Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

POSBIYIK ÖNCE ÖZÜR DİLEDİ, SONRA TEŞEKKÜR ETTİ.

gundemeregli.com- Kdz. Ereğli Belediye Meclis&[#]8217;inin geçmişteki bir çok toplantısında yaşanan gerginliklerle sık sık karşı karşıya gelen Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay bugün gerçekleştirilen toplantıda birbirlerine karşılıklı jestlerde bulundu.

GÖZDEN KAÇIRMIŞIZ

Posbıyık, Atatürk Kültür Merkezi&[#]8217;ndeki Nikah Salonu&[#]8217;nda dün gerçekleştirilen Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısı&[#]8217;nda meclisin gündeminde yer alan 24 maddenin görüşülerek oylanması sırasında toplantının yoğun gündemin son maddesinde yer alan &[#]8220;Zabıta Müdürlüğünün görev ve yetki yönetmeliğinin değişiklik yapılması konusunun&[#]8221; hukuk Komisyonuna havale edilmesi maddesini oylamayı unutunca, Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay&[#]8217;ın Posbıyık&[#]8217;ın bu maddeyi unuttuğu yönünde kibarca uyarınca Belediye ve Meclis Başkanı Posbıyık, gözden kaçırdığı maddeye önünde bulunan kağıda bakarak, &[#]8220; Evet evet&[#]8230; Düzce TV&[#]8217;yi konuşunca, bu maddeyi gözden kaçırmışız sizlerden özür diliyorum&[#]8230; &[#]8220; dedi. Ardından Kalay&[#]8217;ın bulunduğu Ak Parti Grup masalarına dönerek, &[#]8220;uyarınız için size teşekkür ediyorum.&[#]8221; Şeklinde durumu düzeltti.

Öte yandan toplantının en önemli maddelerinden biri olan revizyon çalışmalarında 1/1000&[#]8217;lik planın ilgili madde ise imar komisyona havale edildi.

Posbıyık bu konu ile ilgili yaptığı açıklamada,, imar komisyonunun önümüzdeki günlerde toplanacağını belirterek, şöyle dedi:
&[#]8220;Burada görülen eksiklikler, fazlalıklar, yanlışlıkları hep beraber gündeme getirmek suretiyle Ereğli için en doğrusunu bulmaya çalışacağız. Eğer gelen planlarda bir arıza, yanlışlık varsa arkadaşlarımızın bunları net bir şekilde tenkit etmesini bekliyoruz. Ve aynı ortamda, Ereğli&[#]8217;nin menfaati doğrultusunda birleşmek birinci vazifemiz olacak. Daha sonra piyasadaki mimar ve mühendis, hatta bu işlerle uğraşan müteahhit arkadaşlarımızla burada toplanarak 1/1000&[#]8217;lik planları anlatacağız ve onların da bilgisine başvuracağız. Onlardan da gelen teklif ve uyarıları ciddiye alıp toplumsal uzlaşma ile imar planlarını geçirmek istiyoruz.
2 Temmuz&[#]8217;da da 1/1000&[#]8217;lik revizyon raporunu Belediye Meclisi&[#]8217;ne sunarak kabul edilmesini isteyeceğiz. Meclis&[#]8217;in de kabul etmesi halinde bir aylık askı süresi başlayacak. Bu sürede itirazlar kabul edilecek. İtiraz edilen yerlerde her hangi bir işlem yapılamayacak. İtiraz görmeyen yerlerde ise plan yürürlüğe girmiş olacak. En azından inşaat yaptırmak, proje çizdirmek, hazırlık yapmak isteyenler Temmuz ayının sonunda net olarak Ereğli&[#]8217;nin planını görmüş olacaklar.
İnanıyorum ki, bu imar revizyonu Karadeniz Ereğli&[#]8217;de ortak akılla, belediye meclis üyeleri, komisyon üyeleri ve uzman arkadaşlarımızın desteğiyle en iyi şekilde çıkacaktır. Ve Ereğli&[#]8217;de bir inşaat hareketlenmesi başlayacağına yürekten inanıyorum. Bu da ilçedeki istihdam ve ticari hacme yansıyacaktır. Bu inanç doğrultusunda arkadaşlarımızla birlikte bu işin üzerine son derece iyi niyetle eğilmiş vaziyetteyiz. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.&[#]8221; dedi.

Mecliste kabul edilen bir diğer madde ise Ereğli Belediyesinin Türkiye genelinde kurulan Sosyal Demokrat belediyeler Derneği&[#]8217;ne üye olması maddesinde kabul edildi.
Gündemde yer alan belediye birim müdürlükleri ile amirliklerin yönetmeliklerinin değiştirilmesi maddeleri ise oy birliği ile hukuk komisyonuna havale edildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
94 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
138 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
591 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
802 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
866 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
551 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1493 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
902 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
871 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
210 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI