Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

ERDEMİR ZİRVESİNDE KRİZ! GAZETECİLER MESLEKTAŞINA SAHİP ÇIKTI

gundemeregli.com- Ereğli ilçesinde Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tar ve Erdemir Genel Müdürü Oğuz Özgen&[#]8217;in ev sahipliğine gerçekleştirilen, aralarında Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ile Zonguldak Milletvekili Ercan Candan&[#]8217;ında bulunduğu zirve toplantısına  GazeteEreğli İmtiyaz Sahibi Kurtuluş Ayyıldız&[#]8217;ın salona alınmaması sonrasında yaşanan kriz damgasını vurdu.

&[#]8220;İÇERİ GİREMEZSİN&[#]8221;

Erdemir&[#]8217;in Göztepe tesislerinde gerçekleştirilen yemeğe katılmak için toplantının yapılacağı saatte tesis önüne gelen Ayyıldız&[#]8217;a ERDEMİR güvenlik görevlileri tarafından müdahale edilerek, içeri alınmaması yönünde kendilerine talimat verildiği ve Ayyıldız&[#]8217;ın içeri alınmayacağı hatırlatıldı. Bunun üzerine Ayyıldız  salon dışına çıkarılarak,  salonuna girişi engellendi.  

Yaşanan talihsiz olayı öğrenen bir gurup basın mensubu ile birlikte tesis önüne giden Ayyıldız  burada beraberindeki gazeteciler  ile birlikte oturarak tepkisini ortaya koydu. Ellerindeki fotoğraf makinalarını yerlere bırakan Kurtuluş ve beraberindeki gazeteciler, yaklaşık 20 dakika Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız&[#]8217;ın tesislere gelmesini bekledi.

&[#]8220;EMNİYET MÜDÜRÜ KOÇAK NAZİKÇE UYARDI.&[#]8221;

Bu sırada Ereğli Emniyet Müdürü  Niyazi Koçak sağduyulu ve anlayışlı bir şekilde gazetecilerin yanına gelerek,  fotoğraf makinalarını yoldan alıp, kaldırıma koymalarını istedi. Bir süre gazetecilere konuşan Koçak, nazik bir  biçimde basın mensuplarına çeşitli uyarılarda bulundu.

Uyarılar sonrasında gazeteciler makinalarını yoldan kaldırıma koydu, oturarak tepkisini ise sürdürdü.

&[#]8220;GİRİŞ YASAĞI KALDIRILDI&[#]8221;

Bir süre daha devam eden kriz Gazeteci Kurtuluş Ayyıldız&[#]8217;ın yemek salonuna alınmasını yönündeki  talimatın gazetecilere iletilmesi üzerine sona erdi. Oturma tepkisi bir grup gazeteci toplu halde toplantının yapıldığı salona alındı.

Gazetecilerin bu tepkisi salonda soğuk rüzgarların esmesine sebep olurken, yaşanan kriz gazetecilerin dışarıda protesto yaptığını duyan heyetin sağ duyulu tutumu ve kurtuluş Ayyıldız&[#]8217;a uygulanan giriş yasağının kalkması ile aşılmış oldu.  

&[#]8220;BASIN ORDUSUNU GÖRÜNCE ŞAŞIRDI&[#]8221;

Ayrı bir bölümde heyetin yaptığı zirve toplantısının sona ermesini bekleyen 60&[#]8217;ı aşkın gazeteci,  heyetin bir süre sonra toplantıyı tamamlayarak basın mensuplarının karşısına çıkmasını bekledi.

Tamamlanan toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamayı heyet adına Vali Erol Ayyıldız yaptı. Ayyıldız yoğun gazeteci ordusunu karşısında görünce şaşkınlığını gizlemeyerek, &[#]8220;Bu kadar ilgi neden gösterdiniz anlamadım. Sadece İade-i ziyarete geldim, vekilimizde buradaydı burada olmak istedik. Sağolsunlar yapacakları yatırımları anlattılar sözleri ile konuşurken Milletvekili Candan´da, Yönetim Kurulu Başkanımız Fatih Tar daha önce bizi mecliste ziyaret etti bizde hem iade-i ziyaret olsun hem de baş başa verelim yemek yiyelim istedik. Yemek yerken karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk, Ereğli´ye yapılacak yatırımlardan Erdemir´in yatırımlarından limandan bahsettik. Fikir jimnastiği yaptık. Hepsi bu kadar&[#]8221; dedi.

&[#]8220;BEKLENTİ BÜYÜK&[#]8221;

Erdemir Genel Müdürü Oğuz Özgen ise yaptığı açıklamada, &[#]8220;Biliyorum sizlerinde bizlerden beklentisi vardı. En son fabrika gezisi 21 Mayıs tarihinde tesislerimizi gezdiniz. Şuan fabrikalarımızda bakım faaliyeti yürütülüyor bin kişi altlı üstlü çalışıyor, amacımızda bu tesisleri en kısa zamanda ayağa kaldırmak. Bugünde hep bir aradayız. Valimiz, Milletvekili, Kaymakamımız ile bir aradayız. Rutin bir yemek yiyeceğiz. Zaman zaman bir araya geliyoruz bunun da yemekli olmasını arzu ettik. Valimiz, Yönetim Kurulu Başkanımıza iade-i ziyarette bulunacaktı, onu da bu şekilde organize etmeyi düşündük. Herkesin işleri bakımından. Her zaman ilişkilerimiz var görevimiz de bu ilişkileri sürdürmek devam ettirmek. Bazı konularımız var görüşmemiz gereken. Bundan sonra da bir araya gelmeye devam edeceğiz&[#]8221;  dedi.

&[#]8220;BİRARADA OLALIM İSTEDİK&[#]8221;

Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tar ise yaptığı açıklamada, Milletvekilimiz ile daha evvel görüştüğünü hatırlatarak, şunları söyledi:

 &[#]8220;Bölge ile ilgili ortak konularımız var ileriye dönük düşüncelerimiz, güzel fikirlerimiz, iyi fikirlerimiz var. Bunların tekrar üzerinden geçeceğiz, paylaşacağız, değerlendireceğiz. Hep pozitif şeyler. Bu kadar çok basın medya ilgisi tabiî ki memnun edici bir şey. Hep birlikte buranın yaşayanları için daha neler yapabiliriz? Bunlar hepsi pozitif ve iyi konular sözleri ile konuşurken Milletvekili Candan´da açıklamasında, Bugünkü bu beraber oluşumuzu ben çok önemsiyorum. Benim içinde bulunduğum komisyon Avrupa Birliği uyum komisyonu. Yönetim Kurulu Başkanımız dedi gündemimiz pozitif, ben hep pozitif gündeme alışığım. Pozitif gündem sadece bizim değil aynı zamanda Türkiye ile Avrupa Birliği arasında en önemli yürüyen yol. O temel üzerinden devam ediyoruz. Gündem pozitif inşallah bölgemizde güzel şeyler olacak. Katılımınız için teşekkür ediyorum&[#]8221;

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
148 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
225 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
664 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
849 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
905 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
584 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1535 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
942 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
897 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
229 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI