Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

JAPON GELİNİN EREĞLİ İLGİSİ

Zonguldak ın Devrek ilçesine 2004 yılında gelin olarak gelen yaz tatillerinde eşi ile birlikte hem tatil, hem de ticari amaçlı Zonguldak&[#]8217;a gelen Japonyalı Hiroko İkenoue Enşici Ereğli&[#]8217;de gördüğü elpek bezine hayran kaldı.
Zonguldak&[#]8217;ın Devrek ilçesine 2004 yılında gelin olarak gelen yaz tatillerinde eşi ile birlikte hem tatil, hem de ticari amaçlı Zonguldak&[#]8217;a gelen Japonyalı Hiroko İkenoue Enşici Ereğli&[#]8217;de gördüğü elpek bezine hayran kaldı.
Zonguldak´ın Devrek ilçesinde dil okulu için gittiği Malta da 2004 yılında aynı okula okulda öğrenim Japonyalı Hiroko İkenoue ile Türk geleneklerine göre düğünle evlenen Murat Enşici ve Hiroko İkenoue Enşici yaz tatilini Zonguldak&[#]8217;ta geçiriyor. Her yıl 2 ay süre ile Zonguldak&[#]8217;a gelen çift Türk kilimlerini Japonya´da kurdukları şirkette satıyor. Ziyaret amaçlı Kdz. Ereğli ilçesine gelen çift burada binlerce yıllık tarihi olan Elpek bezine hayran kaldı.
Elpek bezi satış evi sahibi Nilgün Efes&[#]8217;den elpek bezi ile ilgili bilgiler alan Murat Enşici ve Hiroko İkenoue Enşici çifti elpek bezi çeşitlerinden alarak Japonya&[#]8217;da 2013 yılında bir Türk günü düzenleyerek elpek bezini orada bir stant kurarak tanıtımını amaçlıyor.
Elpel bezine hayran kalan Hiroko İkenoue Enşici elpek bezi tezgahına geçerek nasıl dokunduğuna yönelik Elpek bezi satış evi sahibi Nilgün Efes&[#]8217;den bilgiler aldı.
Murat Enşici ve Hiroko İkenoue Enşici ile özel olarak ilgilenen Elpek bezi satış evi sahibi Nilgün Efes de Ereğli de turistik eşya anlamında Elpek bezinin Ereğli&[#]8217;ye dışarıdan gelen yabancıların, misafirlerin daha çok rağbet ettiği işte Ereğli´den giderken hatıra olarak ne götüreyim dediklerinde ilk akla gelen bir ürün olduğunu söyledi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
169 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
258 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
698 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
866 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
924 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
604 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1553 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
961 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
909 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
238 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI