Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

SAÇ AYAĞI ÜÇTÜR, BİRİ YOKSA HİÇTİR

gundemeregli.com-
 Kdz.Ereğli&[#]8217;de faaliyet gösteren Devrek -Gökçebey Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından dayanışma gecesi düzendi.

Eğlencenin doruğa çıktığı Devrek-Gökçebey gecesinde vekiller Ulupınar ve Candan konuştu:

Gülüç Büyük Anadolu Otel&[#]8217;de düzenlenen Devrek -Gökçebey Kültür ve Dayanışma Derneği&[#]8217;nin gecesine, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Ercan Candan ve Özcan Ulupınar, 22.dönem Milletvekili Fazlı Erdoğan, AK Parti Zonguldak il Başkanı Hamdi Uçar, Belediye Başkanları, Sivil toplum kuruluşları, siyasi partilerin ilçe ve belde başkanları, Meclis Üyeleri ile Ereğli&[#]8217;deki Devrek ve Gökçebeyli vatandaşlar katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Devrek-Gökçebey Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Satılmış Kutucu, amaçlarının Devrek ve Gökçebey kültürünü burada tanıtmak, üyeler arasında dayanışmayı geliştirmek olduğunu vurgulayıp, hemşerilerinin iyi ve kötü günlerinde yanlarında olduğunu söyledi.

Kutucu, sözlerini şöyle sürdürdü.

&[#]8220;Sivil toplum örgütlerinden olan derneklerin faaliyetlerini günümüz koşullarında sürdürüp, ayakta kalabilmeleri gerçekten çok zor. Bizler de dernek faaliyetlerimizi yürütürken bir çok zorluklarla karşılaşıyoruz. Yönetim kurulu olarak derneğimiz adına yakışan her türlü pozitif etkinliğe katkı veriyoruz.

Tüm hemşerilerimizin acı veya tatlı günlerinde yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bu öncelikle insan olmanın gerektirdiği gibi Devrek ve Gökçebeyli olmanın insani özelliklerindendir. Dernek çalışmaları gerek maddi, gerek zaman yönünden karşılıksız fedakârlık ister. Bizler bu görevleri severek ve coşkuyla yapıyoruz. Sizlerden aldığımız güç ve güvenle yapmaya devam edeceğiz. Faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz Kdz. Ereğli&[#]8217;de, Belediyemizin çağdaş projesi olan dernek evlerinde bizlere de yer tahsis ederek, bizlerin gücüne güç katmıştır. Bu vesile ile Belediyemize derneğimiz ve hemşerilerimiz adına bir kez daha teşekkür ediyorum.

Güzel geceyi bize ayıran, derneğimizin davetine gelen tüm misafirlerimize katılımlarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum.&[#]8221;

Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör de konuşmasında şunları söyledi.

&[#]8220;Bugün burada birbirinden kısa süre önce ayrılmış 2 güzel ilçemiz Gökçebey ve Devrekli kardeşlerimizle birlikte olmanın sevincini yaşıyoruz. Bu gecede burada bulunmamızı sağlayan, bu geceyi düzenleyen kardeşlerimize teşekkür ediyorum ve iyi eğlenceler diliyorum.&[#]8221;

&[#]8220;GÖKÇEBEY&[#]8217;E ANADOLU LİSESİ VE İMAM HATİP LİSESİ YAPILMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ&[#]8221;

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, gecede yaptığı konuşmada şunları söyledi:

&[#]8220;Yıllardan beri burada düzenlenen gecelere gerek Belediye Başkanı iken gerek şimdi arkadaşlarımızla katılmaya özen gösterdik. Burada çok değerli hemşerilerimizi yalnız bırakmamak adına bulunmaya önem verdik. Bugün, Ankara&[#]8217;dan geceye katılmak üzere yola çıktık. Devrek&[#]8217;ten Gökçebey&[#]8217;den çok değerli hemşerilerimiz zamanında Ereğli&[#]8217;ye geldiler, doğdukları yeri bırakıp doydukları yere geldiler. Tabi bunda Erdemir&[#]8217;in payı önemli. Belediye Başkanı iken de söylerdim; Bölgesel gelişmişlik farklılığını en aza indirmek, yani Gökçebey&[#]8217;i, Çaycuma&[#]8217;yı, Devrek&[#]8217;i, Alaplı&[#]8217;yı , Ereğli seviyesi düzeyine getirmek ve hatta daha da kalkınmayı yükseklere çıkarmak amacımız. Bütün Zonguldak&[#]8217;ımızdan vatandaşlarımızın huzur ve refahını sağlamak, memleketimizin top yekun kalkınmasını sağlamak amacımızdır.

Bugün Gökçebey İlçe Başkanımla beraber Gökçebey&[#]8217;e bir Anadolu lisesi yapılması, İmam -Hatip okulu açılması için Ankara&[#]8217;da Eğitim Bakanlığın&[#]8217;da görüşmeler yaptık. Gökçebey&[#]8217;de Hastanenin kapasitesinin arttırılması ve yeni okullarımızın yapılması için çalışmalar yapıyoruz. Zonguldak genelinde başta Filyos olmak üzere, yollarımız, alt yapımız, doğalgaz, tünellerimiz ve inşallah sevgili hocam değerli milletvekilimiz Prof.Dr Ercan Candan özellikle bu tersaneler konusunun Ereğli&[#]8217;nin olmazsa olmazı olarak değerlendirip, bu noktada çalışmalar yapıyor.

81 vilayetten Zonguldak&[#]8217;ımıza vatandaşlarımız geldi, burada ekmek parası için mücadelede verdiler ve buraya yerleştiler. Bu derneklerde birleştirici olmalı, asla farklı düşünülmemeli, bu derneklerde yıllarca arkadaşlarımız görev alıyor. Kurucu başkanımızdan yönetimine ve bugün görevde olan arkadaşlarıma, kuruluşundan bu güne kadar tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu dernekleri ayakta tutmak kolay değil, destek olmamız lazım, üye olmak lazım, amaç vatandaşlarımızın iyi gününde, dar günlerinde yanlarında olmak, kültürel değerlerimizi, faaliyetlerimizi, milli değerlerimizi yaşatmak gerekiyor. Ben bu geceyi düzenleyen arkadaşlarımıza teşekkür ediyor iyi eğlenceler diliyorum.&[#]8221;

&[#]8220;SAÇ AYAĞI ÜÇTÜR, BİRİ YOKSA HİÇTİR&[#]8221;

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ise özetle şöyle konuştu:

&[#]8220;Dernekler bir toplumu bir araya getiren, birlik beraberliği sağlayan kuruluşlardır. Bunun yanında aslında bunu söylerken aklıma Türkmenistan&[#]8217;da olan Türkmen atasözü geldi, diyor&[#]8217;ki ; &[#]8220;Saç Ayağı Üçtür Biri Yoksa Hiçtir&[#]8221;. Dolayısıyla bu birinin olmamasının en büyük sebebi ayrılık ve gayrlılık işidir,sencilik ,bencilik işidir onun için üç ayağın beraber olması gerekiyor saç ayağının oturması için. Yoksa hiç olur. Biz özelikle toplum olarak sıkıntıya girdiğimizde genellikle bu tür şeylere karşı koyuyoruz, ama bunun yanında başka şey var . Evet Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz şu anda dünyanın 16 büyük ekonomisi, hızla ilerliyor. Bütün dünya bizi gıbde ile seyrediyor. Ama bunun sürdürülebilmesi için Derneklerimize, bizlere ve her birimize çok fazla görev düşüyor; Çok daha fazla çalışmamız gerekiyor, çok daha istikrarlı çalışmamız gerekiyor. Hepinize ,saygılar sunuyor iyi eğlenceler diliyorum.&[#]8221;

Konuşmaların ardından, yerel sanatçıların sahne aldığı gecede davetliler gönüllerince eğlendiler.

Yorumlar

Ali Suat ESER 12 Yıl Önce

Dernek Başkanı sayın Satılmış Kutucu “Tüm hemşerilerimizin acı veya tatlı günlerinde yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bu öncelikle insan olmanın gerektirdiği gibi Devrek ve Gökçebeyli olmanın insani özelliklerindendir” demiş. Çok da güzel söylemiş. Ancak söylediklerini uyguluyor mu?
Sanmıyorum. Derneğin kuruluşunda görev alan ve emeği geçenlerdeniz. Telefonla bile geçmiş olsun diyebilme duyarlılığını ne önceki başkan, ne şimdiki başkan ne de yönetimdekiler gösterememiştir.
Dernek üyelerin yanında değil, üyelerini kendi yanında istiyor.
Kolay gelsin size “dernekciler”…

Daha Fazla Haber
Genel
125 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
178 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
630 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
830 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
888 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
569 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1518 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
925 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
884 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
219 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI