Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

POSBIYIK´TAN SERT BİNDİRME

gundemeregli.com- Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Erdemir yönetimini ve basın mensuplarını eleştirerek, &[#]8220;Bugünkü konuşmalarımı da yazmayacaksınız, biliyorum. Çünkü yazamaz., korkarsınız Erdemir&[#]8217;den.&[#]8221; dedi.

Posbıyık, Belediye Meclisi Haziran Ayı ikinci oturumunun sonlarına doğru yaptığı konuşmada, toplantıda bulunan gazeteciler tarafından yaptığı konuşmanın yazılamayacağını iddia etti.

Erdemir&[#]8217;den sık sık dilekçeler yazılmaya başlandığını ifade eden Posbıyık, yine Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tar ile Erdemir Genel Müdürü Oğuz Özgen&[#]8217;in politikalarını eleştirdi.

Posbıyık, Özgen imzalı yazılarda, &[#]8220;bizi devlet dava etti Hazine yerleri için. Bu Hazine yerlerinden dolayı ecrimisil doğdu&[#]8221;, &[#]8220;Biz Ereğli&[#]8217;ye elimizden geleni, her türlü yatırımları yapıyoruz&[#]8221; dendiğini belirtti.
Özgen&[#]8217;in aynı yazılarda, &[#]8220;Ecrimisil için Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı metrekare için 1,5 lira Maliye Bakanlığı 5 lira fiyatı verdi. Ama siz (Belediye) emlak vergisini yüksek tuttuğunuz için bizim 21 lira ödememiz gerekiyor. Bu da yıllık 30 milyon liraya mal oluyor&[#]8221; dediğini hatırlatan Posbıyık, şöyle konuştu:

HEPSİ KORKUYORLAR

&[#]8220;Gelen yazılarda, &[#]8216;fabrika çok büyük. Siz emlak vergilerinde farklı uygulamalar yapmışsınız&[#]8217; diyorlar. Tabi ki verebiliriz. Bir tarafını 50, diğer tarafını 100 lira yaparız. Emlak vergisi ortalamalarında da 75 liraya gelir, 750 lira olmaz. Fatih Tar da &[#]8216;fabrika olmasa ne yapacaksınız? Orada maaş alıyorlar başka bir şeye gerek var mı?&[#]8217; der. Ey Fatih Tar, orası ambar mı ne yapacaksın yani? sizin kurduğunuz değil, Koskoca Cumhuriyet döneminde halkın paralarıyla kurulan o yüce fabrikayı 3 milyar dolara satın aldınız. Ambar mı yapacaksın orayı, tabi ki adam çalıştıracaksın. Mecbursun adam çalıştırmaya. Ama çalıştırdığın adamlar huzursuz, verimsiz, Ereğli&[#]8217;ye yatırım yapmıyorlar, yemek, yiyecek almıyorlar. Çünkü hepsi korkuyorlar. Erdemir&[#]8217;de iyi yönetim yok.
Sayın yöneticiler, siz Ereğli halkını adam yerine koymazsanız, tepeden bakarsanız, ilçedeki kanser vakalarının süratle arttığını dikkate almazsanız, bacalarınızdan kirli dumanları çıkarırsanız, denizlerimizdeki canlı varlıkları yok etmeye devam ederseniz; pek tabi ki uzlaşmayla bu işler olmadığı için, bu böyle olacak. Mesela önümüzdeki günlerde yeni yıl için yeni bir komisyon toplayıp fabrika sahalarının emlak vergilerini daha da yükseğe çıkarmak için çalışacağız. Devlete para versinler, hiç olmazsa devlet faydalansın.&[#]8221;

FARBRİKAYI ZARAR ETTİRİYOR, KENDİNİ TATMİN EDİYOR
Erdemir Genel Müdürlerinin yüksek maaşlar aldıklarını ileri süren Posbıyık, sözlerini şöyle sürdürdü:
&[#]8220;Şirkette çalışan genel müdürler aldığı parayı fıstık gibi harcar, hayatını yaşar, bulunduğu kentin halkı ile kavga eder. Belediye başkanını adam yerine koymaz. Belediyenin de elleri armut toplamıyor ki. Daha hiçbir şey yapmadık, yapacağımız çok işlemler var. Yüzde 10&[#]8217;unu dahi yapmadık. Ve şirketi trilyonlarca lira zarara uğratır. Sizin şirketinizin genel müdürü ayda 30 milyar lira (30 bin lira) alıyor. Almaya da devam eder ama şirket batar. Bu şirket Ordu Yardımlaşma Kurumu&[#]8217;na (Oyak) üye insanlarındır. Böyle olunca, buraya üye olan hissedarların hepsi zarar ediyor. Ama genel müdür 30 milyarı alıyor ve zarar etmiyor. Fabrikayı zarar ettiriyor, kendisini tatmin ediyor.
Bir yıldır belediye arabalarımızı fabrikaya sokmuyorlar. Curufları denize döküyorlar ama bize vermiyorlar. 3 yıldır belediye spor tesislerine gelen stimi (buharı), elektriğini kestiler. Ne büyük kabadayı bu genel müdür. Sahildeki sulama için kullanılan suyu kestiler. Gidip yalvardık, içme suyu fiyatına tekrar bağlattık. Sen bizi ne zannediyorsun ya. Sen bu memleketi kirleteceksin, kanser vakaları artacak, anamızı, dinimizi ağlatacaksın ama bizle oynamaya kalkacaksın.
Genel Müdürlük binası yanındaki boş araziyi Hazine&[#]8217;nin bize devretmesi lazım. Ama &[#]8216;burayı biz doldurduk&[#]8217; diye yalan söyleyerek itiraz ettiler. Elimizde bizim doldurduğumuza dair her türlü belge ve fotoğrafımız var. Ama iki yıldır inletiyorlar orayı bize verdirmiyorlar. Gözleri doymuyor, yeni yerleri, Ereğli&[#]8217;yi ele geçirmeye çalışıyorlar.
Fatih Tar efendiye, Oğuz efendiye defalarca gidip rica ettik, dilekçeler yazdık. Ama maalesef bizi dikkate dahi almıyorlar. Halkın içine hiç inmiyorlar. Siz genel müdürü hiç Cumhuriyet Bayramı&[#]8217;nda gördünüz mü, Gerçi artık bayram da kalmadı ya. Hiç yemekte falan gördünüz mü. Tabi lüks yerlerde, kapalı kapılar arkasında yemek yiyorlar. Ve maalesef Ereğli halkından sürekli kopuyorlar. Ereğli halkına tepeden bakıyorsun. Tepeden bakanları hiç sevmeyiz.
Erdemir&[#]8217;de kaçak inşaatlar yapıyorlar. Bunlara göz yummadığımız için de Ereğli halkına sürekli yanlış bilgiler veriyorlar. Benim arkadaşlarımı Erdemir&[#]8217;den atıyorlar. Oğlumun bazı arkadaşlarını da ben rica etmem de, başkaları tarafından rica edildiği halde terfileri yapılmıyor.&[#]8221;

BİZE PARA VERMİYORLAR
Posbıyık, Erdemir&[#]8217;in, Oyak&[#]8217;a geçtikten sonra festivallere para vermediğini ileri sürdüğü sözlerinde, Genel Müdür Özgen&[#]8217;e verilen festival ödülünde ise ilginç iddiada bulundu.
Posbıyık, şunları kaydetti:
&[#]8220;Erdemir&[#]8217;in festivale para verdiği külliyen yalandır. Oyak, Erdemir&[#]8217;i aldığı günden bugüne festivale bir tek lira dahi para vermemiştir. Gazeteciler de haklı olarak, festivalde Özgen&[#]8217;e neden ödül verildiğini soruyorlar. Açıklamam doğru değil ama açıklayacağım çünkü zan altında kalıyorum. Çünkü o günlerde Erdemir Satış Genel Müdür Yardımcılığı İstanbul&[#]8217;a alındığı için Oğuz Özgen, Fatih Tar&[#]8217;a çok kızgındı, aleyhinde propaganda yapıyordu. Beni de her akşam davet ediyordu. İşletmeler genel müdür yardımcısı da vardı. Satış politikaları hakkında bana gizli bilgiler veriyordu. Ben de o günlerde durmadan demeçler veriyordum. O kadar bilgiyi ben nereden bileyim ki? Ereğli&[#]8217;nin iyiliği için Erdemir&[#]8217;den bana gizli bilgiler aktarıyordu. Ben de bu adamın iyiliklerini gördük, buna bir tane ödül vermek lazım. Çünkü içeriden ispiyon veriyor ben de alıyorum. O günlerde Allah ondan razı olsun. Ödülü onun için verdim, para verdiği için değil.&[#]8221;

Kendisinden özür dileneceğini ve söylediği lafı yaptıran adam olduğunu savunan Posbıyık, sözlerini şöyle sürdürdü:
Erdemir Plajı&[#]8217;na su verilmesi için Erdemir&[#]8217;den yazı yazıldı, &[#]8216;suyumuzu bağlayın diye. Erdemir Plajı şirket Devlet&[#]8217;teyken Erdemir&[#]8217;in de ancak özel şirket olunca Maliye&[#]8217;ye geçti. Erdemir Plajı&[#]8217;nın belediyeye verilmesi için o tarihlerde Maliye Bakanlığı&[#]8217;na müracaat etmiştik. Ama giden vali Erdal Ata, kendisin saygıyla anıyorum. Pek sevmezdim ama o da beni sevmezdi. Bu kaymakama, şu andaki mevcut kaymakama muhtarları toplaması için telefon ediyor. Erdemir plajını KÖYDRES&[#]8217;e aldırmalarını önermesini söylüyor. Oradan gelecek ekonomik katkıyla da köy yollarının asfalt döküleceğini söylüyor. Bu gelişmelerden ise haberimiz olmuyor, bilgi vermiyorlar. Şu andaki İbrahim Çay da, bizden gizli köy muhtarlarını topluyor oy birliği ile plajın KÖYDES&[#]8217;e verilmesi yönünde karar alıyorlar. Sonra durumu öğrenip muhtarları çağırdım. &[#]8216;Ya sizde hiç kafa çalışmıyormu arkadaş. Bir işi araştırın, tuzak kuruyorlar. Senin oğlun Erdemir Plajı&[#]8217;na girip, yüzebiliyor mu? Yüzemiyor çünkü yasak! Belediyeye geçse oğlun köyden gelip denize girecekti. Sen buna neden karıştın?&[#]8217; dediğimde hepsi ayağa kalktı. Biz de Erdemir Plajı&[#]8217;nın alacağız iye feryadımızı yaptık. Mal Müdürlüğü&[#]8217;nden yapı geldi, &[#]8220;Siz belediye olarak almak durumundasınız ama sizden önce KÖYDES müracaat etti&[#]8217; diyor. Ya siz bunu ilan etmediniz ki, haberimiz olsun. Şimdi mahkemeye gidiyoruz, peşini bırakmam. Erdemir plajına su bağlamamız isteniyor., Tabi ki bağlarım, emrin olur. Ama kira kontratını getirmelerini istiyorum. Çünka yasa bunu emrediyor. 15 gün sonra Mal Müdürlüğü&[#]8217;nden yazı geliyor; &[#]8216;buraya su verilmesinde sakınca yoktur&[#]8217; diye. La, Mal Müdürü benim amirim mi? Mal Müdürü, sakınca olup olmadığını nereden bilecek. Bana kira kontratı getireceksin, yoksa yok. Ama sen Ereğli halkına tepeden bakmasan bunun çeşitli yolları var.&[#]8221;

SERT ELEŞTİRiLER
Posbıyık, geçtiğimiz günlerde, Erdemir&[#]8217;de protokol üyelerinin bulunduğu yemeğe ilgili sert eleştirilerde de bulunarak, şöyle konuştu:
&[#]8220;Evvelsi gün burada toplantı yaptılar; karınlarını doyurdular, basına bilgi vermeden güle güle dediler. Türkiye&[#]8217;nin hiçbir tarafında böyle bir şey olmaz. Yerel basın için ayıp bir şeydir. Yerel basın adına üzülüyorum. Bana isteyen kızsın ama böyle giderseniz Ereğli&[#]8217;yi batıracaksınız. Bugünkü konuşmalarımı da yazmayacaksınız, biliyorum. Çünkü yazamaz., korkarsınız oradan (Erdemir&[#]8217;den).
Sayın Fatih Tar dalga geçiyor; &[#]8216;teras çok güzel, hava çok güzel, yemekler çok güzel. Burada pozitif toplantılar yapılıyor&[#]8217; diyor. La Fatih Tar, senin pozitif toplantılarına Halil Posbıyık kurban olsun yavrum. Orada negatiflik var. Bu negatifliği size göstereceğim. Şehrin Valisi, Kaymakamı, Genel Müdürü, milletvekili bir araya geliyor, &[#]8216;Ereğli halkını tanımıyorum&[#]8217; diye bağırıyorlar. Bunu anlamakta zorluk mu çektiğimi zannediyorlar. Ereğli halkını tanımayanları tanıtacağım. Sizin yaptığınız toplantı pozitif toplantı değil, negatif toplantıdır. Beni ve Ereğli halkını kendinize karşı eylemlere geçme konusunda bizi itekliyorsunuz. Anlamıyorum zaten, Kaymakam, Vali gelip, Gülüç köyü pardon Gülüç beldesi, Gökçeler köyü, özür dilerim Gökçeler beldesi belediye başkanlarını çağırıyorlar, Halil Posbıyık&[#]8217;ı çağırmıyorlar. Benim günahım yok. Ben de dürüst bir insanım. CHP&[#]8217;liysem ne yapayım. Sol partiden seçildim. Yani, CHP&[#]8217;li olmak bu kadar büyük kabahat mi? Bu kentte benden bilgiler alamazsanız, kenti geliştiremezsiniz. Ben bilgi küpüyüm. Kaymakamı 2 senede, Valisi 3 senede, genel müdürü 5 senede bir, amirali 3 senede bir gider ama Ereğli Belediyesi Allah sağlık verdiği müddetçe belediye başkanı 20 senedir burada. Burada olmaya da devam edecek. Önümüzdeki seçim döneminden sonra da sizinle hesaplaşmaya devam edeceğim. Yakında denize akan atıkların hepsini ortaya çıkaracağız. Hazırlıklarımıza başladık.

FIRINA CEZA!
Onlar pozitif toplantı yaptılar. Aynı gün ben de yaptığım Encümen toplantısında Erdemir&[#]8217;de 26 metre uzunluğundaki konveyör oluklarının 1270 metrekaresine 605 bin lira ceza kestim. Bu cezaları kesmeye peyder pey devam edeceğiz. 26 kilometresi kaç lira olacak hesap edin. Bunu Erdemir Genel Kurulu&[#]8217;nun hissedarları hesap etsin. Gazetelerde okuyoruz, &[#]8216;Türk Mühendisi, türk işçisiyle Zübeyde Hanım isimli yüksek Fırını yıktık, yenisi yapıyoruz&[#]8217; diye bar bar bağırıyorlar. Belediyeye haberimiz olup olmadığı soruluyor. Arkadaşlarımız da &[#]8216;haberimiz yok&[#]8217; diyorlar. Belediyenin haberi yoksa, oraya işlem yapılması lazım. Şimdi oraya da &[#]8216;neden ruhsat alınmadığı&[#]8217; gerekçesiyle işlem yapılıyor. Neden ruhsat almadı diye ceza kesilecek. Kaçak işler yapmak size yakışıyor mu? Bende daha çok şeyler var. Biraz bekleyin, lütfen beni izleyin. Benimle beraber Meclis üyelerini izleyin. CHP İlçe başkanımı ve yönetim kurulu üyeleriyle Ereğli&[#]8217;yi sevenleri izleyin diyorum.&[#]8221;

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
157 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
240 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
682 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
856 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
913 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
593 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1541 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
949 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
903 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
233 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI