Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

TÜM MÜFTÜLER EREĞLİ´DE TOPLANDI

gundemeregli.com- Zonguldak İl Müftülüğü´nce her ay farklı bir ilçede düzenlenen ´İlçe Müftüleri Toplantısı´ Kdz. Ereğli&[#]8217;de yapıldı.
Kdz. Ereğli&[#]8217;de İl Müftüsü Refik Bulut&[#]8217;un katılımıyla ilçe Müftülerin toplantısı düzenlendi.
Kdz. Ereğli&[#]8217;de İlçe müftüleri ile bir araya gelen Zonguldak Müftüsü Refik Bulut, Ramazan ayı öncesi cami içi ve dışı dini, sosyal ve kültürel etkinlikler ile ilgili olarak ilçe müftüleri ile görüş alışverişinde bulundu.
Kdz. Ereğli Müftülüğünde düzenlenen toplantıya İl Müftüsü Refik Bulut, Kdz. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, Devrek Müftüsü Mustafa Nurgün, Çaycuma Müftüsü Ömer Keskin ve Gökçebey Müftü Vekili katıldı.
Toplantı öncesinde açıklama yapan İl Müftüsü Refik Bulut, İlçe Müftülerimizle her ay mutat olarak toplantılar yapıyoruz. 2012 yılının Temmuz ayı toplantısını İlimizin güzide ilçesi olan Ereğli&[#]8217;de düzenledik, halkımıza daha iyi hizmet verebilmek için yapılabilecek çalışmalar ve program içeriği ve Ramazan ayı önce cami içi ve dışı dini, sosyal ve kültürel etkinlikler ile ilgili konu başlıklarını ilçe müftülerimizle istişare ettik. Ramazan ayında her ilçede mutlaka en az bir camide hatim ile namaz teravih kılınacak, bütün camilerde mukabele okunacak, ay boyunca öğle ve yatsı öncesi camilerde uzman vaizlerin vaaz vereceğini, Müftülüklerde mesai saatleri içerisinde halkımızdan gelen dini sorulara telefon ile veya şifahi olarak cevap verecek uzman vaiz ve din hizmetleri uzmanı bulunacak, teravih namazları tadil-i erkana riayet edilerek kılınacaktır. Ramazan ayı ana teması &[#]8216;Selam ve Selamlaşmadır. Konu ile ilgili halkımıza bilgilendirme yapılacak, Ramazan ayı içerisindeki Kadir Gecesinde bütün camilerde dini programlar düzenlenecek, gece boyunca açık kalacak camiler halkımıza duyurulacak,Müftülerimiz ekipleriyle birlikte köy ziyaretleri yaparak halkımızın iftar sofralarına iştirak edecektir. Bunun yanı sıra fakir ve mağdur vatandaşlarımız tespit edilerek maddi durumu iyi kimselerle kardeş aile olmaları için çalışma yapacaktır. 2012yılı Sadaka-ı Fıtır (Fitre) miktarının Diyaet İşleri Başkanlığı tarafından 8.5 TL olarak belirlenmiştir. Ramazan ayının rahmet ve bereketinin üzerimizden eksik olmamasını dileyerek, bütün vatandaşların mübarek Ramazan aylarını tebrik ediyorum&[#]8221; dedi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
105 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
154 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
604 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
812 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
873 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
559 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1500 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
911 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
875 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
213 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI