Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

BOSTANCI,DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

gundemeregli.com- Zonguldak&[#]8217;ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Vefa Sağlık Gönüllüleri Derneği Başkanı Abdullah Bostancı, dernek çalışmaları ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Kdz. Ereğli Sağlık Gönüllüleri Derneği Başkanı Abdullah Bostancı, dernek çalışmaları ve ilçe gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dernek olarak Ereğli ve Alaplı ilçelerinde yardıma muhtaç ailelere yönelik çalışma yaptıklarını belirten Bostancı, Yaklaşık 2 yıldır sivil toplum adına bölgemizde ve özellikle kırsal kesimde köylerimizde yürüttüğümüz çalışmalarımız ve projelerimizle vefa sağlık gönüllüleri derneğimiz halkımızın gönlünde hak ettiği yerini almıştır. Bu süreç içerisinde yaşlı ve fakir muhtaç vatandaşlarımıza sosyal destekler hayırseverlerimizle ve kurumlarımızla beraber organizeli olarak sunduk. Alaplı da Bektaş köyünde muhtaç bir ailemizi eski Kaymakamımız Aydın Memük&[#]8217;ün destekleri ile ev sahibi yaptık. Şu an Davutlar köyünde 2 aileye daha ev yardımı projemiz devam etmektedir. 6 taşımalı ilköğretim okulumuzda 3 bin&[#]8217;e yakın öğrencimize sağlık taraması faaliyeti, 50 muhtaç öğrencimize sünnet etkinliği düzenledik. Bu arada AB projeleri kapsamında 10 farklı ülkeden 65 uluslar arası Avrupa gönüllüsünü şehrimizde ağırladık. tüm bu çalışmalarımızı yaparken Kdz. Ereğli´de yaşadıklarımızı ve gözlemlerimi hep sabrederek içimize atarak bugüne kadar bekledik. Bugün Ereğli-Alaplı ve bölgemiz gündemi ile ilgili düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum artık söz vefanındır&[#]8221; dedi. Dernek olarak kapılarının herkese açık olduğunu belirten Bostancı, şunları söyledi:
Kırsal ve köylerimizde muhtarlarımızla ve imamlarımızla işbirliği içinde her köy için bir proje üretmeye hazırız. her türlü proje-işbirliği ve çalışmalara açık olduğumuzu belirtmek isterim. Kdz. Ereğli ve bölge kültürümüzde olan geçmişteki başarılarımızı mumla arıyoruz. Boksta-güreşte-yüzmede-futbolda eski başarılar özlemle anılmaktadır. Kdz. Ereğli Belediyesi´nin olimpik yüzme havuzu Ereğli&[#]8217;ye kazandırma zamanı gelmiş hatta geçmiştir.Ereğli de çocuklarımız ERDEMİR´in 500 TL&[#]8217;lik kurs ücretlerine mahkum olmaktadırlar. 30 yıldır Ereğliye bir tek havuz hizmet etmektedir. Bu arada dernek olarak Karadenizspor kulübümüz ile kardeşlik ve dostluk anlaşması gerçekleştirdiğimizi buradan duyurmak istiyorum. Karadeniz futbol kulübümüze ve değerli başkanımız Mehmet Kocaman´a başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız ve projelerimizin tüm halkımıza ve bölgemize hayırlar getirmesini diliyorum.&[#]8221; Kdz. Ereğli&[#]8217;de faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ve dernekleri de eleştiren Bostancı, sözlerini şöyle sürdürdü:
Kdz.Ereğli&[#]8217; de sivil toplum örgütleri ve dernekler kategorize olmuş ve genel olarak siyasete angaje olmuş durumdadırlar. Bazı dernek başkanları alenen siyaset yapmaktadırlar. Sivil toplumun amacı siyasete payanda olmak değil halka hizmet için siyasete çözüm ve projeler sunmak olmalıdır. 40 yıl öncesinin alışkanlıkları ile dernekçilik yapılmaya çalışılmakta, projesiz ve ufuksuz yöneticiler sivil toplumun önünü tıkamaktadırlar.&[#]8221;
Bölgedeki siyasi partiler ve siyasetçilere yönelik eleştirilerde bulunan Bostancı, &[#]8220;Yine 40 yıl öncesinin alışkanlıkları ile siyaset yapılmakta bir arpa boyu ilerleme görülmemektedir. Siyasette günübirlik politikalar güdülürken Zonguldak lobisi Kdz. Ereğli ve Alaplı&[#]8217;nın her zaman önüne geçerek yatırım ve projeleri merkeze çekmektedirler. Milletvekillerimizden ve belediyelerimizden sivil toplum kuruluşlarına gereken altyapı ve imkanların sağlanarak halka hizmet yolunun sivil toplum kuruluşları ile elbirliği içinde açık tutulmasının sağlanmasını istiyoruz&[#]8221; dedi.
Düzenlenen toplantıda Kdz. Ereğli Sağlık Gönüllüleri Derneği Başkan Yardımcısı Nihat Koşma, Yönetim Kurulu üyeleri Rıza Keleş, Ahmet Keleş, Yaşar Gümüş, Sakine Bahadır, Karadenizspor Yönetim Kurulu Üyesi Engin Civelek, Teknik Direktör Murat Korkmaz, Karadenizspor futbolcularından Emre Demir de hazır bulundu.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
129 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
186 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
637 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
838 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
892 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
572 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1524 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
929 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
888 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
221 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI