Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

KADINLAR KANSER KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

gundemeegli.com-Çaycuma ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen konferansta kadınlara kanser konusunda bilgiler verildi.
Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi´ne bağlı Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi Birimi (KETEM), Çaycuma Belediyesi organizasyonu ile Ticaret ve Sanayi Odası&[#]8217;nın Toplantı Salonunda kadınlara yönelik kanser konusunda konferans verildi. Toplantıya; Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Çaycuma Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Veysel Özkan, KETEM Birimi çalışanları Hemşire Havva Demirtaş ve Hemşire Ayşe Kurban ve bayanlar katıldı. Organizasyonda kansere neden olan etkenlerden ve erken teşhisten bahsedildi. Kadın kanserleri ile ilgili bilgileri Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi KETEM Birimi çalışanları Hemşire Havva Demirtaş ve Hemşire Ayşe Kurban verdi. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi KETEM Birimi çalışanı Hemşire Havva Demirtaş, kanserin çok önemli bir hastalık olduğunu ifade etti. Demirtaş, &[#]8220;Artık kanserler çağımızın vebasıdır. Çünkü her yaşta kanserlere rastlanabilmektedir. Kanser Erken Teşhis Merkezleri olan KETEM&[#]8217;lere başvurmalıyız. Kansere neden olan faktörlerden uzak durmalıyız. Kansere neden olan faktörler; sigara, alkol kullanımı, kimyasal maddeler, uzun süre güneş ışığında kalmak, bazı virüslerdir. Kanser erken teşhis edildiğinde hasta sağlıklı bir şekilde tedavi edilerekten hayatını sürdürebilmektedir. Çevre kirliliği, havanın kirli olması toprağa ve suya karışmakta dolayısıyla sular vasıtasıyla, bitkiler, yediğimiz sebze ve meyveler vasıtasıyla vücudumuza girmektedir. Onun için sularımızı damacana sulardan içmeye çalışmalıyız. Eğer mahalle çeşmelerinden su içiyorsak mutlaka kontrollerini yaptırmalıyız. Kanserden uzak durmak için dengeli beslenmeye çalışmalıyız, bol bol sebze meyve tüketmeliyiz, süt içmeliyiz, zamanında üretilen sebze ve meyvelerden yemeye özen göstermeliyiz. Bildiğiniz gibi tarım ilaçlarını artık bilinçli bilinçsiz herkes kullanmaktadır. Onun için dışarıdan meyve ve sebze aldığımızda mutlaka bol suyla yıkamalıyız. Biz 4 kanser taraması yapıyoruz. Meme kanseri taraması 50-69 yaşları arasındaki bayanlara yapılıyor. 50 yaş altı bayanların 50 yaşına kadar, evli olsun olmasın herkesin genel cerrahi uzmanlarına gitmesi gerekmektedir. Biz KETEM&[#]8217;lerde 50-69 yaş arası bayanları periyodik olarak doktor muayenesine çağırıyoruz&[#]8221; dedi.
Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, &[#]8220;Özellikle Karadeniz bölgesinde kanser riski ortalamanın üstünde olduğu söyleniyor. Sanırım Zonguldak da bu risk gurubunun içerisinde. İnşallah sizlerin de telkinleriyle ve bilgileriyle insanlarımız hemen önlemlerini alırlar. Erken teşhis yapıldığı takdirde de çarçabuk bu hastalıktan kurtulurlar. Belediye olarak biz de yerel anlamda her türlü yardım ve desteğe bu konuda hazırız. Ben sizlere başarılar diliyorum ve teşekkür ediyorum. Anı zamanda Ticaret Odamıza da bu salonu bize tahsis ettikleri için teşekkür ederiz diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
130 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
200 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
640 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
838 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
892 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
572 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1524 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
929 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
888 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
221 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI