Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

ALAPLI CHP´DEN İMZA KAMPANYASI

gundemeregli.com- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alaplı ilçe Teşkilatı tarafından &[#]8220;Tutuklu Vekillere Özgürlük Haberal-Balbay Meclise&[#]8221; sloganıyla imza kampanyası başlatıldı.
CHP Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin, &[#]8220;12 Haziran Seçimlerinin 1.yılında Ulusal İradeye özgürlük, Tutuklu Vekillere Özgürlük Haberal-Balbay Meclis&[#]8217;e&[#]8221; sloganıyla imza kampanyası başlatıldığını söyledi.
Yalı Caddesinde özel halk otobüs durakları mevkisinde başlatılan imza kapmayası ile ilgili bilgiler veren Tekin, 12 Haziran Genel seçimlerinin üzerinden bir yıl geçtiğini, bu zamana kadar tutuklu vekiller özgürlükleri için somut adım adımladığını söyledi.
CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ile İzmir Milletvekili Mustafa Balbay&[#]8217;ın da bulunduğu bazı illerdeki halkın oylarıyla seçilen milletvekillerinin ise bir yıllık sürede halen tutuklu bulunduklarını hatırlatan Tekin, &[#]8220;Halkımızın özgür iradesiyle seçildikleri halde bir yıldan bu yana tutuklu olan vekillerimiz, tutuklu olmalarından dolayı kendi asli görevlerini yerine getiremez durumdalar. Ne yazık ki Türkiye demokrasi, insan hakları ve özgürlükler açısından sürekli geriye giden ve AKP devletinden yani bir parti devletinden giderek tek bir adamın hakim olduğu, her şeyi yönlendirdiği, ağzından çıkanın yasa olduğu bir Türkiye&[#]8217;ye doğru sürükleniyor. Hem bu durumu protesto etmek, insan hakları ve özgürlüklere sahip çıkabilmek, tutuklu milletvekillerine özgürlük istemek anlamında bugün bir imza kampanyası başlattık. CHP&[#]8217;nin, özgürlüklere, demokrasiye, insan haklarına geçmişte nasıl sahip çıktıysa, bundan sonra da yapıcı ve ciddi şekilde sahip çıkacak ve Türkiye&[#]8217;de gerçek demokrasiyi kuracağına inancımız tamdır.3 Gün sürecek kampanyamız sonunda toplanan imzaları, Cumhurbaşkanlığı. TBMM Başkanlığı ve siyasi parti başkanlıklarına teslim edeceğiz&[#]8221; dedi.
Kampanyaya, Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam destek vererek dilekçeye imza attı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kampanyada binin üzerinde imza toplandı.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
125 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
178 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
631 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
830 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
888 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
569 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1518 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
925 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
884 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
219 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI