Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

BEDENSEL ENGELLİ HEMŞİRE ADAYI 1.OLDU

gundemeregli.com- Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Zonguldak Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü And İçme Töreni&[#]8217;nde bedensel engelli hemşire adayı Elif Beytekin ilgi odağı oldu. Beytekin&[#]8217;i arkadaşları ayakta alkışlarken, belediye başkanı ise alnından öptü.
Merkez Kampüs Spor Salonunda düzenlenen törenle, Zonguldak Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü&[#]8217;nde okuyan 108 öğrenci mezun oldu. Törene Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, rektör yardımcıları, dekanlar, yüksekokul ve enstitü müdürleri, bölüm başkanları ile çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci velileri katıldı. BEÜ Rektörü Özer, açılış konuşmasında, 2011-2012 eğitim öğretim yılı sonunda toplam 6 bin 12 öğrenciyi mezun etmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti. Mezuniyet sevinci yaşayan öğrencilere, hemşirelik görevince öfkeli insanlara bile sabır ve hoşgörü ile yaklaşmalarını öğütleyen Özer, şöyle konuştu: &[#]8220;Siz insan sağlığını koruyan, geliştiren, tedavi eden, insan odaklı bir yüksekokuldan mezun oluyorsunuz. Bilimselliğin yanı sıra insan ilişkilerinde var olmasını istediğimiz sevgi, saygı, hoşgörü ve sabır sizlerin mesleklerinde daha da önem kazanmaktadır. Mesleki bilginizin yanı sıra bu değerlere sahip olan sizler üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu´ndan mezunları olarak bugün diplomalarınızı alacaksınız.
Hemşireliğin insan sevgisiyle dolu yüreklerin yapabileceği son derece zor bir meslek olduğunu anlatan Özer, şunları söyledi: İnsanların can, ve cananlarının sağlığı tehlike altındayken ve bu nedenle mutsuz, umutsuz, yılgın ya da öfkelilerken, onlara sabır, hoşgörü ve şefkatle yaklaşarak, sağlık hizmeti vermeye çalışacaksınız. Sizlerin aldığınız eğitimle ve bundan sonra da edineceğiniz bilgi, tecrübe ile her türlü sorunun üstesinden geleceğinize gönülden inanıyorum.&[#]8221;
Dönem birincisi olarak doğuştan bedensel engelli Elif Beytekin olduğu açıklandı. Elif Beytekin ile dönemi dereceyle bitiren öğrencilere, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahut Özer tarafından çiçek ve çeşitli hediyeler verildi.
Bedensel engeli nedeniyle arkadaşlarının desteği ile platforma çıkan Beytekin, mezun olmasında ve kendisinin yetiştirilmesinde emeği geçen ailesine ve öğretim üyelerine teşekkür ederken, mezuniyet sevincinin yanı sıra arkadaşlarından ve okuldan ayrı kalmanın üzüntüsünü de yaşadıklarını ifade etti. Konuşmasının bitiminde mezun olan öğrencilerin tamamı ayağa kalkarak arkadaşları Beytekin&[#]8217;i alkışladı, öğretmenleri ise sarılarak tebrik etti. Beytekin, mezuniyet belgesini Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş&[#]8217;ın elinden aldı. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş da, mezuniyet belgesini verdiği Elif Beytekin&[#]8217;i alnından öptü. Ailesi ile birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Beytekin, gazetecilerin sorularına cevap verdi. Beytekin, bedensel engeline rağmen okul sürecinde hiçbir şeyin kendisine engel olmadığını ifade etti. Gazetecilerin, bedensel engelini hatırlattığı Beytekin, sözlerini şöyle sürdürdü: &[#]8220;Çok sevinçliyim. Büyük bir emek sarf ettim. Her şeye değdi. Hemşirelik bölümünü seviyorum. İnsanlara yardım etmek güzel bir duygu. Herkes üniversitede okusun. Okul sürecinde beni hiçbir şey zorlamadı. Bu saatten sonra da hiçbir şey zorlamaz. Hedefim vardı, daha da ileriye gitmekti. Hiç bir şey hiçbir şeyi engellemez.&[#]8221; Yapılan konuşmalar ve mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından tüm öğrenciler, hocalarının eşliğinde hemşirelik yemini etti. Yeminin ardından öğrenciler keplerini fırlatarak mezuniyetlerini kutladı.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
106 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
158 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
611 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
814 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
874 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
559 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1502 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
911 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
875 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
213 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI