Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

ZAM ÖNERİSİ SOKAKLARA DÖKTÜ

gundemeregli.com- Ereğli ilçesinde, ülke genelinde olduğu gibi memur sendikaları, Hükümetin zam önerisine tepki amacıyla eylemler gerçekleştirdi.
Türk Eğitim Sen Ereğli Temsilcisi Tayfun Öztürk, Atatürk Anıtı önünde düzenledikleri mitingde yaptığı konuşmada, Hükümet ile sendikalar arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin kamu çalışanları ve emekliler açısından hayal kırıklığı ile sonuçlandığını söyledi.
öztürk, bağlı bulundukları Türkiye kamu Sen&[#]8217;in, sözleşme masasına oturduğunda diğer sendikalardan tüm iş kollarında hazırladıkları teklifleri diğer sendikalardan önce açıkladıklarını hatırlattı.
Yapılan tüm tekliflere karşı hükümet kanadının 2012 için yüzde 3,5+4, 2013 için ise yüzde 3+3 önerisinde bulunduğunu anlatan Öztürk, şöyle dedi:
&[#]8220;Enflasyon yüzde 11 olmuşken bu yıl için toplamda yüzde 7 zam öneriyorsun. Sadece geçen yıla göre memur maaşı artalama 175 lira erimiştir, Buna karşı 60 lira öneriliyor. Aralık 2010 ile Mart 1012 arasında yumurta karşısında memur maaş zammı yüzde 19 erimiştir. Bu ahvalde 10 yıllık ak icraatlar içerisinde memuru ezdirmedik demek yalancılıktır. Bugün geldiğimiz noktada taban aylığına zam yok, ek ödeme yok, vergi dilimlerinde iyileştirme yok, aile yardımına zam yok, toplu sözleşme ikramiyesi de yok.
Cumhuriyet tarihinde ilk defa bu hükümet, memurların hakkı olan zammı ödememiştir. Bu ne kayıtsız tutumdur. İşine gelen her şeye para bula, Milli kaynakları israf eden hükümetin memur ve emeklilere sıra gelince ipe un sermesi art niyetli davranıştır. Bu rezaletin sorumluları halka hesap vermelidir. Bizi yok sayanları, derdimizi anlamayanları biz de yok sayacağız.&[#]8221;
Türkiye Kamu Sen bünyesindeki sendikaların katıldığı eylemde, davul-klarnet eşliğinde halay çekildi, hükümet aleyhine sloganlar atıldı.

Türkiye Kamu Sen&[#]8217;in ardından aynı alana gelen KESK&[#]8217;e bağlı sendikalar da hükümetin toplu iş sözleşme görüşmelerinde memura önerdikleri zamma tepki gösterdi.

Eğitim-İş Eğitim ( bilim iş görenleri sendikası)Kdz. Ereğli Temsilciliği İş Bankası önünde düzenledikleri basın toplantısında konuşan Eğitim- İş Şube Başkanı Cengiz Başaran;&[#]8217;&[#]8217;ülkemizde açlık sınırı bugün 1500 TL,Yoksulluk sınırı ise 3200 TL civarındadır.Kamu emekçilerini, insan onuruna yakışır Bir yaşam standardına kavuşturmak için yapılması gereken zam oranı 2012 için en az yüzde 25 olmalıdır. Ayrıca ek ödemeleri düzenleyen 666 sayılı kanun hükmünde kararname ile yaratılan ücret adaletsizliği giderilmeli eşit işe eşit ücret ödenmelidir. Bu bağlamda öğretmenlere ve akademisyenlere en az 300 TL ek ödeme yapılmalıdır&[#]8217;&[#]8217;dedi.

Polisin güvenlik tedbiri aldığı eylemler 15 dakikalık oturma eyleminden sonra olaysız bir şekilde sona erdi.


Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
126 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
181 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
636 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
837 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
891 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
570 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1521 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
929 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
888 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
221 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI