Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

TÜRK OLİMPİYATLARININ ATEŞİ YANIYOR

vspace=1
vspace=1
vspace=1
gundemeregli.com- Zonguldak ilinde bu yıl ilk kez yapılacak olan Ülke genelinde 10.su yapılan Türkçe olimpiyatları için çalışmalara başlandı.

10.Türkçe olimpiyatları ile ilgili önceki gün Zonguldak Dedeman Otelde tertip komisyonu tarafından tanıtım toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Tüm Çalışanlar Platformu (TÜÇAP) Yönetim Kurulu Başkanı ve 10.Türkçe Olimpiyatları Zonguldak İl Tertip Komitesi Başkanı Yusuf Menteşe, Başkan Yardımcısı Gökhan Altuntaş, Üyeler Halit Demir, Ali Yılmaz, Medya Sorumlusu Mehmet Anursal&[#]8217;ın yanı sıra yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

10.Türkçe olimpiyatlarına; Azerbaycan, Benin, Beyaz Rusya, Bosna &[#]8211;Hersek, Brezilya,Filipinler,Galler Gürcistan,Irak,Kazakistan,Kırgısistan,Kosova,Tunus,Pakistan,Kenya,Endonezya,Mısır,Moldova,Norveç,Tacikistan&[#]8217;ın bulunduğu toplam 20 ülkeden 80 öğrenci katılacak. Etkinlikler 8 Haziran Cuma günü saat 21:00-23.30 arası Kemal Köksal stadyumunda yapılacak gösterilerle start alacak.

10.Türkçe olimpiyatları ile ilgili bilgi veren Tüm Çalışanlar Platformu (TÜÇAP) Zonguldak Medya Sorumlusu Mehmet Anursal yaptığı konuşmasında; organizasyonla ilgili bilgi verdi.

TÜRKÇE OLİMPİYATLARININ AMACI

Anursal Türkçe olimpiyatlarının, Türkçenin dünyada hak ettiği konuma gelmesi ve daha yaygın şekilde kullanılması için oluşturulan bir emeğin ürünü olduğunu belirterek şunları söyledi:

&[#]8220;En iyi Türkçe öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri düzenlenen olimpiyatlar yurt dışında Türkçeye karşı büyük bir heyecan ve ilgi uyandırmıştır.

ÖĞRENCİLER OLİMPİYATA NASIL HAZIRLANIR

Türkçe olimpiyatları bir final niteliğindedir. Yarışmacılar finale gelene kadar birçok aşamadan geçmektedir. Öğrenciler sınıf ve okul seçmelerinden sonra ülke seçmelerinden geçerek bu olimpiyatlara katılmaya hak kazanmaktadırlar. Bir eğitim yılı boyunca olimpiyatlara yaklaşık 15 Bin öğrenci hazırlanmaktadır.

&[#]8220;OLİMPİYATLARDA HANGİ ETKİNLİKLER YER ALIR&[#]8221;

Halk oyunları, şarkılar, özel beceriler, türküler, şiirleriyle, Türkiye&[#]8217;deki finallere katılmaya hak kazanan öğrenciler, ülkelerini Türkçe olarak tanıtan standlar hazırlayıp, kültürlerin kaynaşmasına katkıda bulunmaktadırlar. Her yıl geleneksel bir keyfiyet kazanan olimpiyatların ödül töreninde Türk diline ve kültürüne hizmet eden devlet n büyüklerine siyaset adamlarına, basın yayın, eğitim ve sanat camiası mensuplarına özel hizmet ödülleri verilmektedir.

&[#]8220;TÜM ÇALIŞANLAR PLATFORMU (TÜÇAP) ÇALIŞMALARA BAŞLADI&[#]8221;

Anadolu insanının samimiyetinin neler yapabileceğinin hikayesini oluşturduk. Topraklarımızdan dünyaya yayılan Türkçenin gücüne inandık. Türkçeyi öğrenen çocukların kardeşlik duyguları ile beslendiklerini gördük. Mevlana&[#]8217;dan Yunus Emre&[#]8217;den şiirler okuyan, türkülerimizi seslendiren bu çocukların bir yaz başında ülkemizde bıraktıkları tatlı bir huzur bunun göstergesi değil midir?&[#]8221;

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
116 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
165 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
619 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
822 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
880 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
564 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1511 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
919 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
881 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
217 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI