Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

İSTANBUL GEZİSİ İLGİ GÖRDÜ

gundemeregli.com- Alaplı ilçesi Kasımlı İlköğretim Okulu öğrencileri İstanbul&[#]8217;a gezi düzenledi.

Gezi kapsamında öğrenciler tarihi ve turistlik yerleri ziyaret ederek, Hünkâr Abdülmecid döneminde inşa edilen Dolmabahçe Sarayının güzelliğine hayran kaldılar.

Öğrenciler, bir dönem Mustafa Kemal Atatürk&[#]8217;ün de çalışma alanı olmuş ve Atatürk&[#]8217;ü ebediyete uğurladığımız yer olarak tarihe geçen saraydan çok etkilendiler.

Sultan Ahmet Meydanındaki tarihi yapıtlar; Alman Çeşmesi, Dikilitaş, Hipodrum ve Sultan Ahmet Camii, Ayasofya&[#]8217;yı incelediler. Fatih Sultan Mehmet Han&[#]8217;ın camiye çevirdiği Ayasofya&[#]8217;yı müze sıfatıyla ziyaret eden Kasımlı Ayasofya&[#]8217;dan sonra Topkapı Sarayı ziyaretinde, Osmanlı Devletinin silahlarını ve kutsal emanetleri gören Kasımlı İÖO ekibinde, Topkapı Sarayı hakkında anlatılanlar, bu saraydan dünyanın 300 yıl idare edilmesi, öğrencilerde tarihine ve milletine karşı hayranlık uyandırdı. &[#]8220;Panaroma 1453 Fetih&[#]8221;. İstanbul&[#]8217;un fethinin anlatıldığı müzede öğrenciler görerek, yaşayarak, hissederek ecdadına olan hayranlıklarını belirttiler.

İstanbul&[#]8217;un bunca güzelliği görüldükten sonra boğaza misafir olan Kasımlı İÖO ekibi tekneyle boğaz turu yaparak boğazın iki yakasındaki tarihi dokuyu ve güzellikleri gördüler.Kasımlı İÖO Müdür Erdal Yılmaz,öğrencilere tarihi,kültürel zenginliklerimiz tanıtmak ve yaşatmak adına her yıl il dışına geziler düzenlediklerini belirterek birçok öğrencinin ilk defa bu geziler vesilesi ile il dışına çıktığını belirterek gezide tarihe ,doğaya dair gördükleri hayatlarında haz veren güzel anılar olacak kalacağını ve yaşadıkları ülkenin kıymetini daha iyi anlayacaklarını ifade etti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
109 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
161 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
614 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
818 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
878 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
563 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1507 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
915 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
879 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
216 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI