Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

KİM DEMİŞ, ÇİNLİ GELİN KAPTAŞI BİLMEZ DİYE

gundemeregli.com- Gönlünü Zonguldak Alaplılı bir Türk&[#]8217;e kaptıran  Çinli Xue Hui (27) önce Müslüman oldu, sonra Leyla ismini alarak Türk geleneklerine göre evlendiği düğününde  Kaptaş havası eşliğinde kurtlarını döktü.

Alaplı ilçesi Yenidoğanlar Köyü&[#]8217;nden üniversite eğitimi için 8 yıl önce gittiği Çin´de bir şirkette dış ticaret uzmanı olarak çalışan Emrah Akman (27),  kalbini Hong Kong&[#]8217;lu bir kıza kaptırdı. Akman Çinde bir arkadaşının doğum gününde tanıştığı Çinli Xue Hui (27) ile bir süre sonra evlenmeye karar verdi. Akman ile tanıştıktan sonra Müslüman olan ve  ´´Leyla´´ adını alan Hui, Çin´de resmi nikâhlarını kıydıktan sonra Türkiye´ye gerçekleşen bir düğün ile dünya evine girdi.

Alaplı Belediye Aile Çay Bahçesi´nde görkemli bir düğün töreni gerçekleşen Akman çifti, akrabaları ve dostlarıyla mutluluğunun tadını çıkardı.

Düğünde gelinin duvak&[#]8217;ını açan damat Akman ardından çalınan oyun havaları ile gecenin ilerleyen saatine kadar eğlendi.  

Damat Akman eşi ile nasıl tanıştıklarını anlatarak, 8 yıldır çinde olduğunu ve eşinin çok sevdiğini ifade etti.

Eşinin ailenin tek çocuğu olduğunu ifade eden Akman, ´´Ben 8 yıldır Çin´de yaşıyorum. Öğrenci olarak gittim, mezun olduktan sonra da iş hayatımı orada sürdürdüm. Çince´yi çok iyi biliyorum. Eşim de yeni yeni Türkçe öğreniyor. Çin´de bir düğün yaptık. Alaplı´da yakınlarımızla mutluluğumuzu paylaşmak istedik. Eşim nişanlı olduğumuz dönemde Müslüman oldu. Dinimizi ona ve ailesine anlattım. Kendisine çok mantıklı geldi. Geçen yıl Alaplı´yı ve köyümü eşime gezdirmiştim. Burada fındık topladı, ilçemizin geleneklerini tanıdı. Düğünümüz de Türk gelenek ve göreneklerine göre oldu. Eşimin bir Türk  kızından hiçbir farkı yok. Şimdi balayı için İspanya ve İtalya&[#]8217;ya gideceğiz. Çok mutluyuz´´  dedi.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
111 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
161 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
614 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
818 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
878 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
563 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1508 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
915 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
879 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
216 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI