Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

O TÜM TÜRK´LERİN ANNESİ

gundemeregli.com- Kdz Ereğli Belediyesi tarafından iki ay gibi bir sürede yaptırılan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk&[#]8217;ün annesi Zübeyde hanım&[#]8217;ın büstü düzenlenen görkemli bir tören ile açıldı.

Gerçekleşen törenin açılış konuşmasını Kdz Ereğli Anneler Derneği Başkanı  Raife Kaynak     yaptı. Kaynak,  her annenin çocukları için dilediği tek şey; vatanına ve halkına hayırlı işler yaptığını görmek olduğunu belirterek, &[#]8220;Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk annesi Zübeyde hanım bu arzusuna kavuşmuş en mutlu annedir. Bu anıtın burada olmasını sağlayan Belediye Başkanımız Halil Posbıyık&[#]8217;a teşekkürlerim sunar, bu anıtın önünden geçen her annenin ve anne adayının Zübeyde hanım büstüne evlatları için büyük proje olarak görmesini dilerim.  Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.

DAHA GENİŞ KATILIMLA YAPACAĞIZ

Posbıyık ise yaptığı konuşmasında,  Daha geniş bayram kutlamaları yapacaklarını belirterek şunları söyledi:

&[#]8220;Bugün yürüyüşe katılan ve içinde Atatürk sevgisiyle; yüreği kabaran siz yürekli insanlar, siz ülkesine sahip çıkan insanlar siz Atatürk&[#]8217;üne sahip çıkan insanlar hepinizi sevgi barış dostluk duygularımla kutluyorum.

&[#]8220;Bu bayramları, bu coşkuyu,  Atatürk cumhuriyeti demokrasiyi asla ve asla unutturamazlar. Genelgeler son zamanlarda geldiği için bu sene hazırlıksız yakalandık ama önümüzdeki yıllarda Allah sağlık verirse fener alayından kutlamalara kadar daha geniş çaplı bayram kutlamalarını yapacağımızdan emin olabilirsiniz. Herkesten bir istirhamım var.  Rica ediyorum, minnet ediyorum sizlere siz ülkesine sahip çıkan insanlara ve de özellikle arkadaşlarımıza bu toplantılara katılmayanlara Atatürk ün nutkunu okutmanızı istiyorum.  Bir kez daha o günlerden bu günlere anlatan o günleri de  bugün  başımıza gelecekleri  tek tek sıralayan bu nutku herkesin okumasını  ve düşünmesi gerekiyor. Kendiniz için değilse bile çocuklarınızın ve torunlarınızın geleceği için mutlaka nutuk ta o büyük insanın yazdığı ve bugünlere tarif ettiği cümleleri sayfaları hem okuyacak.  Hem de okutturmanız lazım.  Aynen bugünleri tarif eden metinleri bir kez daha hatırlamış olacaksınız. Belediyenin önünden kalktık yürüyüşümüzü yaptık sabahleyin çelenkler koyuldu. Biz gençlerimizi stadyumlarda halk oyunları oynarken spor hareketleri yaparken, halkımızla beraber, çocuklarımızla beraber onların coşkusuna kapılıp 19 Mayıs&[#]8217;ı  öğle kutlamayı arzu ediyoruz  ama bizi bunu mahrum edenleri huzurlarınızda kınıyorum&[#]8221;

ZUBEYDE HANIM HEPİMİZİN ANNESİ

 Zübeyde hanımın Türk milletinin annesi olduğunu da ifade eden Posbıyık sözlerini şöyle tamamladı:

&[#]8220;Anneler derneği başkanımızın dediği gibi Zübeyde hanım sadece Atatürk&[#]8217;ün annesi değil, o bütün Türk milletinin annesi,  çok cefalı ve vefalı anne, o bizim hepimizin annesi o Zübeyde annemiz 1994 yıllarında anneler deneği Zübeyde hanımın bir büstünü yaptırdık. Ancak bu büst AKM&[#]8217;nin içerisinde duruyordu. Onun içeride durmaması gerektiğine inandığımız için arkadaşlarımızda AKM&[#]8217;nin önüne bir büst yaptırdık.  Bir kaide yaptırdık ve anneler derneğinin o tarihlerde yaptırdığı büstü buraya koyduk. Bugün Türklerin annesi o büyük adamın, yüce adamın annesini  büstünü açmanın mutluğunu yaşıyoruz&[#]8221; dedi.

 Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç&[#]8217;in eşi ile birlikte katıldığı törende büstün açılışı Kaynak ile birlikte törene çoğunlukta katılan kadınlar tarafından yapıldı.
   Töreni, CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, bazı CHP&[#]8217;li Meclis üyeleri, AK Partili Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay ile İlçe Müftüsü Mustafa Erkan&[#]8217;ın da izlediği gözlendi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
154 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
234 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
673 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
853 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
910 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
589 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1537 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
943 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
898 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
230 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI