Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

KURSLAR ATEŞ PÜSKÜRDÜ

gundemeregli.com- Kdz. Ereğli&[#]8217;de faaliyet gösteren sürücü kursları, ucuz  ehliyet veren firmalara ateş püskürdü.

Sürücü Kursları adına açıklama yapan Ertaş Sürücü Kursu Sahibi  Burak Emrah Yapıcı, bazı kursların  400-500 tl gibi komik rakamları kursiyerlerden talep ettiğini belirterek, fiyat farklılıklarının düşündürücü olduğunu belirtti.

Yapıcı düzenlediği basın toplantısında. Bu konuda halkın bilgilendirilmesinin zorunlu hale geldiğini ifade ederek şu görüşlere yer verdi:

&[#]8221;Bazı konular hakkında kamuoyu ve sizleri bilgilendirmek İstedik. Trafik kurallarının hayati önem taşıdığı günümüzde vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmek ve eğitmek biz sürücü kurslarının asil görevidir. Ancak ülkemizde sürücü kursu faaliyetleri, verilen eğitim süreleri, talep edilen kurs ücretleri, İl-İlçeler bazında farklılık göstermektedir. Bu da İnsanların kafasında soru İşaretleri bırakmaktadır. MEB.&[#]8216;nin Yönetmeliğine göre  &[#]8216;B&[#]8217; sınıfı ehliyet alacak kursiyerin 63 ders saati, teorik ve 20 ders saati direksiyon eğitimi alması gerekir. &[#]8216;E&[#]8217; sınıfında ise direksiyon eğitim süresi 45 saattir. Maalesef eğitimlerin denetlenmediği bölgelerde adayın bu sürelerde eğitim alması mümkün değildir.400-500 TL gibi komik rakamların talep edilmesi bu eğitimlerin verilmeyeceğinin garantisidir. Bu fiyatlarla kanunda öngörülen eğitimin verilmesi ve kamuya olan diğer sorumlulukların yerine getirilmesi imkânsızdır. Ülkemizde sadece kredi kartıyla yapılan ödemelerine fatura kesen geri kalan tahsilâtlarını devletten gizleyerek vergi kaçıran, kadrolu personeline eksik gün sigorta bildirerek sigorta primi kaçıran sürücü kurslarının şayisinin hiç de az olmadığını bilmekteyiz. Bu konuda İl-İlçe milli eğitim müdürlüklerine büyük görev düşüyor. Gerekli denetimler sıkça yapılırsa burada hem vatandaş hakki olan eğitimi alacak hem de kamu bundan faydalanacaktır.

Sürücü kursları olarak; değerli halkımıza layıkıyla hizmet vermekten onur duyar, kalitemizden ödün vermeden görevlerimizi her daim yerine getireceğimizin bilinmesini İsteriz. Ülkemizdeki;  trafik kazalarında yaşanan can ve mal kayıplarının son bulması hususunda atılacak her adımda ve kaliteyi yükseltmek adına yapılacak İyileştirmelerin destekçisi olacağımıza söz veriyoruz.&[#]8221;

 

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
101 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
149 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
601 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
810 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
872 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
559 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1500 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
910 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
874 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
213 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI