Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

ŞAMLARA BÜYÜK HİZMET

gundemeregli.com- Karadeniz Ereğli&[#]8217;nin Şamlar Köyü İlköğretim Okulu&[#]8217;nun onarımını sağlayıp bahçesine parke taş döşenmesini sağlayan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Eşi Neriman Posbıyık ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Av. Saffet Bozkurt&[#]8217;a teşekkür plaketi verildi. Törende konuşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık hizmetin CHP&[#]8217;lisi, AKP&[#]8217;lisi, MHP&[#]8217;lisi ve DSP&[#]8217;lisi olmayacağını belirterek, bunun en güzel örneğini bu projede yaşamaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.

 

Karadeniz Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. Sınıf öğrencileri &[#]8220;Topluma hizmet&[#]8221; dersi kapsamında Kdz. Ereğli&[#]8217;ye bağlı Şamlar Köyü İlköğretim Okulu&[#]8217;nun bahçesinin tamamını parke, okulun iç ve dış boyası ile sınıf tabanlarının kalebodur ile döşenmesini sağladılar.  Okulun yenilenmesi dolayısıyla bu gün Şamlar ilköğretim okulu bahçesinde bir tören düzenlendi.

 

DESTEK POSBIYIKLAR VE BOZKURT&[#]8217;TAN

Karadeniz Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliğ bölümü 3. Sınıf öğrencileri Songül Şen, Esra Gevher, Fatma Türkoğlu, Emine Başol, Münide Duyar ve Sümeyra Taştan&[#]8217;ın &[#]8220;Topluma hizmet&[#]8221; dersi kapsamında törende, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Eşi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık&[#]8217;ın katkıları ile Şamlar İlköğretim Okulu bahçesinin tamamının parke yapıldığı, AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Av. Saffet Bozkurt&[#]8217;un katkıları ile de okulun sınıflarının tamamının tabanının fayans, iç ve dış duvarlarının boyaları ile tamir malzemelerinin temininde katkı sunduğu ifade edildi.

 

GENİŞ KATILIMLI AÇILIŞ

Törene Kdz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdüsselam Aksoy, Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Ereğli Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat, Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, Av. Saffet Bozkurt, Ereğli Belediyesi Başkan Yardımcıları Turan Çınar ve Cevat Aydın, Belediye Meclis Üyeleri Güler Demiroğlu, Özkan Özyağcı, Hamdi Çakır ve Necat Bakan, AK Parti Eski İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Özçiçek, Ereğli Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Yusuf Arslan ile çok sayıda muhtar ve siyasi parti yöneticisi katıldı.

 

OKUL MÜDÜRÜ CURA&[#]8217;DAN TEŞEKKÜR

Şamlar Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Nilgün Cura Şamlar İlköğretim okulunun fiziki koşullarının iyileştirilmesine katkı sunanlara teşekkür etti. Cura; &[#]8220;Okulumuz 1930 yılında eğitim-öğretime açılmış bir okuldur. Tam 82 yıldır eğitim-öğretime devam etmekteyiz. Bende 2005-2006 eğitim-öğretim yılından itibaren Şamlar Köyü İlköğretim Okulu&[#]8217;nda öğretmenliğe başladım. Daha kaliteli eğitim-öğretim için hepimizin bildiği gibi fiziki ortam çok önemli. Bu nedenle göreve başladığım ilk günden itibaren okul aile birliği başkanlığımız, köy halkımız ve değerli velilerimizin katkıları ile okulumuzun fiziki imkânlarını iyileştirmeye çalıştık.&[#]8221; dedi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar ise konuşmasında öğrencileri ezberci bir eğitim modeli yetiştirmekten ziyade aynı zamanda okurken de topluma faydalı olmalarını öğrettiklerini dile getirdi. Ereğli Eğitim Fakültesi&[#]8217;nin her geçen gün geliştiğini ve büyüdüğünü ifade eden Azar, Şamlar İlköğretim okulunun fiziki şartlarının iyileştirilmesini sağlayan öğrenciler ile kendilerine yardım eden Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Eşi Neriman Posbıyık ile Av. Saffet Bozkurt&[#]8217;a teşekkür etti.

 

&[#]8220;DEVLET BÜYÜKLERİNİ DE GÖRMEK İSTİYORUZ&[#]8221;

AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Av. Saffet Bozkurt ise konuşmasına kendilerini bu yardımı yapmaya iten Eğitim Fakültesi öğrencilerini alkışlatarak başladı. Ereğli&[#]8217;nin diğer köylerinde ki okullarında çok büyük eksikleri olduğunu ve diğer köylerin Şamlar Köyü kadar şanslı olmadığını ifade eden Bozkurt şunları söyledi; &[#]8220;Ereğlimizin birçok köyünü beraber gezip, görüyoruz. Birçok köyünde de sorunlar var. Bu köyü ben şanslı addediyorum. Sayın Dekanım güzel bir proje başlatmış. Bu tür projelerini birçok yerde basın vasıtasıyla da görüyoruz. Fakat şanslı olmayan köylerimiz var. Bu köylerimize de bir an önce el atılması düşüncesindeyim. Esasen okulumuzun daha önceki vaziyetini gördüğümüzde üzüntü vericiydi. Bu gün gelinen nokta daha iyi&[#]8230; Tören başlamadan önce içerisini gezme fırsatı buldum. Daha birçok eksiğinin olduğunu gördüm. Ben hem okul müdürüme hem de köy halkına diğer eksiklerin giderilmesi noktasında da bu işin arkasında olduğumu ifade etmek istiyorum. Diğer köylerin sorunlarının çözülmesi noktasında bireysel anlamda Av. Saffet Bozkurt olarak kendi imkanım neyi götürüyorsa arkasında olacağım. Fakat devlet büyüklerinin de bu işin arkasında olması gerektiği düşüncesindeyim. Ereğli Zonguldak&[#]8217;ın lokomotifi, Ereğli Zonguldak&[#]8217;ın yükünü çeken ilçe&[#]8230; Bu anlamda payımızı artık almamız gerektiği düşüncesindeyim. Devlet büyüklerimize buradan mesaj veriyorum; lütfen ve lütfen artık Ereğlimizin köylerine sahip çıkalım.&[#]8221;

 

&[#]8220;BİZİ FİŞEKLEYEN ÖĞRENCİLERİMİZ OLDU&[#]8221;

Halka hizmette kimin hangi partiden olduğunun önemi olmadığını ifade eden Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Şamlar İlköğretim Okulu&[#]8217;nun fiziksel durumunun düzeltilmesi projesinde Av. Saffet Bozkurt&[#]8217;un farklı bir partiden olmasına rağmen kendileri ile aynı projede yer alarak örnek bir davranış gösterdiğini ifade etti. Posbıyık konuşmasında &[#]8220;Çok güzel bir proje&[#]8230; Güzel bir ortam ver. Hepimizin yüzü gülüyor. Eğitim her şeyin başlangıcı. Karadeniz Ereğli&[#]8217;de bir Eğitim Fakültesi&[#]8217;nin olmasının bile nelere yol açabileceğini net bir şekilde görüyoruz. Burada Eğitim Fakültemiz var geliştirmeye, büyütmeye çalışıyoruz. Sayın Dekanımız tam bir halk adamı. Her yere girer-çıkar. Okulunda çok büyük değişiklikler yaptı. Şimdide uygulamalı der olarak öğrencilerini bütün kendi dolaştırıyor ve her yerde çok yararlı işler yapılıyor. Bu gün burada çok mutlu olduğum bir iki olaydan bahsetmek istiyorum. Öncelikle burada Sayın Dekanım ve Öğretim üyelerinin burada büyük payı var, onların sayesinde bu yol açıldı. Beni, eşim Neriman hanımı, Av. Saffet Bozkurt&[#]8217;u fişekleyen birisi olmasaydı biz bu işi yapamazdık. Bu işi fişekleyen Saffet kardeşimizin de söylediği gibi bu genç öğretmen adaylarımızdır. Onları bende alkışlamanızı istirham ediyorum. Onların taleplerini yerine getirmemek mümkün değil. Samimiyetleri ile candan ve içten gülücükleri ile iş yapma heyecanıyla inanın bir şey talep edipte alamamaları mümkün değil. Buradaki öğrencilerimiz, okulumuzun müdürü, köyün imamı, okul aile birliği, köy azası ve yine bu köyden Erol Acar el ele vermişler, bu işi bu noktaya getirmişler. İşte birlik-beraberlik bu&[#]8230; Bir köyde hizmet yapmanın anlamı bu&[#]8230;

 

&[#]8220;HALKA HİZMETİN PARTİSİ OLMAZ&[#]8221;

Burada çok küçükte olsa hizmetler yapmaya çalışan Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8230; Bunu söylememin başka bir nedeni var, yoksa siyaset yapmıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nden milletvekili adayı Sayın Neriman Posbıyık&[#]8230; Ve Ereğlimizin yetiştirdiği çok değerli hemşerim, kardeşim, gelecekte Ereğli&[#]8217;de yetkin ve etkin bir noktada olacağına inandığım AK Parti&[#]8217;nin üst yöneticilerinden Av. Saffet Bozkurt&[#]8230; Bu da çok önemli&[#]8230; İşte olması gereken bu&[#]8230; Bu işin CHP&[#]8217;lisi, AKP&[#]8217;lisi, MHP&[#]8217;lisi, DSP&[#]8217;lisi olmaz. Köylümüze sahip çıkmak için A partisi, B partisi, C partisi olmaz. Bu gün burada o da ispatlanıyor. Üçümüz beraber gelmişiz, aynı dava uğruna&[#]8230; Zaten Saffetle de birçok benzer noktalarımız olduğu söylenir. Birbirimize benzediğimiz söylenir. Hemşerilerimize hizmet edebilmek için parti olayı düşünmeksizin yüreğimizle, samimiyetimizle bir araya gelebiliyoruz. Bu çok önemli bir örnek benim için. Hiçbir parti ayrımı gözetmeksizin aynı projeye imza atmak son derece önemli ve bunu da örnek alınması gereken bir proje olarak görüyorum.

 

&[#]8220;HÜKÜMET KAFASINI BU TARAFA ÇEVİRMELİ&[#]8221;

Saffet kardeşimin söylediği gibi hükümet yetkililerinin kafasını buraya çevirmesi lazım&[#]8230; Başlarını, vücutlarını buraya çevirmeleri lazım&[#]8230; Maalesef çevirmiyorlar. Alaplı ve Ereğli&[#]8217;ye üvey evlat muamelesi yapıyorlar. Bizim bölgemize gelen yardımları maalesef valisi de, milletvekili de, bürokratı da hep öbür taraflara gönderiyorlar. İşte bunun içinde birlik-beraberlik olmamız lazım. Bunun içinde parti farkı gözetmememiz lazım. Benim köyde ki insanlarımın, çocuklarımın mutlu olabilmesi için bunlar şart. Kürsüye gelirken hocama sordum, okulda çocuk bahçesi yokmuş. Başkan Yardımcısı Cevat beyden rica ediyorum; gelen ilk oyun parkından bir tane buraya verilmesini istiyorum. &[#]8220;diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Eşi Kent Konseyi Kadın Komisyonu Başkanı Neriman Posbıyık (Yerine Belediye Meclis Üyesi Güler Demiroğlu aldı) ve Av. Saffet Bozkurt&[#]8217;a katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

Başkan Posbıyık tören sonrası okul öğrencilerine okul çantası ve oyuncak, köydeki çocuklara ise oyuncaklar hediye etti.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
126 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
181 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
636 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
837 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
891 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
570 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1521 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
929 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
888 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
221 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI