Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

16 BİN İMZA TOPLANDI.

gundemeregli.com-Devrek arası karayolundaki çalışmaların hızlandırılması ve ödeneklerinin artırılması ile ilgili olarak 9 Temmuz Pazartesi günü başlatılan kampanyada 16 bin imza toplandı.
Zonguldak&[#]8217;ın Ereğli ilçesinde faaliyette bulunan Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, Ereğli&[#]8217;de bir ilke imza attıklarını belirterek, hep birlikte netice alacaklarını söyledi. Ereğli&[#]8217;ye bağlı Şamlar köyü Esentepe Mahallesi&[#]8217;nde de devam eden imza kampanyasına destek vermek için AK Parti Zonguldak İl Genel Meclisi eski Üyesi ve AK Parti Zonguldak Milletvekili aday adayı Av. Saffet Bozkurt ile bu köye giden Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, kampanyada hedeflerine ulaşacaklarını söyledi. Başol, &[#]8220;Pazartesi gününden bu yana kampanyanın gidişatını iyi görüyorum. Bazı oda ve derneklerde kendi bünyelerinde bu kampanyaya destek veriyorlar. Şu ana kadar bana verilen bilgilere göre 16 bin imzayı geçtiğimiz ifade edildi. Köylerimizde de sağ olsunlar muhtarlarımızda bu işe duyarlı. Duyarlı olmakta mecburiyetindeler. Biz bir ilke imza attık burada. Ereğli-Devrek arasında 67 tane köyümüz var. Bu yoldan doğrudan faydalanacak 60 bin insanımız var. Bu gerçekten çok önemli. Bizde sesimizi duyurmak için, bu yolun ödeneğinin artırılması ve işin hızlandırılması için bu kampanyaya başladık. İnşallah bunun sonucu gelecektir. Bu sorunları dile getirmek için Ankara&[#]8217;da bölgesel toplantılar yaptık. İlk önce il genel meclisi üyelerimizle, ondan sonrada bölge milletvekillerimizle toplantılar yaptık. Bu toplantılar neticesinde bizde de muhtarlar derneği, muhtarlarımız ve halkımız olarak görevler düştüğünü düşündük. Sakın yanlış anlaşılmasın; biz hizmetler hiç verilmiyor demiyoruz. Hizmetlerin yeterli olmadığı anlamındadır. Ben bu güne kadar bölgemize hizmet edenlere teşekkür ediyorum ama yeterli görmüyorum. İmza kampanyası tamamlanınca bu imzaları ilgili yerlere hep beraber ulaştırıp inşallah netice alırız&[#]8221; dedi. Eski AK Parti Zonguldak İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Özçiçek ise, Ereğli-Devrek yolunun yeni bir mesele olmadığı belirterek, muhtarlar derneğinin zamanında müdahalede bulunduğunu söyledi. Özçiçek şunları söyledi:
&[#]8220;Ereğli-Devrek yolu yılların meselesi, yeni bir mesele değil. Ereğli-Devrek yolu için Fazlı Erdoğan bir hayli çaba sarf etti. Ereğli-Devrek yolu nedense Ereğli-Zonguldak arası karayoluna döndü. Zonguldak-Ereğli yolu yapım çalışmaları, Düzce-Ereğli arası yoldan daha önce başladı. Fakat halen daha Neyren tepesine bile gelemedi. Hükümet bazında da bazen ihale yapılıyor köylerden arsası olan mani oluyor. İhale yapılıyor müteahhit işi bırakıyor. İhale yapılıyor askıdayken müteahhitler birbirlerini şikâyet ediyorlar. İnşallah iki taraftan da yakın zamanda bu işe hız verileceğini umuyorum. Muhtarlar Derneği Başkanımız Şakir Başol da bu işe tam zamanında girdi. İnşallah onunda faydası olacak. Herkesin bu konuda duyarlı olacağına da inanıyoruz, olayı takip etmek lazım.&[#]8221;
&[#]8220;GEREKİRSE BAŞBAKANIMIZA İLETİLMELİ&[#]8221;
Türkiye&[#]8217;nin hızla ilerlerken Zonguldak ve Ereğli&[#]8217;nin geri kaldığını belirten AK Parti Zonguldak Milletvekili aday adayı Av. Saffet Bozkurt da, Ereğli-Devrek yolunun bir an önce yapılmasını istedi. Bozkurt, &[#]8220;Burada uzun yıllara dayalı yol problemi devam ediyor. Artık burada hiçbir şekil, hiçbir mazeret geçerli değil. Biz Türkiye&[#]8217;nin dört bir yanına gidiyoruz; her taraf canla başla ilerleyip gidiyor. Ereğli&[#]8217;ye baktığımızda ülke genelindeki çalışmaların 10&[#]8217;da birini burada göremiyoruz. Bu işi herkes hakkıyla yapmalı. Bu noktada idarecilerimizden çok büyük sıkıntımız var. Gerek siyasiler, gerek kamu yöneticileri herkes taşın altına elini sokmalı. Bizim insanımıza da bu konuda çok büyük görev düşüyor. Nasıl görev düşüyor? Artık bu insanlar çalıştırılmalı. Çalışmayan gönderilmeli. Muhtarlarımıza, sivil toplum örgütlerimize bu konuda çok büyük görevler düşüyor. Bizim üzerimize ne görev düşüyorsa yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Dediğim gibi kamu idarecileri görevlerini layıkıyla yerine getirmeli. Layıkıyla yerine getirmeyen gönderilmeli. Gerekirse bu durum Sayın Başbakanımıza kadar iletilmeli. Durum bir an önce çözülmelidir. Çünkü Türkiye hızla ilerlerken Ereğli&[#]8217;nin geride kalması bizleri fazlasıyla üzüyor. Ereğli, Zonguldak&[#]8217;ın lokomotifi, Ereğli, Zonguldak&[#]8217;ı besleyen ana damar. Zonguldak&[#]8217;ta çalışmalar yapılırken Ereğli&[#]8217;nin geride kalması üzüntü verici. Bu noktada boş laf yerine artık hizmet üretilmeli&[#]8221; diye konuştu.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
126 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
180 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
635 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
837 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
889 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
570 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1520 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
927 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
886 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
220 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI