Kategoriler

Zonguldak Haberleri ve Kdz.Ereğli Haberleri

SİGARA KRİZİ TETİKLİYOR

gundemeregli.com- Sigaranın kalp krizlerine en büyük sebebin olduğu bildirildi. Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Kardiyoloji Anabilim Dalı´ndan Prof. Dr. Mustafa Aydın, son dönemlerde gençlerde kalp krizi vakalarının arttığını söyledi. Artan kalp krizlerine sebep olarak yaygınlaşan sigara kullanımını gösteren Aydın, &[#]8220;Kalp hastalıkları içerisinde kalp krizi en sık ölüm sebepleri arasında bulunmaktadır. Özellikle gençlerde kalp krizlerini sık görmekteyiz. Bunun başlıca sebebi, sigara kullanımının çok aşırı olmasıdır&[#]8221; dedi.
Son dönemlerde bozulan beslenme alışkanlıkları ve egzersiz azlığının koroner kalp hastalıklarının sık görülmesine sebep olduğunu belirten Aydın, şöyle konuştu: &[#]8220;Koroner kalp hastalıklarının toplumda, beslenme alışkanlıklarının bozulması, hızlı beslenme, özellikle kolesterollü, yağlı yiyeceklerle beslenme alışkanlıkları, hareket egzersiz azlığı, hareketli yaşantının giderek azalmış olması gibi nedenlerden kalp hastalıkları toplumda sık görülmeye başlandı. Ölüm sebepleri arasında kalp ve damar hastalıkları en sık görülen hastalıklar arasında bulunmaktadır. Kalp krizi riski, yüksek kolesterol, şeker hastalığı, aşırı kilo gibi sorunları bulunanlarda ve genetik yani ailesinde kalp krizi geçirmiş kişiler bulunan ailelerde daha yüksektir.&[#]8221;
KALP HASTALARI UYANIK OLMALI
Aydın, kalp hastalarının uyanık olması gerektiğini belirtirken, özellikle göğüs ağrısı olan hastaların kendisine çok daha fazla dikkat etmesi gerektiğini kaydetti. Aydın, kalp krizinin habercisi olan belirtileri şöyle anlattı:
&[#]8220;Göğüsün ön duvarında kollara yayılan bir göğüs ağrısı, özellikle eforla, hareketle. Yokuş veya merdiven çıkmakla gelen göğüste bir baskı hissi, sırta ve kollara vuran, boyna yayılan bir baskı hissi, göğüs ağrısı varsa hastaların ihmal etmeden, mutlaka bir doktora, bir sağlık merkezine başvurması gerekir. Bunlar kalp krizinin ön habercisi olabilir ya da kalp krizinin başlangıcı olabilir.&[#]8221;
Aydın, kalp krizi geçiren hastaların hemen hemen üçte birinin kalp krizi geçirdiği saatlerde hayatını kaybettiğini vurgularken, kurtulanların ise ileriki safhada kalp yetmezliği ve ilerleyen komplikasyonlara yani yine kalbe bağlı hastalıklardan ölmesi olasılığının arttığını ifade etti.
(SD-SD-HO-Y)
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Genel
125 Kez Görüntülendi.
ERDEMİR KUTLAMA MESAJI
Genel
178 Kez Görüntülendi.
Çebi Grup Çocukları Unutmadı
Genel
631 Kez Görüntülendi.
GÜLE GÜLE TİLKİ
Genel
830 Kez Görüntülendi.
Başkan Posbıyık: Önemli Olan Netice
Genel
888 Kez Görüntülendi.
Eski Doğalgaz Sayaçlarını Sökmeyenlere Ceza
Genel
569 Kez Görüntülendi.
Başkan Nuri Tekin işçilerle sohbet etti.
Genel
1519 Kez Görüntülendi.
TÜVTÜRK Kredi Kartından Komisyon Alması Yasal Değil!!
Genel
926 Kez Görüntülendi.
Taksi Ücretlerine Zam Geldi!
Genel
885 Kez Görüntülendi.
Orman Bölge Müdürlüğü Zonguldak'ta Yeni Dönem planı
Genel
220 Kez Görüntülendi.
ÇEBİ GRUP’DAN ‘REGAİP KANDİLİ’ MESAJI