Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

İMZA KAMPANYASINA POSBIYIK´TAN DESTEK

gundemeregli.com- CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal, CHP Kdz. Ereğli Gençlik Kolları tarafından &[#]8220;Tutuklu Vekillere Özgürlük Haberal-Balbay Meclis&[#]8217;e&[#]8221; sloganıyla imza kampanyası başlatıldığını söyledi.
Devrim Bulvarı&[#]8217;ndaki özel halk otobüs durakları mevkisinde başlatılan imza kapmayası ile ilgili bilgiler veren Kartal, 12 Haziran Genel seçimlerinin üzerinden bir yıl geçtiğini söyledi.
CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ile İzmir Milletvekili Mustafa Balbay&[#]8217;ın da bulunduğu bazı illerdeki halkın oylarıyla seçilen milletvekillerinin ise bir yıllık sürede halen tutuklu bulunduklarını hatırlatan Kartal, &[#]8220;Yüksek Seçim Kurulu&[#]8217;nun dahi bu adayların milletvekili seçilebilecekleri doğrultusunda kararı vardı. Ancak, halkımızın özgür iradesiyle seçildikleri halde bir yıldan bu yana tutuklu olan vekiller. Kendi asli görevlerini yerine getiremez durumdalar. Ne yazık ki Türkiye demokrasi, insan hakları ve özgürlükler açısından sürekli geriye giden ve AKP devletinden yani bir parti devletinden giderek tek bir adamın hakim olduğu, her şeyi yönlendirdiği, ağzından çıkanın yasa olduğu bir Türkiye&[#]8217;ye doğru sürükleniyor. Hem bu durumu protesto etmek, insan hakları ve özgürlüklere sahip çıkabilmek, tutuklu milletvekillerine özgürlük istemek anlamında bugün bir imza kampanyası başlattık. CHP&[#]8217;nin, özgürlüklere, demokrasiye, insan haklarına geçmişte nasıl sahip çıktıysa, bundan sonra da yapıcı ve ciddi şekilde sahip çıkacak ve Türkiye&[#]8217;de gerçek demokrasiyi kuracağına inancımız tamdır.3 Gün sürecek kampanyamız sonunda toplanan imzaları, Cumhurbaşkanlığı. TBMM Başkanlığı ve siyasi parti başkanlıklarına teslim edeceğiz&[#]8221; dedi.
Kampanyaya destek veren Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, CHP&[#]8217; ilçe teşkilatının, Ereğli&[#]8217;de sadece söylem ve beyanatlarda kalmaması noktasında demokratik kurallar içerisinde toplumsal eylemlere girme konusunda aldıkları kararı sevinçle karşıladığını belirterek,&[#]8221;Çünkü benim de belediye başkanı olarak ilçede, bölgede ve ülkede gördüğüm en büyük eksiklik, demokratik kurallar içerisinde toplumsal eylemlerin olmamasıydı. Bunun ilkini karayollarında yaptık. Çok da güzel oldu, iyi tepkiler aldık. Karayolları da bundan rahatsız oldu, çalışmalara yakın zamanda başlayacaklarını tahmin ediyorum. Bugün de Gençlik kollarının bir eylemini burada ortaya koyuyoruz. CHP&[#]8217;nin ilçe örgütü bünyesindeki gençlik ve kadın kollarında yeniden bir yapılanma var. İnanılmaz nitelikli bir çoğalma ve büyüme var. Buradan Karadeniz Ereğli&[#]8217;de yaşayan insanlara sesleniyorum, sadece CHP Gençlik Kolları&[#]8217;nın yaptığı bu eylemlerle amaçladığımız hedeflere varamayız. Gerek tutuklu milletvekillerinin hapishanelerden çıkarılması, gerekse toplumsal olayların yerine getirilmesi, karayollarının yapılması, Öğretmenevi&[#]8217;nin açılması gibi sorunların aşılması konusunda büyük destek vermeleri lazım. Bu anlamda halkımızın İskele Camisi yanındaki alanda başlatılan imza kampanyasına destek vermeye çağırıyorum&[#]8221;diye konuştu.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
125 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
178 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
629 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
829 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
886 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
567 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1515 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
923 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
882 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
218 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI