Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

BAŞKAN POSBIYIKTAN TARİHİ ÇAĞRI

gundemeregli.com-Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, 24 Temmuz Salı günü Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ı makamında ziyaret etti. İlçenin temel sorunları ve ihtiyaçlarının görüşüldüğü ve kentin geleceğini ilgilendiren projelerle ilgili fikir alışverişinde bulunulan bu önemli buluşmada Başkan Posbıyık tarihî bir çağrıda bulundu.

Belediye Başkanı Posbıyık Karadeniz Ereğli&[#]8217;ye Belediye olarak bir fakülte yapmaya hazır olduklarını, kente bir başka meslek yüksekokulu daha kazandırılması konusunda da Ereğlili işadamlarıyla işbirliği yapabileceklerini kaydederek, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü ile bu konuda mutabakata varılması için Milletvekili Candan&[#]8217;dan destek istedi.

Saat 12.00&[#]8217;de belediye başkanlığı makamında  gerçekleştirilen ziyarette Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan&[#]8217;a, Adalet ve Kalkınma Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Adem Öztürk, partinin ilçe teşkilatının bazı yöneticileri ve partili belediye meclis üyeleriyle birlikte Danışman İbrahim Cöbek de eşlik etti. Ziyarette Belediye Başkan Yardımcıları Turan Çınar, Cevat Aydın ve Atike Önder&[#]8217;in yanı sıra belediyenin bazı daire müdürleri de hazır bulundu.

İlk yirmi beş dakikası basına açık olarak gerçekleştirilen ziyaretin son bölümünde Milletvekili Candan ile Başkan Posbıyık bir süre özel görüştü.

Karadeniz Ereğli&[#]8217;nin geleceğine yönelik yatırımların ele alındığı önemli görüşmede Zonguldak Milletvekili Candan TBMM&[#]8217;nin geçtiğimiz yasama dönemindeki çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Muhtemelen eylül ayı sonlarında başlayacak yeni yasama döneminde de Karadeniz Ereğli&[#]8217;yi ilgilendiren temel sorunlar ve projelerle ilgili olarak çalışmalara devam edeceğini kaydeden Candan, bu çalışmalar öncesinde de yaz günlerini Zonguldak ve ilçelerinde temaslarda bulunarak değerlendirdiğini söyledi.

            Görüşmede Karadeniz Ereğli Belediyesi&[#]8217;nin son dönem faaliyetleriyle ilgili bilgiler veren Başkan Posbıyık, festival sürecini geride bırakan Karadeniz Ereğli&[#]8217;de Ramazan ayı genelinde yapılacak etkinlikler ve yardımların yanı sıra ağustos ayında gerçekleştirilecek Sünnet Şöleni öncesi çalışmalara yoğunlaştıklarını ifade etti.

            &[#]8220;VİYADÜKTE ÖNEMLİ GELİŞMELER VAR.&[#]8221;

            Geçtiğimiz aylarda üzerinde durulan çalışmalardan biri olan ve Devrek Yol Ayrımı&[#]8217;nda yapılması planlanan viyadükün resmi çizimlerinin geldiği bilgisini veren Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, bununla birlikte ve projenin jeolojik çalışmalarının da yapıldığını, yolun yoğunluğunun da ölçüldüğünü kaydetti. Viyadük yapılacak bu alanda üzerinde durulan projenin fizibilitesinin olduğuna inandığını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Candan, 2013 yılında da bu projenin takipçisi olmaya devam edeceğini belirtti. Karadeniz Ereğli&[#]8217;nin geleceğini ilgilendiren bir başka proje olan çevre yolu konusunda da gelişmeler yaşandığını ifade eden Candan; &[#]8220;Çevre yolu ile ilgili çalışmalar aşağı-yukarı bitti; ama bir-iki düzenleme yapılması gerekiyor. Ereğli&[#]8217;nin ortasında bir ring olmalı. Avrupa&[#]8217;daki bütün modern kentlerde bu sistem var..&[#]8221;, dedi.

            Geçtiğimiz günlerde bölgeye bir ziyaret gerçekleştiren Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar&[#]8217;a, Karadeniz Ereğli&[#]8217;nin geleceğini ilgilendiren dokuz maddelik bir rapor verdiklerini hatırlatan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da konuşmasında, Bakan Bayraktar&[#]8217;ın bu dokuz maddelik önerileri değerlendirerek yazılı yanıt verdiğini ve kenti ilgilendiren sorunlara kayıtsız kalmayarak kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Başkan Posbıyık&[#]8217;ın üzerinde durduğu bu dokuz maddelik rapora Şehircilik Bakanlığından gönderilen yazılı yanıt hakkında, Karadeniz Ereğli Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Mustafa Kılıç tarafından da Milletvekili Candan&[#]8217;a bilgi verildi.

            &[#]8220;BİZ MESLEK YÜKSEKOKULU YAPMAYA HAZIRIZ.&[#]8221;

            Gerçekleştirilen ziyarette Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Zonguldak Milletvekili Ercan Candan&[#]8217;a, önemli bir çağrıda bulundu. Başkan Posbıyık Milletvekili Candan&[#]8217;a hitaben yaptığı konuşmada; &[#]8220;Sizden, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer ile görüşmenizi ve açılacak yeni fakültelerden birinin ilçemize verilmesi konusundaki talebimizi iletmenizi istiyorum. Üniversite bizi yasal yönden de desteklerse Karadeniz Ereğli&[#]8217;ye bir fakülte yaptırmak istiyoruz. Bütün işi de belediye olarak üstlenmeye hazırız. Ereğli Eğitim Fakültesi&[#]8217;nin yanında iki kütle çıkardık. Yaptığımız baskılara rağmen yeni fakültelerden birinin Ereğli&[#]8217;ye verilmesi konusunda bir gelişme sağlayamadık ama bu talebimizde ısrarcıyız. Bize fakülte yapma iznini versinler, belediye olarak bunun çalışmasını yapacağımızı ve kendi imkanlarımızla bu okulu yapıp üniversiteye teslim edeceğimizi kontrgaranti ederim. Hatta bu çalışmayla birlikte bir de kampanya başlatarak, bu yeni fakültenin yanına işadamlarımızın ve hayırseverlerimizin de destekleriyle bir meslek yüksekokulu yapabiliriz. Bu iki yeni kütleden birini de Ereğli&[#]8217;den para toplamak suretiyle yeni bir okul daha yaparak değerlendirebiliriz. Hatta en çok öğrenci alan okullardan birini ısrarla istiyoruz. Fakülte ya da meslek yüksekokulu&[#]8230; Ne olursa olsun biz göreve hazırız. Ereğli&[#]8217;nin başka kurtuluş yolu yok&[#]8230;&[#]8221;, dedi.
CANDAN&[#]8217;DAN DESTEK SÖZÜ
Bir fakülte veya meslek yüksekokulunu belediye olarak yapmaya hazır olduklarını ve bu konuda önlerinin açılmasını istediklerini kaydeden Başkan Posbıyık, Karadeniz Ereğli&[#]8217;nin ekonomik olarak her geçen gün kötüye gittiğini ve bu kötü ekonominin yeniden canlanabilmesi için de yeni fakülte ve yüksekokullara ihtiyaç olduğunu belirtti. Kente gelecek binlerce öğrenci ile piyasanın canlanabileceğine ve bu projeye hayat veren bir düşünce olarak baktıklarına işaret eden Başkan Posbıyık&[#]8217;a yanıt veren Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ise konuşmasında şu bilgileri sundu: &[#]8220;&[#]8230; Ben Sayın Rektör ile bu konuyu görüşeceğim. Bildiğim kadarıyla BEÜ&[#]8217;nün 7 yeni fakülte müracaatından sadece ikisi kabul edilmiş. Ben Karadeniz Ereğli&[#]8217;ye bir meslek yüksekokulu açılması konusunda Sayın Rektör&[#]8217;den zaten bir söz almıştım. Ama fakülte konusu üzerinde de duracağım. Sizin belediye olarak böyle bir fakülte ve meslek yüksekokulunun yapımını üstleneceğini söylemeniz de sevindiricidir. Bu bilgiyle ben de girişimimi daha güçlü şekilde yapabilirim&[#]8230;&[#]8221;

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
162 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
244 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
689 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
859 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
919 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
596 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1545 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
954 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
905 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
235 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI