Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

KABOTAJ BAYRAMI KUTLANDI

gundemeregli.com- Zonguldak&[#]8217;ın Ereğli ilçesinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Kdz. Ereğli&[#]8217;de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde bir tören düzenlendi.
Törene Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge Komutan Vekili Deniz Piyade Kıdemli Albay Bahadır Yalçın, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, bazı siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve kamu daire müdürleri katıldı.
Atatürk Anıtı&[#]8217;na çelenk sunulması Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan törende konuşan Kdz. Ereğli Liman Başkanı Ahmet Turgay Okur, denize ve denizciliğe verilecek önem ölçüsünde Türkiye Cumhuriyetinin büyüyeceğini ve güçleneceğini söyledi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak tüm ülke adına bu mirasa sahip çıkmaya devam ettiklerini belirten Okur,&[#]8221; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak tüm ülkemiz adına bu mirasa sahip çıkmaya devam ediyoruz. Türk denizciliğini yöneten, yönlendiren ve denizlerimizin ve iç sularımızın sunduğu bereketi ülke için kullanan bir devlet kuruluşu olarak büyük özveri ve kararlılıkla görev yapmakta, ülkemizi bir deniz ülkesi konumuna taşıma hedefimizi sürdürmekteyiz&[#]8221; dedi
Bu sürecin kolay olmayacağının altını çizen Okur,&[#]8221; Bu süreç elbette kolay olmayacak, fırtınalı ve zor bir süreç bizleri bekliyor. Ancak denizden gelen yaşam enerjisi ile dolup taşan ülkemiz ve biz denizcilik çalışanları olarak uygarlığın bu mavi boncuğunu yakasında gururla taşımaya tam yol devam edeceğiz&[#]8221; diye konuştu.
Öncelikli hedeflerinin dahili yük ve yolcu taşımacılığında, deniz yolu payını arttırıcı tedbirler almak ve tüm bu gelişimleri sürdürülebilir hale getirmek olduğunu ifade eden Okur, şunları söyledi: &[#]8220;Öncelikli hedefimiz dahili yük ve yolcu taşımacılığında, deniz yolu payını arttırıcı tedbirler almak ve tüm bu gelişimleri sürdürülebilir hale getirmektir. Bu hedef ile yurt içi taşıma maliyetleri düşecek ve karayolundaki yoğunluğun azalması ile bakım onarım maliyetlerinde tasarruf sağlanmış olacaktır. Bu hedef ile Cumhuriyetimizin 2023 vizyonu dahilinde en son gerçekleştirilen ulaştırma şurasında da dillendirilen dahili taşımacılıkta deniz yolu payının yüzde 3&[#]8217;lerden yüzde 15&[#]8217;lere çıkartılması hedefiyle de açıkça ortaya konulmuştur. Denize verdiğimiz önem ölçüsünde Türkiye Cumhuriyetimiz büyüyecek ve daha da güçlenecektir. Bir ülkenin denizcilik gücü üç önemli kritere bağlıdır. Bunlar o ülkenin donanması, ticaret filosu, balıkçılık ve amatör denizciliğidir. Bu hedef denizci ülke, denizci devlet ve denizci millet olmakla sağlanabilir. Ülkemizin stratejik konumunun getirdiği avantajları vatandaşların lehinde kullanmayı hedefleyen biz denizciler, Ulu Önder Kemal Atatürk&[#]8217;ün &[#]8216;En güzel coğrafi vaziyette ve üç tarafı denizle çevrili olan Türkiye, endüstrisi, ticareti ve sporu ile en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir. Bu kabiliyetten istifadeyi bilmeliyiz, denizciliği Türk&[#]8217;ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız&[#]8217; ifadeleri doğrultusunda hareket etmeliyiz.Biz Karadeniz Ereğlililer olarak, denizi en iyi şekilde kullanan, denizden fayda sağlayan, denizi seven ve denizci ülke, denizci devlet, denizci millet olma yolunda çok yol alacağımız inancını taşıyorum.&[#]8221; Tören protokolün ERDEMİR&[#]8217;e ait Erdemir 3 Römorkörü ile Ereğli açıklarına çıkarak, Deniz Şehitleri anısına denize çelenk bırakması ile sona erdi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
86 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
127 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
590 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
802 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
856 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
550 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1491 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
901 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
871 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
210 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI