya 2.si olarak gümüş madalya kazanmıştır. &[#]8220;

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
160 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
244 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
687 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
858 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
917 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
595 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1544 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
954 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
905 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
235 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI