Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

KURTULMUŞLU ZONGULDAK&8217;A GELDİ

gundemeregli.com- Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek bir dizi incelemede bulundu.

Zonguldak&[#]8217;a yaptığı ziyarette Mustafa Kurtulmuşlu&[#]8217;ya Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şeker, Orman Yangınlarıyla Mücadele Dairesi Başkanı Muammer Kol, İzin ve İrtifak Dairesi Başkanı İzzettin Yurtoğlu ve Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin eşlik ettiler.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonunda tüm şube Müdürleri ve İşletme Müdürleriyle bir araya gelen Kurtulmuşlu,Basın mensuplarına verdiği demeçte; Türkiye&[#]8217;de biyolojik çeşitliliğin merkezinin Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ormanları olduğunu, bu ormanlardan planlı bir şekilde üretilecek olan Defne Yaprağı, Ihlamur, Kestane, Ceviz, Mantar, Porsuk gibi tali orman ürünlerinin yakın bir gelecekte asli orman ürünlerinden çok daha fazla gelir getireceğini söyledi.

Kısa süre önce Safranbolu İşletme Müdürlüğü sınırlarında yaşanan orman yangınına da değinen Kurtulmuşlu,çok ekstrem şartlarda gelişen bu orman yangınının şiddetli rüzgarın da etkisiyle hızla ilerlediğini ve köy evlerine çok yakın bir noktaya kadar geldiğine dikkat çekerek, bu yangının can ve mal kaybı olmadan atlatılmasında can siperane mücadele eden ilgililere teşekkür etti veyanan alanın daha fazlasıyla hemen bu sene ağaçlandırılacağını söyledi.

Fidan üretiminde de sınırların aşılacağını söyleyen Kurtulmuşlu, hedefimiz olanyılda 700 milyon adet fidan üretimi ile dünyada Çin&[#]8217;den sonra 2.sırayı alacağımızı ancak bu artışın sadece miktar olarak değil tür çeşitliliğinde de sağlanacağını bildirdi.

Bölge Müdürü Hakkı Ünal&[#]8217;dan Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tanıtımınıve faaliyetleriniiçeren bir brifing aldı.

Zonguldak İli Çaycuma İlçesi Pehlivanlar Kent Ormanı ve Gökçebey Fidanlık Müdürlüğünde incelemelerde bulundu.

Geleneksel olarak gerçekleştirilen Giresunlular Yayla Şenliğine katılan Kurtulmuşlu, Kendisine takdim edilen plaketi alarak vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
126 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
179 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
632 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
831 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
888 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
569 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1519 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
926 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
885 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
220 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI